Annonce
Kolding

Tidligere coronasmittet elev er blevet syg igen: Nu er hele klassen sendt hjem for tredje gang

En 7. klasse på Brændkjærskolen er endnu engang sendt hjem for at blive coronatestet, efter en elev i klassen har fået coronasymptomer. Det særlige ved denne sag er, at eleven blev testet positiv for corona i begyndelsen af november og siden blev rask igen. Vedkommende har været i skole i denne uge men har altså nu fået coronasymptomer igen. Læger fra Styrelsen for Patientsikkerhed har været i tæt dialog med kommunens folk i forbindelse med denne sag. Foto: Henrik Kruse 
En elev på Brændkjærskolen blev tidligere på måneden testet positiv for corona, men har nu fået symptomer igen. Det har fået kommunen til i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed at sende hele elevens klasse og flere lærere hjem i isolation og til test.
Annonce

Kolding: Da en elev i 7. klasse på Brændkjærskolen onsdag fik symptomer på coronavirus, blev der løftet et øjenbryn eller to blandt de folk i kommunen, der koordinerer, hvad der sker, når en elev på en af folkeskolerne i Kolding rammes af coronavirus.

Elevens sygdomssymptomer betød, at resten af vedkommendes klasse og enkelte medarbejdere, der har haft med klassen at gøre, blev sendt hjem, og i det hele taget agerede man som om, eleven var blevet testet positiv for corona.

Det skete efter dialog og gentagne kontakter i løbet af onsdag mellem kommunale medarbejdere og læger fra Styrelsen for Patientsikkerhed.

Situationen er nemlig, at den pågældende elev tidligere i november fik konstateret corona. Siden blev eleven igen rask, kom ud af isolation, og vedkommende kom efterfølgende i skole og har været i skole i denne uge.

Ifølge børne- og uddannelsesdirektør Michael Petterson er anbefalingen fra Styrelsen for Patientsikkerhed, at man behandler tilfældet som om, eleven er igennem et såkaldt tofaset forløb, hvor coronasymptomerne er kommet igen, efter at man ellers har været raskmeldt.

Annonce

Følger sagen tæt

Derfor er der blevet foretaget smitteopsporing, og herefter sendte man efter et forsigtighedsprincip alle, der vurderes til at være nære kontakter, hjem fra skole. De hjemsendte klassekammerater og medarbejdere skal testes på lørdag og mandag. Imens de er hjemsendt, modtager de fjernundervisning.

Det er tredje gang på cirka to uger, at den pågældende 7. klasse er sendt hjem på grund af coronasmitte i klassen og på skolen.

Michael Petterson forklarer, at man følger situationen tæt og er i tæt dialog med Styrelsen for patientsikkerhed.

Brændkjærskolen har tidligere i november været hårdt ramt af en del tilfælde af coronasmitte blandt elever og medarbejdere. Langt størsteparten af smittetilfældene har været på 6.-8. årgang, hvor de fleste klasser har været sendt hjem i isolation og til test mindst to gange indenfor de seneste to-tre uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Nu kan du få dit kørekort på mobilen

Danmark

Jesper Petersen bliver ny statsrevisor

Annonce