Annonce
Regionalt

Tidligere JydskeVestkysten-chef giver ledelsen en ordentlig kindhest: - I bør overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt

Hanne Dall, tidligere redaktionschef på JydskeVestkysten, talte i flere minutter under generalforsamlingen i Den Sydvestjyske Venstrepresse. Hun mener, ledelsen er på kollisionskurs. Foto: Rikke Baltzer
Under generalforsamlingen i Den Sydvestjyske Venstrepresse gav tidligere redaktionschef på JydskeVestkysten Hanne Dall en opsang til ledelsen i Jysk Fynske Medier. Hun mener, at den styrer de lokale dagblade direkte mod afgrunden.
Annonce

Opsang: Der er for mange skåltaler og store armbevægelser i Jysk Fynske Medier (JFM), mener Hanne Dall, tidligere redaktionschef på JyskeVestkysten.

Hun genkender ikke længere den avis, hun i sin tid købte anparter i, sagde hun under generalforsamlingen i Den Sydvestjyske Venstrepresse, der ejer 36 procent af JFM.

- Man skal lade være med at tro, at læserne ikke kan se, at avisen bliver ringere. Det nytter ikke at skære i printproduktet, for man udhuler fundamentet. Udviklingen ryster mig, sagde hun, idet hun gav ledelsen en ordentlig opsang.


Skal vi virkelig blive ved med at spare, eller bør I stoppe og overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt?

Hanne Dall, tidligere redaktionschef på JydskeVestkysten


Hun henviser blandt andet til store fyringsrunder og mange fejl i avisen som følge af nye systemer og robotter, der skriver visse artikler.

- Jeg oplever en ufattelig ligegyldighed over for detaljer, sagde hun.

Hun forarges også af det menneskesyn, hun mener, findes hos ledelsen i JFM. Ifølge hende fyres gamle medarbejdere for at gøre plads til yngre, billigere og automatiseret arbejdskraft.

Annonce

Svigter det lokale

Hun mener ikke, at koncernen længere lever op til sloganet "sammen om det lokale liv", som hun selv har været med til at formulere. Der er ifølge hende nemlig et alt for stort fokus på landsdækkende tiltag som avisen Danmark og Radio4 frem for de lokale dagblade.

- Skal vi virkelig blive ved med at spare, eller bør I stoppe og overveje at lukke avisen, inden det bliver pinligt?, sagde hun.

Hverken administrerende direktør, Jesper Rosener, eller ansvarshavende chefredaktør, Peter Orry, mener, at kritikken er rimelig.

- Vi mener ikke, avisen bliver ringere, og det er simpelthen ikke korrekt, at det hele handler om avisen Danmark, sagde Peter Orry, og henviste til, at abonnenterne ifølge analyser aldrig har været mere tilfredse med JydskeVestkysten.

Han erkendte, at der har været en række fejl i avisen.

- Det irriterer mig ligeså meget, som det irriterer dig.

Jesper Rosener mener, det er unfair at kritisere ledelsen for ikke at behandle medarbejderne ordentligt. Eksempelvis imødekom ledelsen medarbejdernes tilbud om at gå ti procent ned i løn mod til gengæld at undgå fyringer i de første måneder af coronakrisen.

- Der er mange steder, vi kan blive bedre, men vi har forsøgt at handle ordentligt i en svær periode, sagde han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Aktivist snød sig ind til corona-pressemøde: 'Journalisterne er bare mikrofonholdere. De stiller jo ingen kritiske spørgsmål.'

CORONAVIRUS

Live: Det er for tidligt at glæde sig over smittetal, mener Mølbak

Annonce