Annonce
Kolding

Tidligere konkurstruet dynefabrik tjener millioner: Store ordrer i Asien sikrer rekordregnskab

I efteråret stoppede Peter Bøgh Petersen (tv) som administrerende direktør, og i stedet har medejer og tidligere HR-ansvarlig Camilla Birkegaard overtaget posten. Makkerparret fik sammen reddet den konkurstruede virksomhed, og i 2018 solgte de aktiemajoriteten til kapitalfonden Erhvervsinvest. De ejer fortsat 10 procent af virksomheden, der kom ud af 2018-regnskabet med et overskud på 13,6 millioner kroner før skat. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
I perioder har der været så travlt hos Dykon, at dyne og pudefabrikken, der kører i treholdsskift på hverdage, har udvidet med et hold, der kørte i weekender. Vækst i Kina og Sydkorea er medvirkende til, at dynefabrikkens seneste resultat lige akkurat er det bedste i virksomhedens historie.

Lunderskov: Når folk i Kina og Sydkorea kryber til køjs, så er det måske under en dyne fra Lunderskov-virksomheden Dykon. Virksomheden har i mange år solgt dyner og puder på det asiatiske marked, og de seneste år har virksomheden for alvor fået foden inden for i Kina og Sydkorea.

- Vi har landet nogle store kunder i Asien, blandt andet i Kina og Sydkorea. For os er det i hvert fald store kunder. Vi har i lang tid været til stede i området, og vi kommer der tit, og det betyder rigtig meget for kunderne, at vi viser dem interesse, siger Camilla Birkegaard, der er administrerende direktør i Dykon.

Dynefabrikken Dykon har i flere år præsenteret rekordresultater på stribe, og de gode resultater blev bemærket af kapitalfonden Erhvervsinvest, der i marts 2018 købte aktiemajoriteten i Dykon. I 2017 faldt resultatet før skat lidt tilbage, og landede på 10,7 millioner kroner, men i det seneste regnskab lander overskuddet på 13,6 millioner kroner før skat, hvilket er det bedste nogensinde, og det skyldes blandt andet det asiatiske marked.

Annonce

- Vi kører normalt i treholdsskift med dag-, aften-, og nathold, men vi har haft så travlt, at vi var nødt til at køre med et fast weekendhold i højsæsonen.

Camilla Birkegaard, administrerende direktør i Dykon

En spændende rejse

- Vi kører normalt i treholdsskift med dag-, aften-, og nathold, men vi har haft så travlt, at vi var nødt til at køre med et fast weekendhold i højsæsonen, siger Camilla Birkegaard.

I oktober 2018 stoppede direktør Peter Bøgh Petersen, der udtalte, at han havde brug for en timeout, og Camilla Birkegaard overtog posten midlertidigt. Hun er senere blevet enige med Erhvervsinvest om, at hun fortsætter i stillingen.

Siden 2007 havde Peter Bøgh Petersen kørt parløb med Camila Birkegaard, hvor de fik reddet den dengang konkurstruede virksomhed. Hun overtog virksomheden i 2007, da hendes mand, Jens Fredholm, pludseligt døde, og Peter Bøgh Petersen blev hentet ind som administrerende direktør. Sammen skabte de virksomheden, som de i 2018 kunne sælge til kapitalfonden for et trecifret millionbeløb. Både Peter Bøgh Petersen og Camilla Birkegaard, der tidligere fra HR-ansvarlig, ejer fortsat 10 procent af virksomheden.

- Jeg er meget glad for virksomheden, og vi er fortsat på en rigtig spændende rejse. Det vil jeg gerne være en del af. Jeg kan rigtig godt lide at gå på arbejde i Dykon, siger Camilla Birkegaard.

Black Friday trækker

Virksomheden står foran den absolutte højsæson efter sommerferien, og den kører så indtil efter nytår. Og belært af sidste års store travlhed har virksomheden forsøgt at opbygge et lidt større lager i år for at undgå weekendarbejde, og samtidig kan den konstatere, at højsæsonen er flyttet frem.

- Da jeg startede i Dykon, der lå højsæsonen frem mod jul. Det var der, vi solgte mest. Men inden for de seneste fire-fem år, hvor Black Friday har fået godt tag i danskerne, der er højsæsonen flyttet frem. I Kina har de også Single Day. Det betyder, at vores højsæson er flyttet en måned frem. Men jeg kender det jo godt selv. Jeg køber mange julegaver til Black Friday, siger Camilla Birkegaard.

Kort om Dykon

På Dykon i Lunderskov fremstilles dyner og puder med natur- og fiberfyld. Salget foregår under mærkenavnene Ringsted Dun, Danica, Sirius Dun og Flora Danica samt under kundernes egne navne i private labelkollektioner. I foråret 2018 købte kapitalfonden Erhvervsinvest aktiemajoriteten i Dykon. Den tidligere direktør Peter Bøgh Petersen og den nuværende direktør Camilla Birkegaard ejer hver 10 procent af virksomheden.
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Næsten dobbelt så mange uheld på motorvejen ved Kolding: Der er ikke plads til flere biler

Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Annonce