Annonce
Aabenraa

Tietje: Områdefornyelse er et langt sejt træk

Planen er at kommunen vil rive det tidligere Hotel Danmark ned i løbet af 2019. Foto: Claus Thorsted.

Områdefornyelsen af den nordlige ende af gågaden skal passes ind i mange andre planer. Blandt andet et kommende sundhedshus og en omlægning af trafikken på H.P. Hanssens Gade.

AABENRAA: Både formand og næstformand for kommunens vækstudvalg forstår godt den utålmodig, der har bredt sig blandt nogle husejere og forretningsdrivende i den nordlige del af gågaden.

Men formand Philip Tietje (V), og næstformand Erik Uldall Hansen (S) understreger begge, at områdefornyelser er noget, der tager tid.

- Vi skal have en helhedsløsning, som også involverer, at vi får kigget på trafikken i området, siger Philip Tietje.

Det er især trafikken på H.P. Hanssens Gade, det handler om. I øjeblikket er H.P. Hanssens gade en del af den gennemgående færdselsåre i Aabenraa, men det er planen, at den rolle skal overtages af Gasværksvej, når kommunen engang får råd til at få lavet den nødvendige udbygning af Gasværksvej.

- Vi skal ikke lave noget, der ikke passer ind i de langsigtede planer, pointerer Philip Tietje.

- Tingene griber ind i hinanden. Det handler om at være fremsynet, understreger Erik Uldall Hansen.

Annonce

Tingene griber ind i hinanden. Det handler om at være fremsynet.

Erik Uldall Hansen (S), næstformand i vækstudvalget.

Top fem

- Områdefornyelser er et langt sejt træk, men det er jo ikke fordi, der ikke sker noget på dette område i Aabenraa Kommune, siger Philip Tietje.

- Vi ligger faktisk i top fem, når det gælder, hvor meget kommunerne bruger på områdefornyelse. Det er jo ikke kun i Aabenraa, vi er i gang, men også i en række af de mindre byer, siger udvalgsformanden.

Aabenraa afsluttede i fjor områdefornyelsen af den sydlige del af byen. Her blev de første streger sat på kortet i 2013. Markedspladsen var oprindelig med i projektet, men den blev siden taget ud.

Nu har politikerne dog bevilget de penge, der skal til for at få Markedspladsen sat i stand, og det projekt udføres i løbet af foråret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce