Annonce
Sport

Tidligere Brøndby-assistent bliver U21-landstræner

Betina Garcia/Ritzau Scanpix
Albert Capellas og Steffen Højer udgør den nye trænerduo på det danske U21-landshold.

Den tidligere Brøndby-assistenttræner Albert Capellas bliver ny træner for det danske U21-landshold.

Det oplyser Dansk Boldspil-Union (DBU) på et pressemøde. Spanieren afløser Niels Frederiksen, der er blevet ansat som cheftræner i Brøndby.

- Jeg er meget glad for at vende tilbage til dansk fodbold. Jeg havde tidligere en fantastisk tid i Brøndby, siger Capellas på pressemødet.

- Jeg er stolt over at skulle træne det danske U21-landshold, der er et af de bedste hold i Europa og har været det i et årti.

- Vi ser frem til at samarbejde med de danske klubber og trænere for at dele vores viden og vores fodboldidéer, så vi sammen kan udvikle dansk fodbold.

- Det hele handler om at udvikle dansk fodbold, siger den nye danske U21-landstræner.

Steffen Højer, der i begyndelsen af juni blev fyret som cheftræner i 1. divisionsklubben Viborg, bliver Capellas' assistent.

På onsdagens pressemøde blev det også offentliggjort, at DBU opruster i staben omkring U21-landsholdet.

Assistenttræner Højer ansættes på fuld tid på holdet, der desuden får tilknyttet en fast analytiker og en fysisk træner.

Capellas var assistenttræner i Brøndby fra sommeren 2014 til udgangen af 2015. Derefter var han U17-træner i klubben i et halvt år.

Capellas har en fortid på Barcelonas ungdomsakademi, La Masia, og har desuden været forbi klubber som Vitesse, Maccabi Tel Aviv og Borussia Dortmund som assistent.

48-årige Niels Frederiksen er netop stoppet som træner for U21-landsholdet efter fire år på posten.

Frederiksens sidste opgave var U21-EM, som Danmark røg ud af søndag aften. Danmark skulle i sidste gruppekamp besejre Serbien med tre mål og håbe på lidt hjælp for at gå videre, men det danske mandskab røg ud efter gruppespillet.

Allerede inden U21-EM blev det offentliggjort, at Niels Frederiksen var Brøndbys valg som ny cheftræner.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Bramming samler ind til Knæk Cancer

Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Annonce