Annonce
Billund

Tidligere soldaterhjemsleder Hanna Hajbjerg fortæller om arbejdet "ved fronten"

Hanna Hajbjerg og veninden Amalie var i seksmåneder leder af KFUMs Soldaterhjem i Irak. Det fortæller de om ved forårsmøde i missionshuset Kronen fredag den 6. marts. Alle er velkommen til soldatervenner i Grindstedkredsens forårsmøde. Privatfoto

Grindsted: Fredag den 6. marts holder soldatervennerne forårsmøde i missionhuset Kronen i Grindsted. Her vil tidligere soldaterhjemsleder i Irak Hanna Hajbjerg fortælle om KFUMs Soldatermissions arbejde "ved fronten". Soldatervennerne i Grindstedkredsen har netop afsluttet deres store lodseddelsalg og nu inviterer de alle interesserede til møde i missionshuset ”Kronen”, der ligger på Solvej 1 lige ved siden af Grindsted Kirke. Her kan nysgerrige høre om arbejdet på KFUMs Soldaterhjem, som lodsedlerne er solgt for at støtte.

Hanna Hajbjerg var i seks måneder fra 2017-18 leder af KFUMs Soldaterhjem i Irak sammen med veninden Amalie. At 'skabe hjem' for udsendte danske soldater gav mange gode oplevelser, som Hanna gerne deler ud af denne aften. Hvad gør man når forsyningerne til kagebagningen svigter? Hvordan markeres flagdagen 5. september blandt de udsendte danske soldater? Eller jul og nytår?

Alle er hjertelig velkommen til denne oplysende aften om KFUMs hjemlige rammer for soldater i Irak. Soldatervenneraftenen begynder kl. 19.30. Undervejs er der kaffe og kage, og der er også en generalforsamling.

Hanna Hajbjerg har været leder af KFUMs soldaterhjem i Irak i seks måneder i 2017. Hun fortæller på soldatervennerne i Grindstedkredsens forårsmøde i missionshuset Kronen om arbejdet "ved fronten". Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Merkel holder drømmen om Europa i live

For en uges tid siden gik en sød historie sin sejrsgang i tyske medier og på sociale platforme. Landets kansler, Angela Merkel blev fotograferet i en kø i en dagligvarebutik med sin indkøbsvogn. To ruller toiletpapir og fire flasker hvidvin. ”Eine wie uns” som det hed sig i masser af opslag på nettet efterfølgende. Ingen hamstring. Fornuftig prioritering. Og kansleren betalte endda med kreditkort og ikke kontanter, som man ellers ofte gør hos vores naboer. Lederskab i det små. Merkel viser også lederskab i det store. Hvor lande i hele Europa, inklusive Danmark, har dukket sig, mens et coronahærget Italien har bedt om hjælp, trådte Merkel straks til. Tyskland henter syge italienere til tyske hospitaler. Tyskland henter også syge franskmænd. Fordi man har overskuddet. Fordi man kan. At man samtidig opbygger viden i det tyske sundhedsvæsen, der senere kan komme tyske patienter til gavn, er en kærkommen sidegevinst. Tyskland sender også respiratorer til Spanien. Deler ud af sit overskud. Tyskland viser sig også i coronakrisen fra sin bedste side, som vi har set det i række krisestunder i nyere europæisk historie. Wir schaffen dass, er budskabet fra Merkel igen og igen, og hun sætter sig selv og sit land forrest. Det bør vi alle være taknemmelige for. Uden Tyskland, intet Europa fristes man til at konkludere. Den danske stat har handlet hurtigt og konsekvent på coronakrisen. Der er grund til at håbe, at vi derfor kan komme relativt let igennem den set i sundhedsfagligt perspektiv. Måske også økonomisk. Det er dog værd at holde fast i, at Corona er grænseoverskridende, og vejen tilbage på den anden side løses ved at tænke og handle grænseoverskridende. Det ville derfor klæde os at stå side om side med Tyskland i både ord og handling. Også mens det er svært. Der er en udløbsdato på Angela Merkel. Tiden som kansler rinder ud i 2021. For Europas skyld er der grund til at håbe på, at også hendes efterfølger tager et ansvar, der rækker ud over Tysklands grænser. For uden tysk lederskab, smuldrer Europa.

Kolding

Plejehjem har nu haft ni smittetilfælde med corona: To plejehjemsbeboere er indlagt

Sydjylland

Påskefrokoster aflyses på stribe: Facebook og Skype redder det sociale samvær

Annonce