Annonce
Sport

Tiebreak-kongen Thiem sender Nadal ud i maratondyst

Greg Wood/Ritzau Scanpix
Dominic Thiem var skarp i tiebreak-disciplinen og fik skovlen under Rafael Nadal ved Australian Open.

Med stillingen 9-4 i indbyrdes kampe og en plads på toppen af verdensranglisten gik Rafael Nadal ind til kvartfinalen ved Australian Open mod femteseedede Dominic Thiem som favorit.

Det påvirkede imidlertid ikke Thiem, som tålmodigt ventede på sine chancer og afvæbnede Nadal, når sættene skulle afgøres i tiebreak. Det sikrede ham en flot sejr på 7-6, 7-6, 4-6, 7-6 efter mere end fire timers tennis.

Dermed er 26-årige Thiem for første gang klar til semifinalen ved Australian Open. De to seneste år har han tabt French Open-finalen til netop Nadal, men i ingen af de øvrige tre grand slam-turneringer har han tidligere været i semifinalen.

Første sæt var helt lige frem til kampens ottende parti, hvor Nadal på sin første og eneste breakbold i sættet bragte sig på 5-3.

Han forsømte dog muligheden for at serve sættet hjem efterfølgende. Thiem kom tilbage, tvang sættet ud i en tiebreak, som han vandt relativt sikkert med 7-3.

I andet sæt skulle Nadal igen blot brug en enkelt breakbold i sættet til at bringe sig foran, men igen slog Thiem tilbage og sendte sættet i tiebreak.

Igen var østrigeren klart stærkest i afgørelsen. Han bragte sig på 4-0 og tog tiebreaken hjem med 7-2.

Den sejrsvante spanier, som er på jagt efter at tangere Roger Federers rekord på 20 grand slam-titler, var nu for alvor presset.

Nadal er normalt en maskine, som begår meget få fejl, og sammenholdt med hans imponerende fysik gør det, at han ofte er stærk i de lange dueller.

Men Thiem kunne fint følge med fysisk, og noget uvant for Nadal, var det hans modstander, som tog størstedelen af pointene i de længere dueller.

Det var en afgørende faktor i de to første sæt.

Tredje sæt var helt lige, og begge spillere var ekstremt stærke i egne servepartier. I de ni første partier var der ikke en eneste breakmulighed, men da Thiem servede ved 4-5, slog rutinerede Nadal til.

På vej mod et exit fandt han storspillet frem, kom foran 40-15, og på sin anden breakbold tog han sættet. Det afstedkom en vild jubel fra den topseedede spanier.

Nadal er en fighter, og han lugtede blod. Trods tre breakbolde imod sig i sit første serveparti i fjerde sæt lykkedes det dog Thiem at afværge.

I stedet slog han effektivt til i spanierens serv efterfølgende og servede sig på 3-1 kort efter.

Kursen mod en semifinale mod Alexander Zverev var sat, men da han skulle serve kampe hjem ved 5-4, kom fejlene.

Nadal var med igen, og nok en gang måtte sættet afgøres i tiebreak. Den disciplin havde Thiem to gange vist sig stærkest i, og det gentog han, om end det holdt hårdt.

Han misbrugte to matchbolde ved 6-4, men endte med at fuldbyrde sit tiebreak-hattrick, da han sejrede med 8-6 på sin tredje matchbold.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Haderslev

Socialrådgiver beretter om rystende arbejdsforhold: Kommunal leder foreslog glemsomhed i retssag

Leder For abonnenter

DR er stadig rigeligt stort

Vi har et enormt stærkt Danmarks Radio, der har rigeligt med ressourcer. Statsradiofonien har ganske vist fra årsskiftet gennemført en række programlukninger som en konsekvens af det seneste medieforlig, men tag ikke fejl: DR er fortsat en stor og velpolstret maskine. Fra at have lidt over fire milliarder tvangsinddrevne licenskroner til rådighed hvert år til at drive den vidt og på nogle områder vildt forgrenede koncern, skal DR fremover klare sig med knap 4 milliarder kroner årligt. Det er uanset synsvinkel fortsat et kæmpestort beløb og sikrer DR og dermed staten en meget dominerende medieposition i Danmark. Der er blevet fyret chefer, der er blevet fyret medarbejdere, der er blevet lukket programmer og såmænd også kanaler. Signalet til DR var fra politikernes side klart. Public service er vigtigt, fokuser på kerneopgaven. Public service kan være svært at få greb om. Men det er i hvert fald noget andet end det, markedskræfterne bærer frem. DR skal fokusere på det, andre medieaktører ikke allerede eller alligevel laver. DR skal ikke bare være mere af det samme, men et reelt alternativ til gavn for demokrati, sammenhængskraft og mangfoldighed. Derfor må man undre sig. DR er nærmest gået reality-amok. Danske Damer i Dubai. Øen. Familien Asbæk. Og Fars Pige – lad os holde fast i den. En problemstilling om unge og forældre er bestemt relevant i public service-perspektiv. Men en serie om et forskruet københavnsk familieforhold er en udstilling af ekstremer. Det er ikke dokumentar, det er et freakshow. Det samme kan man sige om serien ”Cougarjagt”. Det kan være public service at kigge ind i parforhold, i kærlighed og samliv. Også på tværs af generationer. Men så er det ikke rendyrket reality-tv om en førtidspensionist, der har sex med unge mænd. Det er godt tv. Det er underholdning. Men det er altså tv, der produceres i store mængder på de kommercielle tv-kanaler, alle tv3-varianterne og kanal 4, 5, 6 og så videre. Det er ikke derfor, vi har DR. DR må gerne samle et stort publikum. Men det skal ikke være på at kopiere det private marked. DR får en enorm statsstøtte for at levere noget andet. Kan koncernen ikke det, er der bestemt basis for endnu en nedjustering af DR.

Annonce