Annonce
Tønder

Tidligere købmandspar fejrer krondiamantbryllup

Luise og Willy Duhn fra Rømø, fejrer krondiamantbryllup torsdag. Foto: Hans Chr. Gabelgaard

Rømø: Torsdag er en helt særlig dag for 86-årige Luise Duhn og 87-årige Willy Duhn. Her kan de nemlig fejre 65 års ægteskab.

Parret har boet stort set hele livet på Rømø, hvor de gennem næsten 40 år var indehavere af først købmandsforretningen i Tvismark og senere forretningen i Mølby, som de overtog efter Willy Duhns far, som i øvrigt havde overtaget forretningen efter sin far. De afhændede forretningen i Mølby i 1992, hvor de gik på pension som 60-årige.

Selvom Luise og Willy Duhn har gået op og ned ad hinanden hele deres voksne liv, så kunne de ikke have tænkt sig det anderledes.

- Vi har altid haft hver vores område. Og så er det jo dejligt at være to i så mange år. Det er ikke alle forundt, lyder det fra Willy Duhn.

- Ja tænk, at vi aldrig har været væk fra hinanden, supplerer Luise Duhn.

- Og vi har alle vores tre børn tæt ved. De bor alle på Rømø. Tænk, hvor heldige vi er, lyder det.

Luise Duhn er oprindeligt bankuddannet, mens Willy Duhn fulgte familietraditionen og blev uddannet i en købmandsforretning, inden parret altså blev selvstændige med egen butik.

Den store dag bliver fejret i familiens skød.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Sådan undgår du at få coronavirus: Tag bare til Norditalien, men kram ikke en italiener

Læserbrev

Det handler om et ordentligt arbejdsmiljø

Når jeg som medlem af økonomiudvalget har valgt offentligt at gå i rette med Mogens Rerups adfærd, er det for at beskytte vores medarbejdere mod psykisk dårligt arbejdsmiljø og for at tydeliggøre over for medarbejdere, at de har retten til at sige fra over for enhver adfærd, der kritiserer og krænker. Denne sag handler om at sikre et ordentligt arbejdsmiljø bag det arbejde, der sker i forvaltningerne. HK og Dansk Socialrådgiverforening har henvendt sig til Haderslev Kommune og er medunderskriver af brevet, idet begge fagforeninger har udtrykt bekymring for deres medlemmers ve og vel. Desværre har konflikterne stået på i årevis og er kørt i hårdknude, og der er tale om et langvarigt pres på en personalegruppe og af medarbejdere og ledere, der fortsat kan se, at de bliver hængt ud med navns nævnelse til social udskamning på sociale medier. Partsrepræsentanters rolle er at føre sag på borgeres vegne og at varetage borgerens interesser. Det kræver et samarbejde for at få et ofte kompliceret sagsforhold til at gå op, som de fleste har en gensidig interesse i. Kommunen kan afvise en person som partsrepræsentant, hvilket sker i så sjældne tilfælde, at jeg ikke i andre situationer har hørt om dette i Haderslev Kommune. Det sker kun, hvis partsrepræsentanten tilsidesætter borgerens egne interesser i sagen, eller hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner. Brevet til de kommunalt ansatte er det politiske budskab om, at vi tager arbejdsmiljøet seriøst. I brevet er der samtidig en opfordring om at styrke dialogen på arbejdspladsen, så ingen medarbejder skal føle sig alene i konfliktfulde situationer.

Annonce