Annonce
Navne

Tidligere EfB-formand lavede hole-in-one

Jørgen L. Jensen præsterede en hole-in-one på hul 9 på Marbæk-banen. Privatfoto

Esbjerg: Tidligere EfB-formand og netop pensionerede advokat Jørgen L. Jensen opnåede mandag det ypperste indenfor golfsporten, da han på hul 9 på banen i Marbæk i Esbjerg Golfklub sendte den hvide kugle i hul i første slag - en hole-in-one.

Hul 9 er et 162 meter langt par-3-hul, og Jørgen L. Jensen brugte en 5 hybridkølle.

- Det var et fantastisk slag, hvis jeg selv skal sige det. Jeg rammer kuglen lige præcis, som jeg havde forestillet mig det, den flyver i en flot bue med retning lige mod flaget, hopper en enkelt gang på græsset og triller så i hul. Jeg havde en helt speciel følelse i kroppen, den følelse man kun har, når man har ramt bolden helt perfekt, fortæller Jørgen L. Jensen om det enestående slag.

Det er første gang, Jørgen L. Jensen, der er blevet 75 år, laver hole-in one i en golfkarriere, der har strakt sig over 23-24 år.

Han spillede sammen med sine to børnebørn Totte og Fillip og sin svigersøn Ben Tinning, der er pro i Esbjerg Golfklub. /jeo

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Indvandreres efterkommere fornægter ytringsfrihed: Hvad bilder de sig ind?

Det skriger til himlen. Hundredtusinder på flugt har fået lov at opholde sig i Danmark, men langt fra alle siger tak ved at respektere vores demokrati. 48 procent af efterkommerne af ikke-vestlige indvandrere mener, at det skal være forbudt at kritisere religion. Det kan man læse i Udlændinge- og Integrationsministeriets årlige undersøgelse af ikke-vestlige indvandrere og efterkommeres medborgerskab. Det er rystende. De fleste af efterkommernes forældre har fået lov at være her, fordi de er flygtet fra diktaturer, hvor man kan risikere livet ved at ytre sig, tro på andet end islam, være homoseksuel eller i opposition til diktatoren. Lande, hvor individets frihed intet betyder. Vi giver deres børn alle muligheder. Og så fornægter halvdelen af efterkommerne helt grundlæggende rettigheder som at måtte kritisere alt, også religion. Hvad bilder de sig ind? Formanden for Rådet for Etniske Minoriteter, Halima El Abassi, siger, at efterkommere står uden for samfundet og ikke føler sig som en del af fællesskabet. Forfatter Tarek Hussein taler om "dagligdagens hetz" mod muslimer og siger, at den får dem til at hæve paraderne. Begge repræsenterer en offermentalitet, der ikke er til at holde ud. Den kan heller ikke begrundes i fakta. Dagen efter nyheden om efterkommernes mentale fravalg af Danmark kan Kristeligt Dagblad fortælle om en undersøgelse fra det amerikanske Pew Research Center. Man har interviewet 24.599 mennesker i 15 vestlige lande og kan konkludere, at danskerne er de tredjemest positive over for muslimer efter nordmænd og hollændere. Det er altså ikke danskerne, der ikke er tolerante. Tværtimod kan man nu med god ret spørge, hvor stor en andel af mennesker med foragt for demokratiske værdier vi vil acceptere i vores land. At stille spørgsmålet har intet med racisme at gøre, men alene med det allervigtigste: demokrati, ytringsfrihed og frihedsrettigheder. Værdier, vi skal insistere på som altafgørende i vores land. Også for vores gæster.

Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Annonce