Annonce
Udland

Tidligere vicepræsident gør Morales selskab i Argentina

Ho/Ritzau Scanpix
Både Bolivias ekspræsident Evo Morales og eksvicepræsident Álvaro García Linera har fået asyl i Argentina.

Bolivias tidligere vicepræsident, Álvaro García Linera, har gjort ekspræsident Evo Morales selskab i Argentina.

Det rapporterer lokale medier fredag.

Linera landede i Buenos Aires torsdag aften sammen med sin hustru og datter.

Argentinas udenrigsministerium oplyser, at Morales og "fire tidligere medlemmer af hans regering" har fået asyl i landet.

- Asylmodtagerne vil få permanent flygtningestatus, skriver ministeriet i en erklæring.

Tidligere præsident Evo Morales, der ligeledes ankom til Argentina torsdag sammen med sin tidligere sundhedsminister Gabriela Montaño, "er kommet for at blive". Det fortalte den argentinske udenrigsminister, Felipe Solá, til tv-stationen TN.

Argentinas præsident, Alberto Fernández, der blev taget i ed i tirsdags, havde tidligere tilbudt Morales asyl.

Bolivias tidligere præsident rejste den 12. november til Mexico, hvor han fik asyl. Det skete i kølvandet på landsdækkende protester mod ham som følge af påstået valgsvindel.

Der har tidligere været spekulationer om, at Morales foretrækker at være i Argentina, da han på den måde er tættere på Bolivia.

Morales rejste til Buenos Aires fra Cuba, hvor han gennemgik en helbredsundersøgelse.

Evo Morales hævder, at han vandt en fjerde embedsperiode ved valget den 20. oktober, men beskyldninger om snyd udløste uger med voldelige protester, og til sidst måtte han trække sig.

Morales' tilbagetræden medførte, at Senatets vicepræsident, Jeanine Añez, overtog magten i Bolivia og dannede en konservativ, midlertidig regering.

Argentina, Mexico og Cuba har alle centrumvenstre- eller venstreorienterede regeringer.

Argentinas udenrigsminister, Felipe Solá, siger, at Argentinas nye regering ikke anerkender Bolivias midlertidige regering, og at man håber, at der vil blive holdt et nyt valg så hurtigt som muligt.

Solá tilføjer, at han forventer, at Evo Morales ikke udtrykker sine politiske holdninger, så længe han er i Argentina.

/ritzau/dpa

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kolding For abonnenter

Formand bebuder sværm af politianmeldelser om støjgener og musiklarm ved populær badebro

Varde

Linda gør det igen og igen

Kommentar For abonnenter

Kommentar: Knald eller fald for Preben Friis-Hauges lokale ambitioner

På onsdag står slaget om at blive den næste folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen og dermed noget af en skæbnedag for Preben Friis-Hauge med sine 22 år i lokalpolitik mod den 24-årige Morten Møller Sørensen, der af gode grunde har et mindre politisk CV. Venstres lokale medlemmer skal på onsdag pege på den, de tror på. De skal pege på ham, der kan sikre sig en af de 179 pladser i Folketinget. Der kan komme en tredje, fjerde og femte kandidat i dagene op til opstillingsmødet, men lige nu er der intet, der peger på, at det skulle blive tilfældet. Opstillingsfasen indtil nu har da også allerede haft det drama, den skulle have. Det er nemt at være bagklog, for havde der stået fem unge kandidater og kæmpet om pladsen, var der nok få, der havde efterlyst vidtåbne arme for alle aldersgrupper fra kredsbestyrelsens side. Tilfældet kunne også have været, at Preben Friis-Hauge og andre kandidater i 50'erne havde brugt deres gode ret til at stille op, uanset kredsbestyrelsens ønskealder for kandidater. Sådan gik det ikke. Kritikken lød, da der kun stod én 24-årig mand og ønskede at blive folketingskandidat for Venstre i Vardekredsen. Så gik den interne maskine i gang, og både under og efter presset på kredsbestyrelsens Jørgen Nielbæk fik Preben Friis-Hauge god opmærksomhed.

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];