Annonce
Navne

Tidligere lokalredaktør i Ribe fylder 75 år

Journalist og tidligere lokalredaktør hos JydskeVestkysten i Ribe, Hasse Jørgensen, har ofte som journalist været i begivenhedernes centrum i Ribe, men har også selv enkelte gange måttet finde sig i at komme med i avisens historier som her i 2012. Fredag 6. december fylder den stadig aktive journalist 75 år. Arkivfoto: Orla Lund
Tidligere lokalredaktør på JydskeVestkysten i Ribe og nuværende journalist på hjemmesiden Ryk Ind Ribe, Hasse Jørgensen, fylder fredag 6. december 75 år.

Ribe: I disse dage og uger er det grøde i Mølledammen og en ny Lidl ved Ribes gamle jernstøberi, der fylder nyhedsbilledet lokalt i Ribe.

Begge steder er journalist Hasse Jørgensen som det mest naturlige til stede, og sådan har det faktisk været med alle både store og små historie fra Ribe-området, siden han begyndte som lokalredaktør på JydskeVestkystens redaktion i Ribe i 1978.

Når han fredag 6. december fylder 75 år, kan han se tilbage på en lang karriere i mediernes tegn, som han endnu ikke har sluppet, idet han efter at være gået på pension fra JydskeVestkysten for 13 år siden, blev en del af nyhedshjemmesiden Ryk Ind Ribe.

- I 1978 var der tre journalister og en fotograf i Ribe, siger Hasse Jørgensen og nævner lokale kendisser som journalist Ole Sønderstrup og fotograf Poul Anker Nielsen som datidens kolleger i Ribe. Han er ked af at se, hvor meget der bliver skåret ned på både journalister og fotografer på de trykte medier i Danmark, men han er glad for, at han idag har fået lov at være en del af Ryk Ind Ribe, efter at fotograf og tidligere byrådsmedlem René Jørgensen ringede og spurgte, om han havde været lyst til at være med.

Annonce

Reception på hotellet

Hasse Jørgensen fejrer sin 75 års fødselsdag med en reception på Hotel Ribe, hvor alle er velkomne til en øl og en bid brød mellem kl. 14 og 17.

Hasse Jørgensen var i mere end 50 år gift med fotograf og glaskunstner Yrsa Jørgensen, og har idag to børn - to piger - og ialt otte børnebørn.

De store emner

Det sagde han ja til, og historierne flyder idag stadig lystigt fra Hasse Jørgensens pen.

- En gang journalist, altid journalist, og for mig har det altid været sjovt at følge den udvikling, der er i Ribe, og på en måde måske også har være med til at forme den. Jeg er født nysgerrig, og når der sker noget i Ribe, er det ligesom når den gamle cirkushest mærker savsmuldet i manegen, siger Hasse Jørgensen, der er glad for, at han med sit medie idag stadig kan få lov til at stille nogle spørgsmål til folk, som han ellers ikke kunne få lov at stille.

Hasse Jørgensen kender mange mennesker i Ribe, men han tror, at endnu flere ved hvem han er, og han ved også, hvem han som journalist altid har skullet holde sig på god fod med.

- Tidligere hed det sig, at der var fem kategorier af mennesker, man skulle være gode venner med. Bartenderen, postbudet, taxachaufføren og frisøren, og så var der telefondamerne, som kunne give utroligt meget info, siger Hasse Jørgensen, der bliver ved med at arbejde som journalist, så længe han synes det er sjovt.

Han nævner lukningen af seminariet i Ribe, kommunesammenlægningen og orkanen i 1999 som tre af de helt store emner, han har beskæftiget sig med, ligesom han med sine historier også har været med til at få apotekerloven ændret.

- Debatten om Mølledammen i Ribe er et af de seneste store emner, men generelt synes jeg, at Ribe har været et fantastisk sted at arbejde som journalist, fordi der sker så mange ting, siger Hasse Jørgensen.

Journalist og tidligere lokalredaktør på JydskeVestkysten i Ribe, Hasse Jørgensen, fylder fredag 6. december 75 år. Foto: Kåre Welinder
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
JV Podcast

JV Podcast: Danfoss-fyringer, rekord-opkøb og en enkelt københavner-chef huserer på Als

Leder For abonnenter

JV mener: Bander har kun fortjent foragt

Det er en politisk dom, der fredag faldt ved byretten i København, mener Loyal to Familia. Det er selvfølgelig noget vrøvl. Men det kan egentlig ikke undre, at bandemedlemmerne med deres systematiske lovovertrædelser ikke har respekt for, at vi lever i en retsstat. Her er det heldigvis sådan, at det er uafhængige domstole, der frikender eller dømmer de tiltalte. Fredag var dommen, at et midlertidigt politiforbud mod Loyal to Familia blev gjort permanent, og at banden blev opløst som forening. Og som det er i en retsstat, kan dommen ankes, hvilket Loyal to Familia har gjort. Så sagen fortsætter i Landsretten 1. september, og det er sandsynligt, at den tabende part i den sag vil forsøge at få en endelig afgørelse i Højesteret. Men uanset det videre forløb er det en meget opsigtsvækkende dom, da det er første gang, at en domstol opløser en forening. At danne en forening er en grundlæggende frihedsrettighed i Grundloven. Men Grundloven siger også, at foreninger, der virker ved vold eller søger at nå deres mål med vold, kan opløses ved dom. Det er heldigvis meget svært at få forbudt og opløst en forening i Danmark. Og når det gælder rockergrupper og bander, er det kompliceret for anklagemyndigheden at bevise, at de er foreninger i Grundlovens forstand. Derfor er det ikke domme som den, der fredag faldt mod Loyal to Familia, som kommer til at løse problemet med den den organiserede kriminalitet. Det kræver en konstant kamp fra myndighedernes side, og at vi som samfund ikke falder for fristelsen til at forherlige bander. De har kun fortjent fordømmelse og foragt. Forhåbentlig vil dommen dog øge trygheden for landets øvrige borgere. Det er der brug for. Kriminelle bander skaber masser af ulykke og utryghed med deres tyranniske adfærd i form af trusler, vold og afpresning. At omfanget af ugerningerne er stort, viser det skræmmende store antal medlemmer af bander og rockergrupper, som lige nu er varetægtsfængslet eller afsoner en dom: 372.

Esbjerg

Borgmester kalder partifælles selv-erklærede mærkesag for fuldstændig urealistisk: Vil koste 63,7 millioner kroner om året

Annonce