Annonce
Debat

Tietje har svigtet sit politiske lederskab i sagen om jollehavnen

På grund af jollehavnsagen "kan man nærmest mærke den dårlige stemning, når man krydser byskiltet til Barsmark", skriver Erik Uldall Hansen. Arkivfoto: Jacob Schultz

Den ene er udvalgsformand. Den anden er borgmesterkandidat og næstformand i det udvalg, den første er formand i.

De hedder Philip Tietje (V) og Erik Uldall Hansen (A). Uenige er de ofte. Forleden tog de en intensiv og heftig debatrunde i en tråd på Facebook, og emnet var: Den omstridte jollehavn i Loddenhøj ved Aabenraa.

I dag fører de kampen videre her på jv.dk - denne gang med stærkere argumenter og mere substans.

Annonce

Her kommer forsvaret fra Erik Uldall Hansen. Den indledende kritik fra Philip Tietje findes under dette indlæg:


Tak til lokalredaktør Bjarne Lindquist Bentsen for opfordringen til en lille battle om jollehavnen. Jeg tænker, at sagen allerede nu kan betegnes som det hotteste politiske emne i denne valgkamp. Jeg håber dog ikke, det bliver det eneste emne, for i mit parti har vi rigtig mange positive politiske tiltag, som vi ønsker skal debatteres.

På FB medfører jollehavnsagen sjældent en god debat, og sådan var det heller ikke sidste gang. Læserne fortjener dog en sober debat, og jeg vælger derfor ikke at gå efter manden, men derimod efter bolden. Det er trods alt den, der skal i mål.

Jeg skylder også at sige, at denne sag ikke er kendetegnende for det generelle politiske arbejde i VLB (vækstudvalget for land og by, red.), der oftest foregår ordentligt.

I denne sag har det politiske lederskab dog svigtet; det er ganske uomtvisteligt.

Jollehavnsagen har medført store konsekvenser for borgere og naturen.

Den har betydet tab af gode venskaber, strid i familier, en ødelagt strand, farlige badeforhold og en lokalbefolkning, der føler sig trynet af et flertal i byrådet.

Man kan nærmest mærke den dårlige stemning, når man krydser byskiltet i Barsmark.

SAGEN ER NU faldet to gange i Planklagenævnet, og da jeg ikke på nogen måde har den opfattelse, at forvaltningen er inkompetent eller uordentlig, så må jeg, som ansvarlig politiker, stille mig selv spørgsmålet, om forvaltningen er sat på en opgave, der i for høj grad er præget af et politisk ønske og en politisk ambition, og hvor de har svært ved at forene dette politiske ønske med det faglige og professionelle.

Det kan jeg desværre ikke svare på selv.

Helt sikkert er det dog, at forvaltningen i nu syv år har arbejdet med sagen, brugt overordentligt mange timer på udarbejdelse af lokalplaner og endnu flere timer på kritiske spørgsmål fra modstanderne af jollehavnen. Timer, der kunne være brugt på positive udviklingstiltag i vores kommune.

Det er, i min optik, spild af god arbejdskraft, og det får ganske givet ikke medarbejderne til at hejse flaget, når dagen er omme.

Dette er også en konsekvens af et politisk svigt, for som politikere har vi også et ansvar for at spille en forvaltning god og forsøge at undgå, at den kommer til at tørre op efter os.

I SOCIALDEMOKRATIET HAR vi en anden tilgang til det politiske lederskab. Vi mener, at beslutninger bør træffes tæt på borgerne, ligesom idéer, når det er muligt og giver mening, bør udvikles sammen med borgerne.

Nutidens borgere vil gerne deltage i demokratiet og er ikke tilfredse med kun at have indflydelse hvert fjerde år. Så vi politikere har en stor, men ærefuld opgave i at udbrede demokratiet og den magt, vi har fået som folkevalgte.


... så må jeg, som ansvarlig politiker, stille mig selv spørgsmålet, om forvaltningen er sat på en opgave, der i for høj grad er præget af (...) en politisk ambition (...)


I Socialdemokratiet handler sagen også om politisk ideologi og om, hvordan vi håndterer vores fælles værdier. Værdier, der i dette tilfælde er en særdeles smuk, naturgiven og børnevenlig strand. En strand, der er alles eje, og som generationer af campinggæster, sommerhusejere, bådejere og borgere har haft glæde af.

Kan man bare tage den og give den til nogen, der kun ønsker at bruge den i egen interesse? Det mener vi langt fra, at dette tilfælde berettiger til.

HER ER VI helt på højde med Planklagenævnet og planloven.

Afslutningsvist tænker jeg, at der ligger en god læring i sagen. Når man bliver ved med at gøre det samme og forventer et andet eller bedre resultat, så har man ikke lært noget.

Så jeg håber, at flertallet denne gang griber chancen, tager ved lære og får afsluttet sagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Esbjerg For abonnenter

Oceanliner i miniformat har sejlet 60 år mellem Esbjerg og Fanø: Nu sendes den lille motorfærge Sønderho på førtidspension

Annonce