Annonce
Kolding

Tidligere coronasmittet elev er blevet syg igen: Nu er hele klassen sendt hjem for tredje gang

En 7. klasse på Brændkjærskolen er endnu engang sendt hjem for at blive coronatestet, efter en elev i klassen har fået coronasymptomer. Det særlige ved denne sag er, at eleven blev testet positiv for corona i begyndelsen af november og siden blev rask igen. Vedkommende har været i skole i denne uge men har altså nu fået coronasymptomer igen. Læger fra Styrelsen for Patientsikkerhed har været i tæt dialog med kommunens folk i forbindelse med denne sag. Foto: Henrik Kruse 
En elev på Brændkjærskolen blev tidligere på måneden testet positiv for corona, men har nu fået symptomer igen. Det har fået kommunen til i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed at sende hele elevens klasse og flere lærere hjem i isolation og til test.

Kolding: Da en elev i 7. klasse på Brændkjærskolen onsdag fik symptomer på coronavirus, blev der løftet et øjenbryn eller to blandt de folk i kommunen, der koordinerer, hvad der sker, når en elev på en af folkeskolerne i Kolding rammes af coronavirus.

Elevens sygdomssymptomer betød, at resten af vedkommendes klasse og enkelte medarbejdere, der har haft med klassen at gøre, blev sendt hjem, og i det hele taget agerede man som om, eleven var blevet testet positiv for corona.

Det skete efter dialog og gentagne kontakter i løbet af onsdag mellem kommunale medarbejdere og læger fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Annonce

Situationen er nemlig, at den pågældende elev tidligere i november fik konstateret corona. Siden blev eleven igen rask, kom ud af isolation, og vedkommende kom efterfølgende i skole og har været i skole i denne uge.

Ifølge børne- og uddannelsesdirektør Michael Petterson er anbefalingen fra Styrelsen for Patientsikkerhed, at man behandler tilfældet som om, eleven er igennem et såkaldt tofaset forløb, hvor coronasymptomerne er kommet igen, efter at man ellers har været raskmeldt.

Følger sagen tæt

Derfor er der blevet foretaget smitteopsporing, og herefter sendte man efter et forsigtighedsprincip alle, der vurderes til at være nære kontakter, hjem fra skole. De hjemsendte klassekammerater og medarbejdere skal testes på lørdag og mandag. Imens de er hjemsendt, modtager de fjernundervisning.

Det er tredje gang på cirka to uger, at den pågældende 7. klasse er sendt hjem på grund af coronasmitte i klassen og på skolen.

Michael Petterson forklarer, at man følger situationen tæt og er i tæt dialog med Styrelsen for patientsikkerhed.

Brændkjærskolen har tidligere i november været hårdt ramt af en del tilfælde af coronasmitte blandt elever og medarbejdere. Langt størsteparten af smittetilfældene har været på 6.-8. årgang, hvor de fleste klasser har været sendt hjem i isolation og til test mindst to gange indenfor de seneste to-tre uger.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Erhverv For abonnenter

Se billeder før og efter: Sådan ser Orlas forureningsramte galleri ud efter fem måneders gravearbejde og renovering

Danmark

Onsdagens coronatal: 1871 nye smittede det seneste døgn

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Varde

Ejer af ferieresort: Folks intelligens falder med 20 procent, når de kører i en autocamper

Billund For abonnenter

Først på specialskolen har 10-årige Kristian fået lyst til at lære. Nu råber forældrene op: Er det sådan, børn med en diagnose skal behandles?

Sønderjyske Fodbold

Tempoforladt første halvleg: Kan SønderjyskE spille sig i kvartfinalen?

Varde

Frivillighed eller sofa: Foreningsdød er en trussel for hele kommunen

Tønder

Se videoen fra valgmøde: Tre borgmesterkandidater samlet - det store spørgsmål forblev ubesvaret

Tønder For abonnenter

Ny plan om nærhospitaler bringer ikke meget nyt til Tønder: Ændringen er mest af alt et navneskift, mener regionsrådspolitiker

Kolding

Skole inviterede forældre til flere end 1000 elever til møde - kun én mødte op

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Dumpet: Eleverne på lokal skole er blandt Danmarks dårligste – nu griber staten ind

Danmark

Vild forvirring om MitID: Køber nye pas og telefoner for at få det til at virke - det er helt misforstået

Erhverv

Kvalitet koster og holder længere: Anders har øje for det smukke i tilværelsen

Tønder For abonnenter

Bademester er sat i spidsen for stort idrætscenter efter uro: Hun ønsker ro for medarbejderne

Haderslev

Lokal investor bygger 18 seniorvenlige lejeboliger i landsby

Annonce