Annonce
forside

Tidligere jyske mestre samles igen efter 40 år

Sådan så mestrene ud for 40 år siden. Bagerst fra venstre er det Joey Wandahl (hed tidligere John Sørensen), Kurt Petersen, Ole Biede, Lars Juul Andersen, Troels Manse Jensen, Ole Brockdorff, Claus Stig Hansen og træner Gerd Sørensen. Siddende fra venstre: Benny Brix, Flemming Clausen, Lars Windfeld (dengang Madsen), Brian Hansen og Michael Wiese. Privatfoto

I 1978 havde Haderslev Fodboldklub et junior A-hold, der blev jysk mester. Her 40 år efter samles spillerne igen for at fejre jubilæet.

HADERSLEV: - Det er nogle herlige knægte, og så kan de spille fodbold. Jeg regner med at se nogle af dem på førsteholdet om et par år.

Sådan sagde den daværende sekretær i Haderslev Fodboldklub, Erwin Richard, til den lokale avis i efteråret 1978, da klubbens junior A-hold havde sikret sig det jyske mesterskab ved at besejre Holstebro så sikkert som 7-1 efter at have slået Grindsted i semifinalen med hele 12-3.

Nu er der så gået 40 år, og de dengang 15-16 årige spillere er i mellemtiden blevet nogle modne herrer. De fleste har dog stadig fodbold i blodet, og selv om bentøjet ikke er, hvad det var engang, skal jubilæet da fejres.

Det sker lørdag den 23. juni, hvor næsten hele det daværende hold samles til lidt hyggebold ved Haderslev Idrætscenter med efterfølgende sammenkomst og fest.

Den tidligere træner, Gerd Sørensen, der har rundet 80 år, har også meldt sin ankomst.

Annonce

Flere drev det vidt

- At vi kan samles igen, siger lidt om det sammenhold, der var i klubben. Det satte man nok meget mere pris på dengang end nu, siger én af initiativtagerne bag arrangementet, Brian Hansen.

Han var én af dem, der levede op til Erwin Richards forudsigelser om, at flere af spillerne ville drive det vidt.

Brian Hansen fik senere 10 junior- og ynglingelandskampe og over 100 kampe på HFK's førstehold, ligesom han var med til at spille KIF op i 1. division.

Lars Windfeld blev målmand og senere direktør i AGF, Torben Stehmann blev professionel i Holland, inden han endte i B1909, Michael Wiese fik kontrakt i Herning Fremad og Viborg, mens Benny Brix og Flemming Clausen også kom på HFK's førstehold.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Brexit it is: Vælgerne har talt

Endelig. Endelig kan både Storbritannien og EU komme videre. De britiske vælgere har talt, tydeligt, og de har klart valgt Brexit. Det giver en tiltrængt klarhed på begge sider af vandet oven på flere års tumultariske scener i det britiske parlament og manglende fremdrift i de uendelige forhandlinger med et mere og mere målløst EU. Nu må vi være færdige med Brexit eller ej. De britiske vælgere har talt, og de har givet den konservative premierminister Boris Johnson et klart mandat. Johnson er som politiker let at mene en masse om. Man kommer let til at ryste på hovedet. Han er en populist, en politisk charlatan, der ikke skyr nogen midler for magten, men han er også en klar vinder af det britiske valg efter en valgkamp, der har centreret sig om en sag: Brexit. Nu. Om han vandt på grund af sagen eller på grund af en meget svag, forvirret opposition, eller fordi englænderne ikke orker mere snak eller en kombination af det hele er ligegyldigt. Johnson vandt stort. Han tegner Storbritannien. Det kan man begræde, fra vores side af Nordsøen. Både politisk og økonomisk. Vi gik ind i det europæiske fællesskab sammen med englænderne, og der har så at sige altid været en tæt og givtig relation mellem Esbjerg og Harwich, og det havde været bedst for Danmark, om Storbritannien på vej ud af EU var vendt om i døren. Det gør Storbritannien ikke med Boris Johnson som dørmand. Lad os tørre øjnene. Briterne har valgt brexit, nu skal vi have det bedst mulige ud af det scenarie. Vi har en interesse i en stærk og tæt relation også fremover. Vi skal have en fornuftigt balanceret handelsaftale på plads hurtigst muligt. Vi beriger hinanden økonomisk og kulturelt. Danmark bør være den stemme i EU, som mere end nogen anden søger kompromisset og appellerer til fornuften i de forestående forhandlinger mellem Storbritannien og EU. Det bliver der brug for.

Annonce