Annonce
Navne

Tidligere sygehusdirektør bliver koncerndirektør

DortheCrüger er tildigere adm. direktør for Sygehus Lillebælt, og nu er hun blevet ansat som koncerndirektør i Region Hovedstaden. Arkivfoto: Lars Juul
Dorthe Crüger, med en fortid som direktør på Sygehus Lillebælt, bliver koncerndirektør i Region Hovedstaden.

Det er en visionær, resultatorienteret og succesfuld leder med mere end ti års erfaring fra hospitalsvæsenet på afdelings- og direktørniveau i Danmark og England, der 1. august træder ind i ledelsen af Region Hovedstaden. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) ser frem til at byde den nye koncerndirektør med lægefaglig baggrund velkommen, efter et enigt ansættelsesudvalg har peget på Dorthe Crüger.

- Dorthe har den helt rigtige profil til at bringe regionen et skridt videre i retning af et mere menneskeligt sundhedsvæsen, der styrer efter det, der giver værdi for den enkelte borger og patient, siger Sophie Hæstorp Andersen i pressemeddelelsen.

Regionsdirektør i Region Hovedstaden Svend Særkjær er også begejstret.

- Dorthe er en stor sundhedsfaglig og ledelsesmæssig kapacitet. Hun har bl.a. stået i spidsen for flotte resultater på Sygehus Lillebælt, der flere år er blevet kåret til bedste kræfthospital og har scoret højeste patienttilfredshed. Vi glæder os til, at hun bringer nogle af sine erfaringer ind i ledelsen af Region Hovedstaden, siger Svend Særkjær

Annonce

Samsø og Spanien

Dorthe Crüger var i 2010-2015 lægelig direktør på Sygehus Lillebælt (Vejle Sygehus, Kolding Sygehus, Middelfart Sygehus) og i 2015-2018 adm. sygehusdirektør samme sted. Nu er turen så kommet til hovedstaden, og Dorthe Crüger, der vægter at skabe et sundhedsvæsen så tæt på borgerne som muligt.

- Det pres og de muligheder som bl.a. de demografiske, teknologiske og medicinske udviklinger lægger på vores sundhedsvæsen kræver, at vi skal gøre mange ting anderledes, end vi gør i dag. Det kræver, at vi finder løsningerne sammen med de mennesker, der bruger vores system, så vi sikrer, at det vi tilbyder, også er det borgerne rent faktisk efterspørger, og ikke det vi tror de efterspørger, siger Dorthe Crüger.

Hun er 55 år, gift og har fire børn. Familien bor i Dragør og har sommerhus på Samsø, hvor Dorthe Crüger voksede op, og i Spanien.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Natteravnen er i fare for at uddø lokalt

112

Voldsom bilbrand vækkede beboere

Erhverv

Klar melding: Tyskland byder inden for hos Poetzsch og Calle fra 15. juni

Annonce