Annonce
Kolding

Tidligere selskab bag succesrig kvinde-fodboldklub er begæret konkurs af Gældsstyrelsen

Selskabet KoldingQ Elite, der tidligere stod bag KoldingQ, er begæret konkurs af Gældsstyrelsen, som er den offentlige myndighed, der inddriver gæld på vegne af det offentlige. Efter skilsmisssen med KB i efteråret 2019 har hovedforeningen KoldingQ. Arkivfoto: Yilmaz Polat
Selskabet KoldingQ Elite, der har stået bag Koldings bedste kvindehold i fodbold, er begæret konkurs. Det er kun halvanden måned siden, at selskabet begravede stridsøksen med KB, som man skyldte cirka 140.000 kroner.

Kolding: Selskabet, der tidligere stod bag elitedelen af fodboldklubben KoldingQ, er begæret konkurs af Gældsstyrelsen, som er den offentlige myndighed, der inddriver gæld på vegne af det offentlige.

Hvis selskabet ikke møder i retten torsdag i næste uge kan det medføre, at selskabet går konkurs, lyder det i en meddelelse på Statstidende. Konkursbegæringen er offentliggjort, fordi det ikke er lykkedes at forkynde beskeden om konkursbegæringen.

KoldingQ's elitedel blev drevet i selskabet KoldingQ Elite frem til skilsmissen med KB i slutningen af december. Det var også dette selskab, der nu er begæret konkurs, der skyldte KB penge. Men i dag bliver byens bedste eliteklub for kvinder drevet gennem hovedforeningen KoldingQ. Klubben ansatte så sent som i midten af december Anders Jensen, den tidligere cheftræner i KIF Kolding, som træner på fuld tid.

Annonce

- Jeg synes egentlig ikke, at der er noget at skrive. Det må du gerne citere mig for. Det, vi har talt om tidligere, det vil jeg ikke have, at jeg bliver citeret for.

Niels Sterndorff, formanden for foreningen KoldingQ og det tidligere selskab bag KoldingQ.

Skyldte småpenge

JydskeVestkysten var torsdag i kontakt med formanden for KoldingQ, Niels Sterndorff, der også var formand for det tidligere selskab KoldingQ Elite, som siden efteråret har været under afvikling. Formanden forklarede da, at han havde brug for at kontakte Gældsstyrelsen, inden han udtalte sig, men han oplyste, at det undrede ham, at sagen var endt med en konkursbegæring.

Fredag ringede JydskeVestkysten igen til formanden, som nu forklarede, at der blev overført 10.000 kroner fra det tidligere selskab til Gældsstyrelsen i december. Men ifølge Niels Sterndorff endte pengene i en forkert kasse i Gældsstyrelsen. Han forklarede endvidere, at der blev indgået en afdragsordning med Gældsstyrelsen, og derfor troede, at sagen var lukket.

Niels Sterndorff vil ikke oplyse beløbets størrelse, men det er "småpenge", selskabet skylder det offentlige, og han mener, at det er "latterligt", at JydskeVestkysten vil skrive om sagen. I stedet skulle man skrive om det frivillige arbejde, den nye træner, nye kontrakter og deres nye sponsorer, siger han.

Der er ingen sag

Klubben lå i efteråret i slagsmål om en gæld til fodboldklubben KB, men i slutningen af november kunne KoldingQ og KB begrave stridsøksen, da kvindeklubben betalte hovedparten af gælden på 140.000 kroner til KB, da en virksomhed trådte til med en donation.

Men nu har Gældsstyrelsen altså begæret selskabet konkurs. Formanden forklarer, at han ikke troede, at det ville ende i en møgsag, når KoldingQ viste sin gode vilje og betalte 10.000 kroner til Gældsstyrelsen.

Men hvorfor betaler I så ikke det sidste beløb?

- Ja, men de penge havde vi jo ikke, siger Niels Sterndorff.

Herefter udtaler Niels Sterndorff, at han alligevel ikke ønsker at deltage i interviewet og vil trække sine udtalelser tilbage.

- Jeg synes egentlig ikke, at der er noget at skrive. Det må du gerne citere mig for. Det, vi har talt om tidligere, det vil jeg ikke have, at jeg bliver citeret for, siger Niels Sterndorff.

I december præsenterede KoldingQ og formand Niels Sterndorff (th) fodboldklubbens nye cheftræner, Anders Jensen (tv), der er ansat på fuldtid i den ambitiøse klub. Arkivfoto: KoldingQ
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Sønderborg

Evakuerede beboere kunne vende tilbage efter natlig indsats: Svajende skorsten på 40 meter er revet ned

Kolding For abonnenter

Allan pumpede vand hele natten: Haven forvandlet til en svømmepøl

Annonce