Annonce
Tarm

Tidligere leder af Produktionsskolen har forladt sin stilling

Peder Sørensen skal ud og se sig om efter et nyt job efter at have forladt den tidligere produktionsskole, som i dag hedder FGU Midt-Vest. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Produktionsskolens tidligere leder er fortid i det nye skoletilbud FGU Ringkøbing-Skjern for uafklarede og skoletrætte unge. En måned efter åbningen har Peder Sørensen forladt skolen.

Skjern: Skjern: Efter 11 år som leder af Produktionsskolen og bare en måned som ansat på produktionsskolens afløser, FGU Ringkøbing-Skjern, er det slut for Peder Sørensen.

I sidste uge havde han sin sidste arbejdsdag i Skjern.

- Det er blevet tid til, at jeg skal prøve noget andet, siger Peder Sørensen.

Den tidligere produktionsskolechef har aldrig lagt skjul på, at han er ”praksis-partisan” og stærk tilhænger af, at de unge, som ikke er parate til at tage en ungdomsuddannelse, får mulighed for at udføre praktisk arbejde, inden de bliver sat på skolebænken.

Og den filosofi passer ikke ind i Ringkøbing-Skjerns FGU-tilbud. Her skal eleverne både arbejde i værksteder og undervises i blandt andet dansk og matematik.

- Jeg mener ikke, at de unge har brug for et 11. eller 12. skoleår. For mig handler det først og fremmest om læring og ikke som udgangspunkt om uddannelse. Personligt synes jeg, at produktionsskolen var et rigtigt godt tilbud, men når man fusionerer, så bliver det selvfølgelig noget andet, siger han.

Peder Sørensen har været med i processen med udviklingen af det nye tilbud i FGU Midt-Vest, der er en fusion af produktionsskolerne i Ringkøbing-Skjern, Ikast-Brande, Herning og en del af VUC. En Folketingsbeslutning har banet vejen for konstruktionen.

Hvor meget har din beslutning om at stoppe at gøre med, at du ikke er leder længere?

- Det har ingen betydning. Jeg havde fået nogle store og spændende opgaver på tværs af FGU-afdelingerne i Ringkøbing-Skjern, Ikast-Brande og Herning. Men er kommet til den beslutning, at jeg ikke skal være en del af det nye, siger han.

Direktør Thomas Dalgaard fra FGU Midt-Vest er ærgerlig over, at vejene må skilles.

- Alle medarbejdere er blevet virksomhedsoverdraget og har derfor haft en mulighed for at fratræde. Jeg har været glad for Peders indsats, og vi kan i en periode trække på ham i forbindelse med forskellige opgaver, siger han.

Han oplyser, at Peder Sørensen og en enkelt lærer er de eneste, som ikke har ønsket at fortsætte i FGU-regi.

Peder Sørensen er netop blevet fritistillet og skal nu som 60-årig ud at finde sig et nyt job. Hvad han gerne vil bruge sit arbejdsliv på, ved han endnu ikke.

- Jeg har aldrig haft en karriereplan, men har altid arbejdet med ting, jeg havde lyst til. Jeg har mindst fire-fem gode år tilbage af mit arbejdsliv, og det behøver bestemt ikke være som leder, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Vi gør det fortsat ikke godt nok

Møgsagerne i det offentlige Danmark har stået i kø med milliardsvindel med udbytteskat, misbrug af Socialstyrelsens midler og tilsyneladende meget grove forhold hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. Lokalt har vi såmænd også haft et tilfælde, hvor fire personer er blevet sigtet for bedrageri mod Sygehus Lillebælt. Alt dette til trods: Vi er fortsat verdens mindst korrupte land sammen med New Zealand. Det viser anti-korruptionsbevægelsen Transparency Internationals årlige undersøgelse af forholdene i 180 lande. Egentlig er det ikke så overraskende. Inderst inde ved de fleste danskere jo godt, at bestikkelse hører til sjældenhederne. Få borgere kunne finde på at tilbyde myndighedspersoner erkendtligheder i forventning om modydelser. Og endnu færre offentligt ansatte kunne formentlig drømme om at tage mod penge eller tvivlsomme vennetjenester. Vi har grund til at glæde os over dette forhold. Korruption er en kræftsvulst på samfundet. Den gør alt dyrere og langsommere, fordi udgifterne til korruption skal lægges oven i prisen på alle projekter, hvor man tilmed langtfra kan være sikker på, at de bedste og billigste får overdraget en given opgave. Derfor er det heller ikke noget tilfælde, at de mest korrupte lande som regel også er de fattigste med for eksempel Sydsudan, Somalia og Syrien som nationer, der både er bundkorrupte og aldeles rædselsfulde at bo i. Korruption er imidlertid langtfra kun et økonomisk problem. Endnu værre er det, at bestikkelse tærer på ethvert samfunds vigtigste kapital, nemlig tilliden mellem borgerne indbyrdes og i forhold til myndighederne. Danmark er fortsat et samfund bygget på gensidig tillid. Men ligesom vi trods førstepladsen mister point på opgørelsen over korruptionens omfang, er der også en blevet plads til en lille tvivl i mange danskeres forhold til myndighederne. Den situation er netop opstået på grund af den senere tids mange skandaler. Så jo, vi gør det godt. Men vi gør det fortsat ikke helt godt nok.

Regionalt For abonnenter

Borgmestre raser over skrottede solcelle-planer for millioner: - Det er fuldstændig vanvittigt

Annonce