Annonce
Sport

Tidligere FCK-stjerne gør comeback i Danmarksserien

Jens Nørgaard Larsen/Ritzau Scanpix
38-årige Cesar Santin er udtaget til Fremad Valbys trup, når holdet møder Herlev i Danmarksserien.

Der er et prominent navn på holdkortet, når Fremad Valbys bedste fodboldhold lørdag jagter point i Danmarksserien mod Herlev.

Den tidligere FC København-profil Cesar Santin er nemlig udtaget til Fremad Valbys trup og kan således få comeback i dansk fodbold, seks år efter at han forlod FCK.

Den brasilianske angriber er blevet 38 år, men han har trænet med i danmarksserieklubben i et stykke tid, og nu er han altså klar til at tørne ud for Valby-mandskabet.

- Vi glæder os over, at han har valgt at spille for Fremad Valby, og forventer han kan bidrage med sin rutine og ikke mindst målnæse i jagten på flere point i Danmarksserien, lyder det på Fremad Valbys hjemmeside.

FC København hentede Santin i svenske Kalmar FF i 2008, og han spillede derefter i den danske hovedstad i fem et halvt år. Her var han blandt andet med til at vinde fire mesterskaber.

I alt scorede han 84 mål for FCK og er dermed den næstmest scorende spiller i klubbens historie.

Efterfølgende spillede han på Cypern og i Sverige, og nu er han altså klar til at gøre comeback i Danmarks fjerdebedste række.

/ritzau/

Annonce
Nyheden på Fremad Valbys hjemmeside
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Annonce