Annonce
Sport

Tidligere Roma-træner bliver chef for Andersens Lyon

Sylvain Thomas/Ritzau Scanpix
Rudi Garcia bliver ny træner i Lyon, der har landsholdsspilleren Joachim Andersen i truppen.

Franskmanden Rudi Garcia bliver ny træner i storklubben Lyon, der har den danske landsholdsspiller Joachim Andersen i truppen.

Det oplyser den franske klub på sin hjemmeside.

Den 55-årige Garcia erstatter brasilianeren Sylvinho, der for en uge siden mistede sit job i klubben efter en skidt sæsonstart bare 11 kampe inde i sæsonen.

- Olympique Lyonnais bekræfter, at Rudi Garcia starter som træner i dag, lyder det i en erklæring fra klubben.

Rudi Garcia har tidligere været en stor succes i den franske liga. Ikke mindst i 2011, hvor han blev kåret som ligaens bedste træner efter at have ført Lille frem til både mesterskab og pokaltitel.

Siden rejste han til Italien, hvor han i 2014 førte Roma til en andenplads i Serie A.

I 2016 skiftede han til Marseille, som han førte til Europa League-finalen i 2018. Han forlod klubben i maj 2019.

Nu skal han forsøge at hive Lyon op fra den aktuelle 14.-plads i den franske liga.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Sørgelig sag fik det rette udfald

Sagen er helt igennem sørgelig. Men det kunne ikke være anderledes. Naturligvis måtte den danske stat ikke lade et lille barn gå til grunde i en lejr i Syrien, efter såvel barnets somalisk-danske mor som faren tilsyneladende er blevet dræbt. Derfor er den 11 måneder gamle dreng nu blevet hentet til Danmark, hvor han forhåbentlig får en god fremtid sammen med sine slægtninge. Både drengens mor og far har haft tilknytning til Islamisk Stat. Sagen er den bedst tænkelige illustration af det idioti, disse fanatikere er besat af. Deltagelse i terror er i sig selv utilgivelig. Men det er komplet ubegribeligt, at forældre også er parate til at ofre deres eget barn for en tåbelig sag. Netop dette er jo konsekvensen af at medbringe børn eller sætte dem i verden i det helvede, Islamisk Stat lykkeligvis kun for en kort periode kunne etablere i Mellemøsten. Vi skal i sådanne sager være humane, men med kraftige forbehold. For den danske stat er der uanset farven på de pågældendes pas ingen grund til at gøre sig synderlige anstrengelser for at hente andre IS-terrorister til landet. Det gælder også for de pågældendes børn, med mindre ganske særlige forhold gør sig gældende. Det var tilfældet for den lille dreng samt i en tidligere sag, hvor en hårdt kvæstet 13-årig dreng i juni blev evakueret fra en interneringslejr. Alternativet havde formentlig i begge tilfælde været børnenes død. Det må vi ikke medvirke til. Dansk Folkeparti lufter mistanken om, at det reelt ikke er muligt at kontrollere, hvorvidt den lille drengs forældre faktisk er afgået ved døden. I lyset af de kaotiske forhold i Syrien er denne skepsis begrundet. Men skulle for eksempel moren senere vise sig at være i live, bør det på ingen måde berettige hende til en fribillet retur til Danmark. Flere medier har bragt historier om tidligere IS-terrorister, der angiveligt bittert har fortrudt og nu vil retur til Danmark. Til dem er beskeden: Alle valg i livet har konsekvenser, og I er ikke velkomne.

Annonce