Annonce
forside

Tidligere forretningsfører i Legoland er død

Dødsfald: Tidligere forretningsfører i Legoland Erik Johansen er død, 82 år.

Erik Johansen var født i Danzig og opvokset i Køge, hvor han blev bankuddannet. Han fik senere en økonomiuddannelse på Niels Brock i København og tog desuden en HD i regnskabsvæsen.

I august 1959 blev han ansat som eksportkonsulent på Tulip i Vejle, og fra 1961-62 arbejdede han på Borks Patenttavler i Kolding.

I 1962 blev han ansat på LEGO i Billund, og de verdenskendte klodser blev igennem mere end 30 år omdrejningspunkt for hele hans karriere. I begyndelsen var han eksportmedarbejder, men da tankerne om en Legolandpark tog form, blev han sammen med direktør Arnold Boutrup håndplukket til at udvikle, opføre og drive Legoland.

De to chefer - og på daværende tidspunkt eneste medarbejdere i Legoland - måtte lide den tort, at de blev smidt ud af kontoret, da de forklarede LEGO-ejeren Godtfred Kirk Christiansen (GKC), at de ønskede at ansætte op mod 100 medarbejdere. GKC havde forestillet sig, at et ældre ægtepar var nok til at rive gruset og sælge is. De to nyansatte chefer fik dog deres vilje, og resten er kendt stof.

Erik Johansen har således en stor del af fortjenesten for, at Legoland i dag er en velsmurt forlystelsespark med flere tusinde medarbejdere i højsæsonen.

Erik Johansen fik sat fokus på CSR og HR, før det blev moderne i erhvervslivet, og eksempelvis kunne en medarbejder med alkoholmisbrug blive tilbudt afvænning. Hans sociale engagement var også drivkraften, der i mange år fik Erik Johansen og hans første hustru Else til at være plejeforældre for en lang række plejebørn. Mange af disse børn blev en naturlig del af Johansenfamilien.

I tråd med LEGO's image som legetøj af høj pædagogisk værdi var han med til at beslutte, at parken ikke skulle sælge slik - en beslutning, som udløste megen ros og en pris fra de danske tandlæger.

Erik Johansen var en vellidt chef, som aldrig gik af vejen for en god fest. Han optrådte eksempelvis fast som skuespiller i den årlige personalerevy i en årrække, også efter sin pensionering i 1999.

Sideløbende med arbejdet var han aktiv i turistbranchen, og han var således formand for Vejle Turistforening siden 1968 og også aktiv i Østjysk turistkreds.

Han efterlader sig tre børn, Claus, Merete og Jens, fem børnebørn samt hustruen Maria Hansen, som han har været gift med siden 1999.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce