Annonce
Vejen

Tidligere havde Høkeren en omsætning på 25.000 kroner om dagen

- Det går faktisk helt fint lige nu, og selv om man sagtens kan ringe og bestille varerne som takeaway, er mine kunder nu blevet flinke til selv at komme her for at handle i butikken, sagde Lilly Ellegaard i foråret. Arkivfoto: Søren Dippel
Indkøb for 50 kroner om dagen - mere skal der ikke til fra hver husstand i Andst, hvis en købmandsbutik i byen skal kunne overleve. Høkeren lukker til årsskiftet. Lejemålet udløber 1. februar.
Annonce

Andst: Da ejeren af Høkeren i Andst, Lilly Ellegaard, i sin tid overtog købmandsbutikken og siden har boet til leje i bygningen på Markdannersvej, gjorde hun allerede dengang  opmærksom på, at hun ville drive butikken i fem år og ikke mere.

De år er snart ved at være gået, og hun har for længst besluttet sig at gå på pension. Høkeren i Andst har en lærling, som er udlært i januar 2021, så indtil da har hun lovet at holde butikken kørende.

- I begyndelsen havde butikken en omsætning på 25.000 kroner om dagen og var levedygtig. Men siden er omsætningen faldet meget, sagde Lilly Ellegaard, til JydskeVestkysten for et år siden.

Men allerede året før var det begyndt at knibe for borgerne i Andst at købe tilstrækkeligt stort ind. Så galt var det gået, at butikken ikke mere kunne give købmanden en rimelig årsløn, hvilket Lilly Ellegaard selv meddelte på Facebook.

Annonce

50 kroner om dagen

Med et dagligt salg på 25.000 kroner, ville butikken ifølge Lilly Ellegaard stadig kunne have været levedygtig. En omsætning på 25.000 kroner dagligt svarer til, at hver husstand i Andst køber ind for 50 kroner om dagen.

I foråret, efter at coronakrisen havde lukket Danmark ned, og mange var begyndt at arbejde hjemmefra, var flere igen begyndt at handle lokalt i Andst.

- Det går faktisk fint lige nu, og selv om man sagtens kan ringe til Høkeren og bestille varerne som takeaway, er mine kunder blevet flinke til selv at komme her for at handle i butikken, sagde Lilly Ellegaard dengang.

Det er den tidligere indehaver af købmandsbutikken i Andst, Hans Jørgen Andersen, som ejer bygningen med Høkeren. Han har for længst sat bygningen til salg, men ingen interesserede købere har endnu henvendt sig. Høkerens lejemål løber indtil 1. februar.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Boligområde i Sønderborg bliver stemplet som hård ghetto

Haderslev

Arbejdsbyrden blev for stor for lille købmand: - Når man kører grædende hjem fra arbejde hver dag, så er det på tide at sige stop

Indland

De første danskere kan potentielt blive vaccineret til januar

Annonce