Annonce
Sport

Tiebreak-kongen Thiem sender Nadal ud i maratondyst

Greg Wood/Ritzau Scanpix
Dominic Thiem var skarp i tiebreak-disciplinen og fik skovlen under Rafael Nadal ved Australian Open.

Med stillingen 9-4 i indbyrdes kampe og en plads på toppen af verdensranglisten gik Rafael Nadal ind til kvartfinalen ved Australian Open mod femteseedede Dominic Thiem som favorit.

Det påvirkede imidlertid ikke Thiem, som tålmodigt ventede på sine chancer og afvæbnede Nadal, når sættene skulle afgøres i tiebreak. Det sikrede ham en flot sejr på 7-6, 7-6, 4-6, 7-6 efter mere end fire timers tennis.

Dermed er 26-årige Thiem for første gang klar til semifinalen ved Australian Open. De to seneste år har han tabt French Open-finalen til netop Nadal, men i ingen af de øvrige tre grand slam-turneringer har han tidligere været i semifinalen.

Første sæt var helt lige frem til kampens ottende parti, hvor Nadal på sin første og eneste breakbold i sættet bragte sig på 5-3.

Han forsømte dog muligheden for at serve sættet hjem efterfølgende. Thiem kom tilbage, tvang sættet ud i en tiebreak, som han vandt relativt sikkert med 7-3.

I andet sæt skulle Nadal igen blot brug en enkelt breakbold i sættet til at bringe sig foran, men igen slog Thiem tilbage og sendte sættet i tiebreak.

Igen var østrigeren klart stærkest i afgørelsen. Han bragte sig på 4-0 og tog tiebreaken hjem med 7-2.

Den sejrsvante spanier, som er på jagt efter at tangere Roger Federers rekord på 20 grand slam-titler, var nu for alvor presset.

Nadal er normalt en maskine, som begår meget få fejl, og sammenholdt med hans imponerende fysik gør det, at han ofte er stærk i de lange dueller.

Men Thiem kunne fint følge med fysisk, og noget uvant for Nadal, var det hans modstander, som tog størstedelen af pointene i de længere dueller.

Det var en afgørende faktor i de to første sæt.

Tredje sæt var helt lige, og begge spillere var ekstremt stærke i egne servepartier. I de ni første partier var der ikke en eneste breakmulighed, men da Thiem servede ved 4-5, slog rutinerede Nadal til.

På vej mod et exit fandt han storspillet frem, kom foran 40-15, og på sin anden breakbold tog han sættet. Det afstedkom en vild jubel fra den topseedede spanier.

Nadal er en fighter, og han lugtede blod. Trods tre breakbolde imod sig i sit første serveparti i fjerde sæt lykkedes det dog Thiem at afværge.

I stedet slog han effektivt til i spanierens serv efterfølgende og servede sig på 3-1 kort efter.

Kursen mod en semifinale mod Alexander Zverev var sat, men da han skulle serve kampe hjem ved 5-4, kom fejlene.

Nadal var med igen, og nok en gang måtte sættet afgøres i tiebreak. Den disciplin havde Thiem to gange vist sig stærkest i, og det gentog han, om end det holdt hårdt.

Han misbrugte to matchbolde ved 6-4, men endte med at fuldbyrde sit tiebreak-hattrick, da han sejrede med 8-6 på sin tredje matchbold.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Der bliver brug for hjælpepakker sommeren over

Meget tyder på, at vi nu er vidne til det største og mest voldsomme tilbageslag, der nogensinde er registreret i USA. Det skrev Dansk Erhvervs cheføkonom, Tore Stramer, i en økonomisk kommentar, organisationen med hovedsæde i den gamle Børsen-bygning i København sendte ud torsdag eftermiddag. Lige ovre på den anden side af gaden ligger Finansministeriet, hvor det torsdag formiddag på et pressemøde blev slået fast, at andet kvartal i år ser ud til at blive det sorteste kapitel i dansk økonomis historie. Til sammen tegner det et dystert billede, der gør det nødvendigt, at vi i et helt usædvanlig grad står sammen om at redde, hvad reddes kan i dansk erhvervsliv. De meget omfattende hjælpepakker rækker formentlig ikke. Derfor er det fornuftigt, at den socialdemokratiske regering torsdag indledte politiske forhandlinger om et såkaldt serviceeftersyn af hjælpepakkerne. Finansminister Nicolai Wammen sagde efter pressemødet, at han kunne forestille sig en forlængelse af hjælpepakkerne til 9. juli. Men det er ikke usandsynligt, at det ikke engang er lang tid nok, hvis ikke for mange ellers sunde virksomheder dør af pengemangel. Det er desværre realistisk, at hjælpepakkerne helt eller delvist skal vare sommeren over for at få den ønskede effekt. Blandt de mange årsager er den hurtigt voksende krise i USA og den meget langsomme genåbning af Danmark. USA er vores største eksportmarked, som op imod 900.000 danske job er direkte eller indirekte afhængige af, så den amerikanske nedtur kan ramme danske virksomheder meget hårdt. Dertil kommer, at regeringen valgte den dyreste løsning, da første fase af genåbningen blev meddelt i mandags. Eksperter præsenterede regeringen for tre mulige modeller for en genåbning. Den valgte model vil ifølge tænketanken Kraka koste et månedligt tab på 14 milliarder kroner, mens mellemløsningen ville have været fem milliarder kroner billigere uden, at den nødvendigvis havde kostet flere menneskeliv.

Annonce