Annonce
Vejen

Tidligere divisionstræner til Glejbjerg

Det er en træner med et imponerende fodbold-cv, Glejbjerg Sportsforening snart får glæde af. Foto: GSF

Glejbjerg: U19-drengeholdet i Glejbjerg Sportsforening har fået tilført en træner, som klubben er stolt over at kunne præsentere.

Navnet på den nye mand i spidsen er Jørgen Toft, og han vil nok især få en klokke til at ringe hos midaldrende fodboldfans fra Vestjylland.

Jørgen Toft er tidligere fodboldtræner for blandt andet Varde IF, da de lå i 2. division, og som aktiv fodboldspiller opnåede han 147 førsteholdskampe for Esbjerg fB.

For sidstnævnte var han således med til at vinde DM-bronze i 1977, sølv i 1978 og guld i 1979, og derudover har Jørgen Toft været talentspejder for klubben.

Det er med andre ord en særdeles erfaren træner, som i foråret kommer til at stå i spidsen for U19-drengeholdet i Glejbjerg SF.

- Jeg vil via min viden og erfaring gerne være med til at give U19-spillerne i foreningen nogle nye indspark på både det tekniske og taktiske område, så de står godt rustet til forårets kampe og deres efterfølgende tilværelse som seniorspillere, siger Jørgen Toft.

Den nye træner kommer til at pendle frem og tilbage fra Fanø, hvor han har bopæl.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Støjplagede borgere raser over kampfly som aldrig før: Klager er næsten tredoblet på et år

Leder For abonnenter

JV mener: Det har været et vildt og voldsomt regnvejr

FEJL RETTET 23. FEBRUAR KL. 8.30: Der stod, at klimaloven har som mål i 2030 at halvere CO2-udledningen i forhold til 1990. Målet er en 70 procents reduktion. Sigurd Barretts nyfortolkning af den sønderjyske kampsang "Det haver så nyligen regnet" har vakt en masse debat de seneste uger. I et velment, men forfejlet forsøg på at gøre den nutidig, kan den desværre læses som en historieløs hån mod de modige sønderjyder, der under svære betingelser kæmpede for danskheden i perioden 1864-1920. Værst er de forvrøvlede linjer om, at "frygt for andre har hersket på vor egn her, fremmedhad sprængte tillids bånd itu". Der har været en skarp kamp mellem dansk og tysk, men den har på begge sider været båret af fædrelandskærlighed, og alle implicerede har haft samme hjemegn, så hvor kommer fremmehadet ind i billedet? Men titlen på Sigurd Barretts version har dog vist sig at have en helt aktuel relevans: "Det har været et vildt og voldsomt regnvejr". For det har det helt bogstaveligt været i den seneste uges tid. Og det i en grad, så det vækker til eftertanke. Hvad kan vi som borgere gøre? Det voldsomme vejr er formentlig kommet for at blive. Nogle danske politikere prøver at bilde vælgerne ind, at vi kan afbøde konsekvenserne ved at gennemføre klimalovens mål om, at Danmark i 2030 skal have reduceret udledningen af CO2 med 70 procent i forhold til 1990. Men hverken klimaet i Danmark eller resten af verden vil blive påvirket af, om vi når målet eller ej. Dertil er vi en for lille plet på verdenskortet. Der skal flere årtiers global indsats til for, at vi kan gøre os håb om, at det gør noget mærkbart ved klimaforandringerne. Hvad vi som samfund skal gøre nu og i de kommende år, er at fortsætte med at investere i klimasikring. Det kan den enkelte borger også være nødt til at gøre. For vi må se i øjnene, at det kommer til at koste penge at forebygge skader forårsaget af regn og vind. Og så må vi bygge og bosætte os med sund fornuft. Der vil være steder, hvor det i fremtiden ikke er klogt at bo eller bygge, fordi risikoen for oversvømmelser bliver for stor, når det har været et vildt og voldsomt regnvejr.

Esbjerg For abonnenter

Ramt af vandmasserne: - Vi kan sidde i stuen og fiske

Annonce