Annonce
Sport

Tidligere Östersund-træner lander Premier League-job

John Sibley/Ritzau Scanpix
Graham Potter, der tidligere har imponeret i svenske Östersund, bytter Swansea ud med managerjob i Brighton.

Premier League-klubben Brighton får fra næste sæson Swansea-manager Graham Potter som ny chef.

Den sydengelske klub har mandag købt den 44-årige Potter fri af Swansea fra den næstbedste række.

Potter har det seneste år gjort det godt som manager i Swansea, men han er måske mest kendt for sin tid i svenske Östersund, som han i forrige sæson førte frem til 16.-delsfinalerne i Europa League.

Potter overtog i 2011 Östersund i Sveriges fjerdebedste række og ledte dem frem til toppen af svensk fodbold og videre ud i Europa.

Efter flere bemærkelsesværdige sejre, så måtte det svenske hold forlade Europas næststørste klubturnering efter et samlet nederlag til Arsenal.

De imponerende resultater i Östersund fik i sidste sæson Swansea fra Englands næstbedste række til at hente Graham Potter. I denne sæson endte Swansea på en tiendeplads. Nu går turen så videre til Premier League.

Brighton sluttede i den netop afsluttede sæson på fjerdesidstepladsen og reddede sig en ny sæson i Premier League. Alligevel valgte den sydengelske klub for en uge siden at fyre manager Chris Hughton.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Det ligegyldige alternativ

De entrede dansk politik med kærlighed, dans og et dybfølt ønske om en anderledes måde at drive landet på. Alternativet stormede ind i Folketinget ved valget i 2015 og fik fem procent af stemmerne uden nogen anden dominerende slagplan end at gøre tingene på en alternativ måde. Leder Uffe Elbæk fandt det hele ganske "crazy", og på Nørrebro, hvor partiet fik næsten 18 procent af stemmerne og blev større end Socialdemokratiet, løftede man taget i ekstase og drømte om en ny verdensorden. I dag er festen slut. Et elendigt resultat til folketingsvalget i 2019 sendte partiet ned på tre procent af stemmerne, og man må konstatere, at partiet ingen varige aftryk har sat på dansk politik. Til trods for, at folketingsvalget i juni netop handlede om klima, der jo ellers er et af Alternativets mærkesager. Men dagsordenen er global og har ikke en snus med Alternativets indsats at gøre. Skulle man være i tvivl, kan man konsultere det såkaldte forståelsespapir, der er skrevet af regeringen Mette Frederiksen (S) og dens støttepartier Det Radikale Venstre, Socialistisk Folkeparti og Enhedslisten. Her er sat de mest ambitiøse - og måske også uopnåelige - klimamål i historien, men altså uden, at Alternativet har været involveret. Partiet, der om nogen snakkede klima og en ny samfundsindretning, har ikke sat det mindste fingeraftryk på den mest ambitiøse klimadagsorden nogensinde - stærkere bevis for parlamentarisk ligegyldighed findes næppe, og det er sigende, at man ikke har hørt et kvæk fra Alternativet, siden vælgerlussingen i juni. Partiet har i dets korte historie budt på utallige farverige indslag så som en ganske alternativ festkultur, alternativ medarbejderpleje, alternativ ansættelsespolitik i partiet, men alt sammen artigheder fra gemakkerne og ikke fra den politiske scene. Jovist, Alternativet har fået fjernet transseksuelle fra listen over psykisk syge og andre fornuftige ting, men det varige aftryk på dansk politik er det ikke blevet til, og bliver det heller næppe.

Annonce