Annonce
Tarm

Tidligere kritiker: Baglandet skal nok få opdraget Ellemann til at blive en god formand for Venstre

Venstres lokalformand Tage Møller fra Spjald var ikke begejstret for Jakob Ellemann-Jensen som landbriges minsister. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Venstres lokalformand i Spjald har tidligere været ude med riven efter Jakob Ellemann-Jensen. Nu tror han på, at Ellemann kan blive en god formand for Venstre

Spjald: Tage Møller var bestemt ikke begejstret, da Jakob Ellemann-Jensen som nyslået miljø- og fødevareminister fastslog, at miljøet kom først.

Bedre blev det ikke, da Ellemannn et lille år senere revsede landbruget for kun at have reduceret kvælstofudledningen med én procent. Det fik Venstres lokalformand fra Spjald til at kræve en undskyldning til landmændene.

I dag er Tage Møller noget venligere stemt over for Ellemann-Jensen, efter at han tirsdag aften officielt meldte sig som kandidat til posten som formand for Venstre.

- Jeg er overbevist om, at vi som Venstres bagland nok skal få opdraget Ellemann til at blive en god formand for Venstre. Hvis han får lagt en forkert linje overfor landbruget, så er det organisationens opgave at ændre den. Jeg tror på, at han vil kunne favne bredere, end da han var minister, siger Tage Møller.

Lokalformanden mener, at den nyslåede formandskandidat er et godt bud på en ny start for partiet.

- Jeg ved godt, at jeg ikke var begejstret for ham som fødevareminister. Jeg savnede en anerkendelse af landbruget som et vigtigt erhverv, som skal have nogle vilkår, så der også kan tjenes kroner. Men jeg mener ikke, at landbruget behøver at frygte Ellemann som formand for Venstre, fastslår lokalformanden fra Spjald.

Han er glad for, at partiet kan mønstre en formandskandidat, som er ung og har prøvet andet i livet end politik. Derfor regner Tage Møller da også med, at hans stemme går til Ellemann ved partiets ekstraordinære landsmøde den 21. september.

Og undskyldningen fra den daværende fødevareminister synes Tage Møller næsten, han har fået.

Venstrefolkene i Ringkøbing-Skjern holder møde den 18. september Højmark, hvor de delegerede til landsmødet skal diskutere formandsvalget, og hvem de foretrækker i spidsen for partiet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce