Annonce
Sport

Tidligere cheftræner bliver ekstra assistent i Esbjerg

Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lars "Lungi" Sørensen skal assistere trænerteamet i Esbjerg, indtil der er en permanent træner på plads.

Den midlertidige cheftræner i Esbjerg, Claus Nørgaard, der fik denne tjans efter fyringen af John Lammers mandag, får en ekstra assistent i bestræbelserne på at skaffe succes i Superligaen.

Således oplyser klubben på sin hjemmeside, at Lars "Lungi" Sørensen, der er head of coaching i Esbjerg, i den kommende periode vil assistere trænerteamet, indtil der er en permanent cheftræner på plads.

Nørgaard har i forvejen Lars Vind som assistenttræner, men nu tilknyttes altså også Lars "Lungi" Sørensen, der var cheftræner i klubben efter fyringen af Colin Todd, og indtil John Lammers blev ansat som permanent træner.

Sportschef Jimmi Nagel Jacobsen glæder sig over, at Lars "Lungi" Sørensen, der var assistenttræner i forårssæsonen, har sagt ja til at hjælpe.

- Vi er glade for, at "Lungi" træder til og assisterer i den nuværende situation.

- "Lungi" kender spillerne fra den seneste sæson, hvor han var en del af teamet, og han har værdifuld erfaring, som vi kan bruge frem mod de kommende opgaver, siger Jimmi Nagel Jacobsen.

Esbjerg, der vandt bronze i sidste sæson, ligger i denne sæson næstsidst i Superligaen. Det er blot blevet til fem point i ni kampe.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Varde

Købmand berørt over sur smiley: Der var ingen fare for fødevaresikkerheden

Annonce