Annonce
Navne

Tidligere turistchef fejrer krondiamantbryllup: - Det er lige ved, at dagene ikke har timer nok

Svend-Aage og Sine Mattson mødte hinanden i Haderslev, da de var børn. Selvom Sine flyttede til København for at læse til sygeplejerske, holdt parret kontakten. Nu fejrer de 65-års kærlighed. Foto: Ditte Irene Knudsen
Svend-Aage Mattson, der er tidligere journalist og turistchef i Haderslev, fejrer mandag krondiamantbryllup med sin hustru Sine.

Haderslev:  Den 29. marts 1956 sagde Sine og Svend-Aage Mattson ja til hinanden i Haderslev Domkirke. Det betyder, at de mandag kan fejre en helt særlig mærkedag. De har nemlig været gift i 65 år og kan derfor fejre krondiamantbryllup.

Parret mødte hinanden første gang til spejder i Haderslev, da de var børn. Men da de blev ældre, flyttede Sine til København for at starte som sygeplejerskeelev på Bispebjerg Hospital.

- Vi havde holdt kontakt al den tid siden spejder. Og en dag kom Svend-Aage så og besøgte mig i København, siger Sine og kigger kærligt på sin mand, der sender hende et stort smil.

Annonce

Men det var først, da Sine flyttede tilbage til Haderslev i starten af 1950'erne, fordi hun ikke kunne holde til arbejdet som sygeplejerske, at de fandt sammen. I 1956 sagde de altså ja til hinanden i Haderslev Domkirke, og senere fik de børnene Hanne og Lars.

Eventyrlig livsfortælling

Når man har været gift i 65 år og er eventyrlysten som den 88-årige Svend-Aage og 92-årige Sine, så bliver livsfortællingen fyldt med mange forskellige kapitler.

For Svend-Aage har der været mange karriereorienterede oplevelser. Han har både gået på Svendborg Søfartsskole, været i lære som radiomekaniker og påbegyndt uddannelsen til jagerpilot i Flyvevåbnet.

- Jeg bestod optagelsesprøven, men så kom jeg i gang med at flyve, og der dumpede jeg med glans, griner han.

På grund af coornavirussen kan parret ikke fejre dagen med den helt store fest. Til gengæld får de besøg af deres børn og svigerbørn, der kommer og fejrer den store bryllupsdag med dem. Privatfoto

Han blev dog i Flyvevåbnet, hvor han arbejdede som velfærdsofficer i Skrydstrup, indtil han kom i lære som journalist. Det blev til mange år som journalist på avisen Dannevirke, mens Sine arbejdede i butik i Haderslev.

Indtil parret en dag besluttede at tage til Miami i USA, fordi en af deres veninder var flyttet dertil. På det tidpsunkt var Hanne otte år og Lars seks. Men Svend-Aage kunne ikke helt slippe taget i journalistikken og Haderslev.

- Jeg skrev om det, der skete i Amerika, mens vi boede der. Men Dannevirke ville have mig tilbage, fortæller han stolt.

Blå bog

Sine og Svend-Aage Mattson blev gift den 29. marts 1956 i Haderslev Domkirke.

Sine er 92 år, og Svend-Aage er 88.

De har to børn: Hanne og Lars på henholdsvis 65 og 62 år.

Derudover har de fem børnebørn og seks oldebørn.

Svend-Aage er tidligere turistchef og journalist. Sine har arbejdet i butik i 40 år i Haderslev.

De nåede dog at bo i Miami i to år, og inden de flyttede hjem til Haderslev, tog de på tur på tværs af USA. I to måneder kørte de rundt og oplevede USA, og da de vendte retur til den sønderjyske hjemegn, begyndte Svend-Aage igen på Dannevirke.

Senere byttede han dog titlen som journalist ud med titlen som turistchef i Haderslev Kommune, som han stolt bar i 19 år.

Annonce

Kærligheden består

Men selvom dagene ikke længere går med at rejse USA rundt, oplyse Haderslevs borgere eller drive butik, har parret stadig mange gode oplevelser.

Nok har Svend-Aage lagt pressekortet på hylden for mange år siden, men journalisten i ham lever endnu. Derfor er der hver morgen informerende stilhed i lejligheden i Haderslev Centrum. For da skal JydskeVestkysten læses fra ende til anden af dem begge to.

Selv efter 65-års ægteskab kan man hurtigt fornemme kærligheden mellem Sine og Svend-Aage, der nyder at bruge tiden sammen i deres lejlighed i Haderslev. Foto: Ditte Irene Knudsen

Hver onsdag får de også besøg af den 94-årige Kaj Aage, der kommer cyklende med rundstykker, og så flyder snakken ellers i timevis. Ligesom Svend-Aages lillebror og svigerinde, der også er bosat i byen, kommer forbi mindst en gang om ugen.

- Vi har også nogle herlige naboer og ikke at forglemme vores skønne børn, børnebørn og oldebørn. Så det er lige ved, at dagene ikke har timer nok, siger Svend-Aage.

Den store mærkedag skal da også fejres med børnene, og selvom der er gået 65 år, er man ikke i tvivl om, at kærligheden mellem Svend-Aage og Sine stadig består.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce