Annonce
Varde

Tidligere byrådsmedlem står bag underskriftsindsamling til fordel for Strandhotellet

Tidligere byrådsmedlem Erhardt Jull (K) fra Oksbøl finder, at både miljøminister Esben Lunde Larsen (V) og Naturstyrelsen har behandlet Sigrid og Niels Jørgen Frandsen fra Strandhotellet uanstændigt, hvorfor han har sat en underskriftsindsamling i gang. Mest som en moralsk opbakning til hotelparret, der tvinges ud af hotellet efter 61 år. Arkivfoto: John Randeris

Erhardt Jull (K) vil med underskriftsindsamling give moralsk opbakning til Sigrid og Niels Jørgen Frandsen, der efter 61 år skal være ud af Strandhotellet den 31. marts.

Annonce

Vejers: Igennem flere år har nu tidligere byrådsmedlem Erhardt Jull (V) kæmpet Sigrid og Niels Jørgen Frandsen sag. Efter i 61 år at have lejet grunden, hvor Strandhotellet Vejers ligger, er det slut den 31. marts. Hotelparret har i adskillige år forsøgt at købe grunden af Naturstyrelsen. Men både tidligere miljøminister Karen Ellemann (V) og nuværende miljøminister Esben Lunde Larsen vil ikke give dem mulighed for at købe grunden, som det skete i tilfældet med Rødhus Feriecenter ved Jammerbugt i 2012. Her fik FolkeFerie lov til at købe den lejede grund af Naturstyrelsen uden at det kom i udbud. Kort efter solgte FolkeFerie hele feriecentret.

Når lejekontrakten ophører, skal Sigrid og Niels Jørgen Frandsen aflevere nøglerne til Strandhotellet, som formentlig rives ned og sælges som et projekt af statens ejendomsselskab Freja Ejendomme.

Som et svar til både miljøminister Esben Lunde Larsen (V) og Naturstyrelsen har Erhardt Jull igangsat en underskriftsindsamling.

- Målet er moralsk opbakning til Sigrid og Niels Jørgen. Staten skal behandle dem anstændigt og give dem kompensation, siger Erhardt Jull.

Underskriftsindsamlingen

Underskriftindsamlingen til fordel for Sigrid og Niels Jørgen Frandsen finder stede på skrivunder.net. Lige nu har 512 skrevet under.Underskriftsindsamlingen slutter med udgangen af januar, hvorefter underskrifterne overrækkes til miljøminister Esben Lunde Larsen (V) og Naturstyrelsen.

Annonce

Nænsomt renoveret

Han er ikke tilhænger af et nyt og moderne hotelkompleks. I stedet ser han gerne Strandhotellet fra 1926 nænsomt renoveret med tanke på, at under asbestpladerne er den originale træbeklædning i okserød farve.

- Der ligger så meget historie bag. Jeg gik selv til bal på Strandhotellet tre dage om ugen. Det kunne lommepengene ikke slå til, siger han med et vemodigt smil på læberne.

Som baggrundskor til underskriftindsamlingen er Vejers Venner, som hører under Grundejerforeningen Vejers Strand.

- Hvorfor spolere Strandhotellet? Vi måtte bruge det som vores forsamlingshus. Vi mener, at Strandhotellet har en berettigelse, siger Allan Junge, formand for Grundejerforening Vejers Strand med knap 1.200 medlemmer.

Han opfordrer folk til at skrive under.

- Vi er først og fremmest kede af den behandling, som Sigrid og Niels Jørgen har fået. Vi mener, det er kørt uanstændigt, siger Allan Junge.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Politiet efterlyser 30-årig kvinde

EM I HÅNDBOLD For abonnenter

Det nye omdrejningspunkt: Vejen ind i varmen har været lang, træls og bumlet

Annonce