Annonce
Navne

Tidligere faglig sekretær i Metal er død: Hans Jørn var glødende socialdemokrat

Arkivfoto

Kolding: I anledning af Hans Jørn Nielsens død, har forhenværende afdelingsformand Hans Peter Jørgensen og nuværende afdelingsformand Hardy Høll Nielsen for Metal Kolding/Vejen/Vojens skrevet følgende mindeord.

Søndag d. 21. november modtog vi den triste meddelelse om, at tidligere faglig sekretær i Metal Kolding-Vejen-Vojens, Hans Jørn Nielsen, var afgået ved døden.

Hans Jørn var udlært maskinarbejder på Johannes Møllers Maskinfabrik i Over Jerstal, og allerede i læretiden var han faglig aktiv i lærlingeklubben.

Annonce

Efter at være udlært, aftjente han sin militærtjeneste ved marinen, og som sådan var Hans Jørn ved sin død fortsat medlem af Marineforeningen.

I 1970 gik turen til Kolding, hvor han blev ansat på Danfoss. Den faglige interesse gjorde, at Hans Jørn hurtigt blev tillidsmand og senere fællestillidsmand. Næste skridt var bestyrelsesmedlem i det der dengang hed Metal Kolding, hvor han med sine organisatoriske evner hurtigt blev formand for afdelingens oplysningsudvalg og senere også formand for oplysningsudvalget i Metals distrikt 4. Interessen for at organisere og arrangere gjorde også, at han i sin tid som fællestillidsmand på Danfoss arrangerede mange studieture for kollegaerne til Polen, hvilket skete mange år før murens fald, hvor der virkelig var forskel på forholdene i øst og vest.

Hans Jørn var glødende socialdemokrat og har gennem årene været med til at sætte sit præg på den lokale partiforening, hvor han i perioder har været medlem af bestyrelsen, ligesom han også på et tidspunkt bestred formandsposten.

Hans Jørns faglige indsats gjorde, at han i mange år var afdelingens næstformand, og da stillingen som faglig sekretær blev ledig i 1998, overtog han denne post. Som medlem af bestyrelsen var Hans Jørn med til at træffe beslutningen om at sælge de lidt ydmyge lokaler på Brinken, og bygge det nye Metalhus på Esbjergvej.

Mange Metal-medlemmer, - unge som gamle, - har gennem tiderne haft glæde af Hans Jørns faglige og organisatoriske evner, når en faglig sag skulle løses, men også udenfor den faglige kreds har han ydet en stor indsats, hvor han i mange år har stået i spidsen for de danske ”roligans” og været med til at arrangere fodboldture rundt i hele Europa.

De seneste år har Hans Jørn kæmpet med sygdommen prostatakræft, men både humør og kampgejst var i behold til det sidste.

Ære være Hans Jørns minde.


Annonce
Navne For abonnenter

Dødsfald i Syd- og Sønderjylland

Annonce
Annonce
Annonce
Vejen

De ældste elever på lokal skole er sendt hjem: En forælder er ramt af den nye omikron-variant

Kolding For abonnenter

Hunden Vaks vækkede ejer, da værksted med traktorer og udstyr gik op i flammer: - Han får nok et ekstra kødben til jul

Sydjylland

Flere kommuner oplever massive smittestigninger henover weekenden: En stikker af med 150 nye smittede siden fredag

Leder For abonnenter

JydskeVestkysten mener: Genskabte sms-beskeder indhenter Barbara Bertelsen

Dall: Støttepartierne lagde regeringen i benlås og fik deres finanslov

Sydjylland For abonnenter

Madelaine frygtede at dø, før hun nåede operationsbordet: Nu frygter hun at lang ventetid rammer andre

Navne

Nedlukning lurer rundt om hjørnet: Nu fratræder lokalpolitiker sin chefstilling

Tønder

Politijagt med 160 kilometer i timen: Blev stoppet med søm-måtte

Flertal finder penge til bedre forhold for fødende efter tre år

Haderslev

Den danske Navalny: Mogens Rerup anker sin dom til landsretten

Sønderborg For abonnenter

Snavset og spor efter gamle madrester: Spisested indkasserer anden bøde på et år

Esbjerg

Nu skal palleløfteren være selvkørende: Robotfirma og producent af internt transportudstyr i samarbejde

Annonce