Annonce
Vejen

Tidspunktet er helt rigtigt

Byrådsmedlem Martin Boye, Liberal Alliance, er meget tilfreds med, at forslaget om at opkræve entré til kunstmuseet i Vejen er med i det kommende budget. Arkivfoto: Steen Rasmussen
Det er byrådsmedlem Martin Boye fra Liberal Alliance, der har arbejdet for at få forslaget om at opkræve entré til Vejen Kunstmuseum med i det kommende budget.

Vejen: Hvis der er en person, der glæder sig over, at forslaget om at opkræve entré til Vejen Kunstmuseum er kommet med i det kommende budget, så er det byrådsmedlem Martin Boye fra Liberal Alliance.

- Det har aldrig været på tale før at tage entré til museet, men det er noget, jeg har kæmpet for, siden jeg kom i byrådet. Det kan godt være, at det ikke er et stort beløb, men rent ideologisk er det et rigtig vigtigt skridt. For jeg mener grundlæggende, at vi selv skal betale for vores fritidsinteresser. Det vil jo stadig være gratis for børn at komme på museet, siger Martin Boye.

Martin Boye mener, at en entrépris på 50 kroner vil være rimelig, men det er ikke planen, at der så skal afsættes personale til at opkræve pengene.

Annonce

Budget til høring

Budgetforslaget er sendt i høring frem til den 23. oktober.

Sidste frist for ændringsforslag forud for andenbehandlingen er mandag den 28. oktober.

Byrådets endelige vedtagelse af budgettet for 2020 sker i begyndelsen af november.

Frivilligt

- Det skal være frivilligt, så der skal ikke ansættes personale, der skal stå vagt. Når folk kommer på museet, vil de blive mødt af en skærm, hvor der står: Her kan du betale entré - 50 kroner - og så kan man betale med mobilepay eller dankort, siger Martin Boye, der mener, at det er helt naturligt, at det er nu, der skal opkræves entré til museet.

- Vi gør det ikke for at genere nogen, men hvis vi nogensinde skal indføre entré, skal vi ikke først gøre det om to år. Så skal vi gøre det nu, hvor det bliver nyt. Så er det helt naturligt at sige, at der skal opkræves en form for entré.

Opvejer øgning af tilskud

Martin Boye har som nævnt i flere år har argumenteret for, at der skal opkræves entré til kunstmuseet, men en af grundene til, at det er med i det kommende budget er, at driftstilskuddet til kunstmuseets billedskole bliver øget fra 222.000 kroner til 400.000 kroner.

- Der er en fond, der tilbyder at købe det gamle elværk, men et af kriterierne var, at vi skal opgradere tilskuddet til billedskolen betragteligt til 400.000 kroner hvert år, siger Martin Boye, der mener, at de kommende entréindtægter så vil opveje øgningen af tilskuddet til billedskolen.

- Vi kan ikke bare hæve budgettet for billedskolen. Det er ikke okay, når vi skal spare, siger Martin Boye.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

JV mener: Udskriv en dosis sund fornuft i en fart

Udeblivelser er et regulært problem i sundsvæsenet. Fordi det er spild af de trængte velfærdsressourcer, når både højt specialiseret personale og dyrt udstyr må vente forgæves på en patient, der ikke dukker op på det afsatte tidspunkt. Derfor er det helt og aldeles håbløst, at et ufleksibelt system tidligere på året betød, at en succes på Kolding Sygehus måtte lægges i graven. Succesen var et forsøg, der gav patienter med en henvisning mulighed for selv at booke en tid til skanning fremfor blot at få stukket systemets tid ud. Forsøget fik antallet af udeblivelser til at falde fra i gennemsnit 14 om ugen til fire. Det viste sig nemlig, at fleksibiliteten betalte sig. At det for patienterne gjorde en forskel. Helt banalt i form af muligheden for at kunne booke en tid, som passede ind med øvrige gøremål. Og sikkert også i form af øget ansvarlighed. En tid, man selv har booket, er svær at udeblive fra. Et sådant forsøg skulle selvfølgelig ikke bare fortsætte, men bredes ud. Ikke bare til andre afdelinger på Kolding Sygehus, men på alle sygehuse. Skulle man tro. Men sundhedsloven er firkantet, og den foreskriver, at patienter skal have en konkret tid i hånden tre dage efter henvisningen. Altså levner loven ikke plads til patientens egen booking. Derfor døde forsøget. Trods et resultat, der uomtvisteligt var positivt for både patienter og sundhedsvæsen. Region Syddanmark skubber på for at få lov til at genoptage forsøget. Ros for det. Forsøget er i sin essens et eksempel på et sundhedsvæsen, der er til for borgerne og ikke det omvendte. Det bør derfor være en formsag for Sundheds- og Ældreministeriet at finde en gangbar vej gennem egne regler og bureaukrati, så patienterne igen kan tages med i planlægningen. Sundhedsloven sikrer vigtige patientrettigheder. Det er godt, og historien viser, at det er nødvendigt. Men det er et sygt sundhedsvæsen, der kvæler gode tiltag i et stift bureaukrati. Må sundhedsministeren reagere hurtigt: Der er brug for en dosis sund fornuft i en fart.

112

Lastbiluheld med skinker: Vindmølletransport får 22 timers ufrivilligt ophold i Ribe

Danmark

Anden brøler fra myndighederne: Derfor må udskældt omskæringlæge fortsætte

112

Se billederne: Væltet lastbil med skinker forventes fjernet mellem klokken 13 og 14

Annonce