Annonce
Sport

Tidligere fanformand inden Final 4: Sulten efter en titel er stor

To busser fyldt med håbefulde fans fra SønderjyskE Ishockey Support kører fredag til Aalborg i håb om en længeventet titel. Foto: Jacob Schultz

SønderjyskE gennemlever lige nu sin længste titeltørke, siden klubben blev grundlagt i 2004. Derfor er det en flok titelhungrende fans, der fredag tager med til Final 4 i Aalborg.

Titeltørke: Siden 2015 har pokalskabet i Vojens ikke fået nyt inventar. Dengang tog SønderjyskE sit tredje mesterskab i træk med en 4-1-sejr i finaleserien over ærkerivalerne fra Esbjerg Energy, men siden har det altså været småt med succes, og klubben er nu inde i sin længste titeltørke, siden klubben blev grundlagt i 2004.

Små fire år er der gået, og det kan efterhånden mærkes hos fansene, fortæller Kim Autzen, der er tidligere formand for SønderjyskE Ishockey Support, og som stadig er meget aktiv omkring klubben. I weekenden kan der blive lavet om på det, når SønderjyskE spiller Final 4 i Aalborg.

- Sulten efter en titel er stor. Nogle af de spillere, der har været med til at vinde tre mesterskaber i træk, vil helt sikkert gerne have titlen i hus, og det vil vi supportere lige så gerne. Det er altid sjovt at vinde titler, og det bliver da en kæmpe fest i Aalborg, hvis vi vinder finalen, siger Kim Autzen.

Annonce

Spørger du Aalborg eller Rungsted, tror jeg ikke, der er nogle af dem, der kunne tænke sig at møde os lige pt.

Kim Autzen, SønderjyskE-supporter og tidligere fanformand

Mesterskab rangerer stadig højere

Pokaltitlen vil dog ikke helt kunne måle sig med et mesterskab ifølge Kim Autzen, selvom den vil falde på et tørt sted.

- Det er ingen tvivl om, at pokalturneringen er den korte vej til succes, og det er og vil altid blive den pokal, der rangerer som nummer to efter mesterskabet. Men det er en pokal, som vi rigtig gerne vil vinde, og jeg synes også, at vi har holdet til det. Det er nogle år siden, vi har haft det, fortæller Kim Autzen.

Derfor kører der også to fulde busser mod Aalborg med SønderjyskE-supportere fredag formiddag med efterfølgende overnatning og billetter til finalekampen. Så optimistiske har SønderjyskE-tilhængerne alligevel godt turdet være.

- Vi kan slå alle på en god dag og tabe til alle på en dårlig dag. Sådan er ligaen bare i år. Hvis ikke man er klar, taber man, men vi har haft et rigtig godt tag på Frederikshavn, som vi møder i semifinalen. Og spørger du Aalborg eller Rungsted, tror jeg ikke, der er nogle af dem, der kunne tænke sig at møde os lige pt, siger Kim Autzen.

Så sent som i fredags tørrede SønderjyskE nemlig gulv med de forsvarende mestre fra Aalborg Pirates på hjemmebanen i Vojens og vandt med hele 6-0. Det har givet tro på mere hos Kim Autzen, der er begejstret for den nuværende trupsammensætning.

- Vi har ikke de der superstjerner. Vi har nogle med lidt x-faktor, men ellers mange rigtig gode arbejdsheste. Det, der kendetegnede SønderjyskE og Vojens før i tiden, var, at vi ikke havde de bedste ishockeyspillere, men dem, der ville det mest. Det tror jeg, at man kommer rigtig langt med, når man skal til at spille om mesterskaber og titler, siger Kim Autzen.

Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Julebal i Medius: Flere tilmeldte i år

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Et ja er et ja og binder alle partier i et forlig

Seks partier står bag. Seks partier fra Dansk Folkeparti til SF gik sammen og fik forhandlet et budget hjem – fint og uden de store problemer i øvrigt. For modsat naboerne i Haderslev og større kommuner som Kolding og Esbjerg er der styr på økonomien i Aabenraa. Ikke store og uhyggelige besparelser på børn, unge og ældre her. Tværtimod blev der råd til blandt andet at give skolerne lidt ekstra. Det var dog også helt nødvendigt. Penge til de ældre var der ikke, og det har fået kommunens seniorråd til i et høringssvar til budgettet at komme med dette krav til politikerne: Send flere penge, tak. ET NATURLIGT KRAV, for det er jo nærmest det, rådet er dannet for. At skabe så gode betingelser for kommunens ældre som muligt. Herunder at forlange flere penge i forbindelse med budgetforhandlinger. Kravene bliver ikke efterkommet, selv om byrådets populist par excellence, viceborgmester Ejler Schütt, selvfølgelig ikke kunne dy sig. Jamen, det må vi da se på, lød det sammenfattende fra DF’eren til jv.dk og JydskeVestkysten i begyndelsen af ugen, da vi skrev om Seniorrådets ønsker, og han understregede sin pointe ved at foreslå et møde i forligsgruppen inden for et par uger. Hvorfor sige nej til politisk sympati fra nogle vælgere, når muligheden nu bød sig? Nej vel, dertil er Ejler Schütts politiske næse alt for veludviklet. TIL GENGÆLD VAR der ikke megen respekt eller sympati at hente hos borgmester Thomas Andresen (V). – Undskyld mig, men hvor skal pengene komme fra, lød det nærmest arrigt fra borgmesteren, der bestemt ikke ser nogen anledning til at indkalde forligspartierne igen. Socialdemokratiets nye gruppeformand og nyudnævnte borgmesterkandidat, Erik Uldall Hansen, lod sig ikke friste. Også han står bag det forlig, partiet har givet og taget i. Selvfølgelig gør han det. – Vi har valgt, at børnene og folkeskolerne skulle have, sagde Uldall Hansen som begrundelse. Godt for det. Et ja er et ja, og et forlig er et forlig. Det ville tendere det useriøse at genåbne budgettet, blot et par uger efter det blev underskrevet, fordi man lige kom i tanke om, at der var nogle vælgergrupper, der ikke havde fået. Som om de var glemt. SÅDAN KAN DET POLITISKE arbejde ikke foregå. Nok er den økonomiske situation i Aabenraa fin, nok er der råd til lidt ekstra i 2020, men Aabenraa var for omkring et årti tilbage igennem store og voldsomme besparelser, og en gentagelse af dengang ønsker ingen i byrådet. Slet ikke ved at ødsle i gode tider. Derfor får Seniorrådet et klart nej til sine ønsker om flere penge. Og Schütt må naturligvis stå bag det forlig, han på sit partis vegne har indgået med Venstre, Socialdemokratiet, Slesvigsk Parti, De Konservative og SF. Eller vælge at træde helt ud. Borgmesteren behøver ikke DF’s stemmer i byrådssalen. Men så langt går Ejler Schütt selvfølgelig ikke, og det var heller ikke tanken bag hans udmeldinger. Han fiskede såmænd bare efter lidt sympati. GOD WEEKEND

Annonce