Annonce
Indland

Tidligere minister: Det var lige blevet sjovt

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Det var med en blanding af vemod og kække bemærkninger, at den nu tidligere regering forlod Amalienborg.

Efter præsentationen af Mette Frederiksens (S) nye regering ankom det gamle ministerhold til Amalienborg for at takke af. Nogle udtrykte vemod, andre havde mere friske kommentarer.

Tidligere uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) var lutter smil på vej ind til dronningen.

- Det er alt, alt for tidligt. Det var lige blevet sjovt, og det har været skidesjovt. Mit råd til den næste minister er at have masser af passion og at lytte til forskerne, siger Tommy Ahlers.

Han har i sin tid som minister aktivt talt imod eksisterende lovgivning, der skar penge fra uddannelse. Han har også begrænset antallet af uddannelser, unge må tage.

- Jeg synes, at det, den nye regering lægger op til, med at afskaffe omprioriteringsbidraget og uddannelsesloftet, ser meget fornuftigt ud. Det vil give mere frihed til de studerende, siger Tommy Ahlers.

En anden tidligere minister, der kan forvente at se en stor del af den eksisterende politik skiftet ud, er tidligere kulturminister Mette Bock (LA).

- Jeg synes, det har været et kæmpe privilegium. Nu lukker det kapitel og et nyt åbner, siger hun og fortsætter om en potentiel tilbagerulning af de besparelser på public service, hun har stået for:

- Sådan er et demokrati. Flertallet bestemmer, og jeg overlader det trygt til en ny regering. Jeg synes jo, at det vi har lavet, er godt. Men nu må vi se.

Inger Støjberg (V) nøjes med at ønske Mathias Tesfaye (S) held og lykke med arbejdet som udlændinge- og integrationsminister, mens nu forhenværende økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille annoncerer, at han vil agere politisk debattør i lyset af, at der nu er en socialdemokratisk regering.

Tidligere skatteminister Karsten Lauritzen (V) videregiver en stor opgave, da skattemyndighederne kæmper med store problemer inden for it og korrekt inddrivelse.

- Jeg råder ham til at passe godt på de mange dygtige medarbejdere. Det er dem, der skal løse opgaven sammen med Morten (Bødskov, red.). Det skal de nok klare, siger Karsten Lauritzen.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Vejen

Vejen Kommune vinder vigtigt slag om Skovgårdsvej: Har handlet efter bogen

Leder For abonnenter

Skampletten i Vejen

I Vejen ligger der en vej, som ingen har kunnet bruge i nu et år. 22. oktober er det nøjagtig ét år siden, at landmanden Martin Lund Madsen kørte bigballer og andet ind på Skovgårdsvej, der blev anlagt på hans jord, og spærrede den. Han har Højesterets ord for, at Vejen Kommune brugte den forkerte lovgivning til at ekspropriere den nødvendige jord til vejen, og med kommunens kritisable forvaltning in mente spærrede han altså det sorte asfalttæppe. Lige nu betaler borgerne i den nærliggende by Askov en meget høj pris for dette morads, for konsekvensen af lukningen er blandt andet, at tonstunge entreprenørmaskiner tvinges ind gennem byen til stor fare for bløde trafikanter. Spørgsmålet er, hvor længe vi skal være vidner til denne helt urimelige gidseltagning? Vejen Kommune er helt rigtigt blevet kritiseret for en amatøragtig sagsbehandling. Den private ejendomsret er ikke ukrænkelig, her er Grundloven meget klar. Når hensynet til almenvellet taler for det, kan man ekspropriere borgernes private ejendom, men man må synes, at det offentlige skal forberede sig bedre, end Vejen Kommune har gjort i den aktuelle sag. Ikke alene har man spildt skatteydernes penge, man har på et fejlagtigt grundlag foretaget en ekspropriation, der ikke var lovmedholdelig. Det er en skandale. Men man må også samtidig sætte kritisk lys på landmand Martin Lund Madsens rolle, for han er en del af gidseltagningen. Det vil være mærkeligt, hvis ikke Vejen Kommune får lov at ekspropriere til den allerede anlagte vej, hvis ellers man kan få gjort sit forarbejde ordentligt, for selvfølgelig skal det offentlige kunne anlægge veje, når behovet er tilstrækkeligt stort. Men det kommer til at tage år, hvis også denne proces - nu efter den rigtige lovgivning - skal hele retssystemet igennem, som man må forvente, at Martin Lund Madsen vil trække den, og imens holdes et helt samfund som gidsel. Skal det virkelig kræve ofre, før man som voksne mennesker sætter sig og forhandler en løsning på plads?

Aabenraa

Kæmpe narkofangster ved grænsen

Kolding For abonnenter

Ansatte skal væk: Mindst 100 stillinger på skoler og daginstitutioner ryger i sparerunde

Annonce