Annonce
Tarm

Tidligere statsminister hylder afdød chefredaktør

Der var lokal debat og lokale specialiteter på programmet, da daværende chefredaktør Søren Christensen på Dagbladet uimponeret inviterede statsministeren til Ringkøbing. Som tak fik Løkke en røget helt med hjem i bilen. Arkivfoto: Jørgen Kirk
Kondolencerne strømmer ind, efter at den tidligere chefredaktør på Dagbladet Ringkøbing-Skjern Søren Christensen døde fredag. Blandt dem er en hilsen fra tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Ringkøbing-Skjern: "44 år, talentfuld, ægtefælle, familiefar - og død. Det er uendelig trist!"

Sådan skriver tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på Facebook om Nordjyske Mediers ansvarshavende chefredaktør Søren Christensen, som fredag mistede livet efter en trafikulykke.

Løkke mødte Søren Christensen første gang i 2010, da han var chefredaktør for Dagbladet Ringkøbing-Skjern. Den den gang 34-årige chefredaktør havde hørt, at Løkke var i Vestjylland og benyttede derfor lejligheden til at invitere ham forbi chefredaktørkontoret. Efter mødet fik den daværende statsminister en hilsen med hjem i ministerbilen - lokalt brygget øl og en røget helt.

"Han må have været ung, endda meget ung, men han var på, engageret og dedikeret. Han tog hovedrollen som egnens publicist. Levede og åndede for Ringkøbing-Skjern," skriver den tidligere statsminister.

Siden krydsede de to herrers vej på Bornholm flere gange, hvor Søren Christensen var blevet chefredaktør på Bornholms Tidende. Ved det seneste besøg fortalte Søren Christensen, at han var på vej mod det et nyt job i det nordjyske.

"En mand, tre steder - Ringkøbing, Bornholm, Nordjylland - men med ploven i mulden alle steder. Moderne journalistik og kommunikation hånd i hånd med respekt for og ægte kærlighed til den egn, hvor han var sat i redaktørstolen. Sjældent at opleve i vores tid. Kæmpe respekt. Kæmpe savn," lyder den uforbeholdne ros fra Løkke.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding

Se billeder og video fra luften: Kolonihaver totalt oversvømmet

Leder For abonnenter

Forløb om udligning er uskønt

Selvom Danmark er et lille land, er der betydelig forskel på de økonomiske vilkår i de enkelte lokalområder. Derfor er det sund fornuft med kommunal udligning, så borgerne kan få i hvert fald nogenlunde ens levevilkår, uanset om de bor i et velhaverområde nord for København eller i en kommune, der for eksempel er udfordret af mange ældre, plejekrævende borgere og lave husstandsindkomster. Ordninger af denne karakter vil nødvendigvis skabe splid. Nogle kommuner vil føle, de skal aflevere for meget, mens andre oplever at modtage for lidt. Men for at acceptere ordningen er det i det mindste nødvendigt, at man lokalt kan forstå den. Her er det tilsyneladende gået helt galt med regeringens udspil til en udligningsreform. Flere borgmestre erkender, at de ganske enkelt ikke begriber resultaterne, selv om regeringen lidt efter lidt er rykket ud med flere detaljer og regnestykker. De frustrerede borgmestre får opbakning fra professor i økonomistyring ved Aalborg Universitet Per Nikolaj Bukh, der kalder forløbet rodet og kaotisk. Bedre bliver det ikke af, at der undervejs havde sneget sig en regnefejl på 200 millioner kroner ind i udspillet. Fejlen er erkendt, undskyldt og rettet. Men ellers mener Socialdemokratiets finansordfører, Christian Rabjerg Madsen, at alt er i bedste orden. Processen har været som ved foregående udligningsreformer, og ingen tal bliver holdt hemmelige. Per Nikolaj Bukh mener til gengæld, at informationerne er kommet for langsomt og kun afleveret under pres. Han foreslår derfor, at den store reform bliver sat på pause. Ligefrem at standse et så omfattende projekt midt under forhandlingerne er nok at gå en kende for vidt. Men det ville klæde regeringen at erkende, at håndteringen har været uskøn, hvilket da også har fået De Konservative og Liberal Alliance til at forlade forhandlingsbordet på grund af manglende informationer, mens Venstre kun tøvende mødte op – ligeledes fordi partiet, følte de på forhånd vidste for lidt.

Kolding

Se læsernes vilde billeder af oversvømmelserne: Her plejer folk at gå og cykle

Kolding

Efter oversvømmelser: Central gade midt i Kolding åbner igen

Annonce