Annonce
Haderslev

Tidligere misbruger vil bare gerne have et normalt liv

En nu 33-årig mand knuste ruder, råbte, skreg og truede i begyndelsen af juni. Det endte med et par voldsomme anholdelser og nu også med et halvt års fængsel. Arkivfoto: Larz Grabau
To dage med voldsomme anholdelser, råb, skrig, hærværk og trusler endte med et halvt års fængsel.

HADERSLEV: Det var en anderledes rolig 33-årig mand, der denne gang var i retten. Han havde enkelte følelsesmæssige udbrud, men ikke som i grundlovsforhøret i juni, hvor han stadig var påvirket af stoffer og var meget ulykkelig.

Den gang havde han været udsat for mindst to hårdhændede anholdelser med to dages mellemrum. Noget af dem var optaget på video med mobiltelefon og blev afspillet i retten.

Ifølge ham handlede al balladen om, at han og kæresten lige var gået fra hinanden, og han havde været på stoffer i en uges tid. Og så var der et opgør med nogle gamle bekendte, hvor han smadrede nogle ruder på Møllepladsen. Derfor var politiet flere gange ude og lede efter ham.

– Jeg havde nogle rigtig dårlige dage der. Jeg er utrolig ked af det, der er sket.

Annonce

Jeg vil være noget for min datter. Jeg vil ikke bare være en idiot, der sidder i fængsel.

33-årig mand

Husspektakler

Under den ene anholdelse i den sydlige bydel råbte og skreg han.

– Han var meget oprevet. Han gik hele tiden fra at græde, til at råbe og være stille, fortalte den ene betjent.

De havde været på ekskærestens adresse tre gange den dag for at lede efter ham efter anmeldelser om husspektakler. Første gang blev han bortvist. Anden gang var han der ikke. Og tredje gang blev han anholdt.

Det blev han igen to dage efter. Politiet fandt ham på Torvet. Men han ville ikke snakke med politiet om nogle trusler, og forsøgte at stikke af fra anholdelsen. Det gik igen hårdt for sig.

– Jeg får ham ned og ligge bag patruljevognen. Han får fat i min overarm og holder rimelig hårdt fat. Det er først, da jeg siger, han får peberspray, at han slipper, forklarede den anden betjent.

Et hårdt liv

Den 33-årige endte med at blive dømt for både vold, trusler og fornærmelig tiltale mod politiet. Det er han blevet en del gange før. Derudover blev der af fire omgange fundet en hel del stoffer på ham: Knap ti gram hash, en morfinpille, fire Clonazepam piller, 25 benzodiazepiner og 35 piller af mærket Rivotril.

Han modtog dagens dom på en halvt års ubetinget fængsel og blev løsladt efter at have siddet varetægtsfængslet siden den 6. juni. Dagens dom bliver så den 21. anmærkning på hans straffeattest. Og den sidste, hvis det står til ham:

– Jeg kan ikke holde til det mere. Jeg ved heller ikke, hvad jeg skal snakke med folk om i fængslet. Jeg vil være noget for min datter. Jeg vil ikke bare være en idiot, der sidder i fængsel. Jeg er ked af det, der er sket. Jeg vil aldrig tage stoffer igen. Jeg er knækket psykisk denne gang. Jeg vil genre snart leve et normalt liv.

Han modtog dommen.

Sagen kort

Den nu 33-årige mand blev anholdt både den 3. og den 5. juni. Han blev varetægtsfængslet den 6. juni og løsladt torsdag. Dommen på seks måneders fængsel indeholder en reststraf på 62 dage.

Denne gang blev han blandt andet dømt for hærværk, besiddelse af en kniv, flere gange besiddelse af euforiserende stoffer, nogle færdselslovsovertrædelser samt fire tilfælde af hån, vold og trusler mod betjente.

En retspsykiatrisk erklæring konkluderede, at han hverken er sindssyg eller havde været det på gerningstidspunkterne. Men han kan have været påvirket af stoffer; dog ikke så meget, at det var en patologisk rus. Han er heller ikke retarderet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Borgerlige må ind i kampen

Socialdemokratiet kan glæde sig over det borgerlige Danmarks tillid. Den kommer til udtryk, hver gang socialdemokraterne overtager regeringsmagten. Det er jo ikke verdens undergang og skal såmænd nok gå alt sammen. Sådan plejer det jo at være, lyder det borgerlige kor så. Erkendelsen er korrekt. Med de ulyksalige 1970-ere som den eneste, alvorlige undtagelse har ingen regeringer i efterkrigstiden uanset kulør ført en politik, som tilnærmelsesvis har bragt vores sikkerhed eller velstand i fare. Den nuværende regering er ingen undtagelse. En stram udlændingepolitik, endnu hårdere kurs mod kriminelle, et robust forsvar samt velfærd er mærkesager. Alt dette skal gå hånd i hånd med en ansvarlig økonomi, som den skarpe, interne debat med støttepartierne om minimumsnormeringer viste. Og så skal der kæmpes for klimaet. Ovenstående turde også være målene for enhver borgerlig regering, efter man også til højre for midten har sat miljø øverst på dagsordnen. Eneste stridspunkt mellem regeringen og de borgerlige kunne være skattepolitik og marginale forskelle på, hvordan man vil fordele samfundskagen. Er der et borgerligt projekt? Spørgsmålet er berettiget, for vi har intet hørt om det. Blandt andet lover Venstre blot, at være endnu grønnere end regeringen. Til gengæld hersker der åbenbart intern uenighed om udlændingepolitikken i det største borgerlige parti, hvis profil for øjeblikket står alt andet end skarpt. Alt dette må udløse selvransagelse hos deltagerne i Venstres landsmøde i denne weekend. Men også fra de øvrige, borgerlige partier savner vi visioner. Måske var det ikke blot en påstand, men den fulde sandhed , da Venstre i valgkampen forklarede, partiet ville ganske det samme som Socialdemokratiet – blot uden skattestigninger. Ja, det kan såmænd vise sig at være fortællingen om hele det borgerlige Danmark. Det er - undskyld udtrykket – fesent. Det borgerlige projekt er for vigtigt til, at ansvaret for det (alene) kan betros Socialdemokratiet.

Annonce