Annonce
Aabenraa

Tidligere radiovært fanget ombord på krydstogtskib: - Vi er fyldt med angst og uvished over, hvornår vi kommer hjem

Den tidligere radiovært på DR Syd, Torben Ølholm, sidder lige nu sammen med sin kone Margrethe fanget ombord på krydstogtskibet Costa Luminosa. Hverken på Tenerife, i Malaga eller i Marseille har de fået lov til at gå i land. Nu er skibet på vej mod Savona i Italien, hvor ægteparret håber, at de kan komme hjem. Privatfoto
Den tidligere radiovært på DR Syd, Torben Ølholm, er én af de omkring 50 danskere, som lige nu sidder fanget ombord på krydstogskibet Costa Luminosa i Middelhavet. De er blevet nægtet at komme fra borde i Marseille og er nu på vej til Italien.
Annonce

Aabenraa: På sjette dag sidder den tidligere radiovært på DR Syd, Torben Ølholm og hans kone Margrethe fanget i deres kahyt på krydstogtskibet Costa Luminosa og ved ikke, hvornår de kan komme hjem til Danmark.

De er to af de omkring 50 danskere, som i begyndelsen af marts begyndte en drømmerejse fra Fort Lauderdale i USA ombord på skibet, som skulle sejle dem gennem Caribien, over Atlanterhavet og rundt i Middelhavet. Men turen er blevet alt andet end en drømmerejse.

- Det er meget ubehageligt - som at være med i en dårlig fremtidsfilm. Hvad ender det her med? Skal vi sejle rundt her som spøgelsesskibet Den flyvende Hollænder bandlyst i evig tid? Det er ikke sjovt. Vi er fyldt med angst og uvished over, hvordan og hvornår vi kommer hjem. Og uvished er jo den værste form for stress, fortæller Torben Ølholm i telefonen fra sin kahyt.

Her prøver han og konen at holde humøret højt. De har mistet tidsfornemmelsen, og mens han taler med avisen, begynder skibet at sejle fra Marseille, hvor det kun var franskmænd, amerikanere og canadiere, der fik lov at komme fra borde.

Flere smittede ombord

Ifølge tv2.dk er flere passagerer ombord på krydstogtskibet Costa Luminosa testet positive for coronavirus.

Til TV2 oplyser Udenrigsministeriet også, at der er 50 danskere ombord.

Costa Luminosa er blevet afvist på Tenerife og Malaga - og i Marseille fik kun franskmænd, amerikanere og canadiere lov til at forlade skibet.

Skibet har nu kurs mod Savona i Italien, hvor det anløber lørdag.

Annonce

Stresset over at skulle til Italien

- Vi havde fået at vide, at vi iført handsker og mundbind ville blive transporteret til lufthavnen her i Marseille, men vi kom ikke nogen steder. Vi lå bare og gloede på de franske myndigheder. Der var nogle danskere, der blev kaldt ned i går - klar til at tage hjem, men de endte med at sidde fire timer i en iskold bus, og så blev de sendt tilbage på skibet. Franskmændene er meget usamarbejdsvillige og 12-kantede, siger Torben Ølholm.

Nu er ægteparret og de resterende godt 500 ombord på vej mod Savona i Italien - det land i Europa, som er hårdest angrebet af coronavirussen.

- Det har vi det ikke så godt med, for det er jo ikke det rareste sted at være i øjeblikket. Det er vi ret stresset og presset over, fortæller han.

Torben Ølholm håber, at rederiet holder deres ord og får passagererne hjem, når de når Savona lørdag, men ellers stiller han sin lid til, at Udenrigsministeriet gør noget.

- Vi er på deres liste, og jeg håber, at de sender et fly ned efter os ligesom de gjorde med de strandede danskere i Marokko. Vi skal nok selv betale - bare vi kan komme hjem, tak, understreger han.

Annonce

Fik ikke lov til at komme i land

Ægteparret Ølholm gik ombord på Costa Luminosa i Fort Lauderdale den 5. marts, hvor verden så meget anderledes ud end i dag.

- Da så det jo ikke så truende ud. Der var tilfælde i Norditalien, men der skulle vi jo ikke op, da vi skulle af i Napoli. Vores første stop var Puerto Rico, og det var meget hyggeligt at være i land, men da vi kom tilbage så vi en ambulance og fik at vide, at der var et muligt tilfælde af coronavirus ombord. Der gik dage, uden at vi fik mere at vide. Vi sejlede uden om Antigua og hele vejen over Atlanterhavet uden at vide noget og undervejs kunne vi godt følge udviklingen og se, at det her var noget, vi skulle tage alvorligt. Vi nåede Tenerife, hvor vi ikke måtte komme i land, og vi havde så aftalt, at vi ville stå af i Malaga og finde et fly hjem, men det fik vi ikke lov til. Rederiet blev ved med at sige, at de ikke kendte resultatet af passagerens prøve, da den skulle sendes til Atlanta, men det tager jo ikke fire dage. Det er ubehageligt at vide, at der har været smittede ombord. Vi bliver holdt ud i en strakt arm og får kun at vide, at vi skal blive i vores kahyt, fortæller han om situationens udvikling under rejsen.

Annonce

Et spøgelsesskib

Han har kontakt med en lille flok af de andre danskere ombord, og de taler sammen i telefon eller sms'er, og fredag middag samledes en flok af dem også på det nederste dæk for at tale sammen om udviklingen.

- Jeg gik derned, selvom vi ikke må forlade vores kahyt, men der var ikke noget nyt. Det var som at gå rundt på et spøgelsesskib. Det var et meget ubehageligt syn, fortæller Torben Ølholm.

Krydstogtskibet Costa Luminosa ankommer til Savona i Italien lørdag, og det er ægteparret spændt på.

- Jeg er spændt på at se deres udspil til, at vi kan komme hjem, siger han.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce