Annonce
Esbjerg

Tidligere stationsleder udnævnt til æresmedlem i Esbjerg Stigelaug

Den tidligere stationsleder Magnus Svendsen blev det første æresmedlem i Esbjerg Stigelaug. Her ses han sammen med sin kone, Karen. Foto: Per Benny Paulsen
Magnus Svendsen er 85 år og kan i timevis fortælle om de gamle brandslukningskøretøjer. Hæderen fik han i forbindelse med stigelaugets 10 års jubilæum.

Esbjerg: Da Esbjerg Stigelaug holdt sit 10-års jubilæum var aftenens højdepunkt, da formanden, Michael Friis, udnævnte den 85-årige tidligere stationsleder Magnus Svendsen til laugets første æresmedlem.

Magnus Svendsen, som fik overrakt et æresbevis, var ansat ved Falck i hele 45 år og var stationsleder fra 1982-1992 og var på et tidspunkt både stationsleder og vicebrandinspektør, inden han gik på pension.

Årsagen til, at Magnus Svendsen blev udnævnt til æresmedlem er den, at han altid har haft en stor passion for de gamle brandslukningskøretøjer, som han kan fortælle om i timevis, så det var da også fuldt fortjent, at de cirka 20 fremmødte gav den tidligere stationsleder stort bifald, da æresbeviset blev overrakt – i øvrigt i overværelse f Magnus Svendsens kone, Karen, som i sin tid var Falckoline og kørte sygetransport med siddende patienter.

Annonce
Ved jubilæums-arrangementet blev der serveret gule ærter med sprængt kogeflæsk, kogt røget flæsk, kogt medister, grisehaler og forskelligt tilbehør. Det var bestyrelsesmedlem Ivan Schrøder, som stod for mande-maden. Foto: Per Benny Paulsen

Ved arrangementet blev der holdt jubilæumstaler af både Michael Friis og bestyrelsesmedlem Ivan Schrøder samt af Carsten Bregendorf fra Falck Museets Venner. I sin tale roste Michael Friis folkene bag genopbygningen/renoveringen af Dodgen og specielt Ivan Schrøder.

Magnus Svendsen takkede for udnævnelsen, og hans smil afslørede, at han var både stolt og glad for æresbeviset.

Renovering undervejs

Esbjerg Stigelaug hører hjemme på Beredskabsstationen på Vibevej 18, hvor jubilæet også blev markeret. Det er en forening for nuværende og tidligere ansatte ved Falck i Esbjerg og Sydvestjysk Brandvæsen. Stigelauget har 27 medlemmer og formålet er primært at bevare og renovere de to køretøjer lauget råder over samt bidrage til et godt kammeratskab på tværs af Falck og Sydvestjysk Brandvæsen.

De to køretøjer lauget har er en Dogne Autosprøjte årgang 1950 og en Bedford Magirus stigevogn fra 1952.

For tiden er foreningen i gang med en omfattende renovering af Dodgen, hvor den samlede udgift løber op i cirka 95.000 kroner, men ved jubilæumsarrangementet oplyste bestyrelsesmedlem Ivan Schrøder, at Velux fonden har doneret 40.000 kroner, Falck Museets Venner/Carsten Bregendorf 20.000 og Falck Egeskov/Tage Juhl 15.000 kroner.

- Vi håber, at vi i midten af 2022 kan præsentere en flot Dodge, sagde Ivan Schrøder, som kunne oplyse, at alene malerarbejdet på køretøjet har kostet over 50.000 kroner.

Annonce
Esbjerg

Tag kandidattesten til kommunalvalget her

Esbjerg For abonnenter

Dronningebesøg forsinkede flytning af trolden. Nu er det slut med Anker Drømmefanger på lossepladsen på Fanø

Danmark

Mandagens coronatal: 1411 nye coronasmittede - højeste tal i efteråret

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

REGIONALVALG

Tag kandidattesten til regionalvalget her

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur For abonnenter

Alexander og Biljana opgav drømmehus, mens de var ved at bygge det: Nu nyder ung Kolding-familie livet i Malaga

Sydjylland For abonnenter

Engang holdt taxaerne i kø foran Jans bodega: Nu kan hans gæster ikke komme hjem fra byturen - og det skaber frygt for spritkørsel

Regionalt

Smittetrykket springer opad i næsten samtlige sydjyske kommuner: I en kommune er der fundet over 30 nye tilfælde

Danmark

Uden at orientere politikerne: Region afviste at bakke op om ALS-forskning i Grindsted

Vejen

Live kl. 19.45: Skal du til at betale mere i skat? Og hvordan går det med at få flere til at flytte til Vejen? Se med, når der er valgdebat fra Solar

Esbjerg For abonnenter

Rute 11: I 25 år har trafikken stort set ikke rykket sig ved Ribe

Esbjerg

Fræk vandalisme: Lokalpolitikers valgplakater fjernet fra lygtepæle

Sydjylland

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Esbjerg

Webshop druknede i egen coronasucces: Efterlader milliongæld og erstatningskrav mod stifteren

KANDIDATTEST

Ved du, hvem du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Sydjylland

Idrætten mistede 20.000 medlemmer i Syd- og Sønderjylland under corona

Sydjylland For abonnenter

Tyske vognmænd grænsehandler billig diesel i Danmark: Kan udløse gevinst på 600 millioner

Danmark

Varetægtsfængslet: 49-årig mand opfordrede på en plakat til henrettelse af statsministeren

Annonce