Annonce
EfB

Godt nyt til Lars Olsen: Tighadouini er med for EfB mod Kolding

Træner Lars Olsen kan måske glæde sig over uventet forstærkning fra en gammel kending. Foto: Dennis Jørgensen
Den tidligere Malaga-spiller træner med tirsdag formiddag for første gang. Han står lige nu uden klub og har selv henvendt sig til EfB. To profiler skånes i tirsdagens kamp.

Der bliver helt sikkert et gensyn med marokkaneren Adnane Tighadouini, når EfB tirsdag aften spiller træningskamp mod Kolding i Tjæreborg.

Tighadouini, der trænede med holdet tirsdag formiddag og efterfølgende kom med i truppen til årets første træningskamp, har selv henvendt sig til EfB og er indtil videre i klubben på ubestemt tid.

- Nu ser vi, hvordan det går. Jeg kan ikke sige andet end, at han vil være her det næste stykke tid, fortæller sportschef Jimmi Nagel Jacobsen.

Adnane Tighadouini kommer til Esbjerg helt ude af kamptræning. Han har således ikke været på kampbanen siden dengang i maj sidste år, da han med en scoring i kampen i Herning mod FC Midtjylland var med til at sikre bronzemedaljerne. Dengang var han ejet af den spanske 2. divisionsklub Malaga, men den aftale blev opsagt i slutningen af transfervinduet, og den 27-årige marokkaner har holdt formen ved lige i sin tidligere klub Vitesse i Holland i efteråret. Håbet var, at han kunne spille sig til en kontrakt i Vitesse, det lykkedes ikke, og så henvendte han sig til EfB for at få lov til at træne med.

Det gjorde han altså første gang tirsdag formiddag, og uden at han på nogen måder lavede mirakler, præsenterede han sig dog immervæk i en slankere udgave, end da han kom til EfB første gang for halvandet år siden.

- Vi kender hans topniveau, så selvfølgelig skal vi benytte os af sådan en chance. Hvad det ender med er umuligt at sige, og lige nu kan jeg heller ikke tage stilling til, om han skal med os på træningslejr til Tyrkiet i slutningen af januar, siger Jimmi Nagel Jacobsen.

Mens der altså bliver mulighed for at se Adnane Tighadouini lidt nærmere an tirsdag aften, må tilskuerne kigge langt efter fire andre EfB-profiler. Jacob "Lungi" Sørensen er lige landet efter turen til Tyrkiet med U21-landsholdet, han trænede halvt med tirsdag formiddag, men spiller ikke tirsdag aften. Det samme gælder naturligvis Daniel Anyembe, der er knæskadet og formentlig ikke kommer i kamp i hele foråret, og endelig blev det tirsdag besluttet, at hverken Mohammed Dauda eller Rodolph Austin, der begge gik ud af træningen mandag, skal spille mod Kolding. Håbet er, at de er klar til fredagens kamp mod FC Midtjylland.

Kampen i Tjæreborg spilles tirsdag aften 18.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Esbjerg

Esbjerg står sammen: Stor donation af beskyttelsesudstyr til Sydvestjysk Sygehus

Leder For abonnenter

Åbne kirker var tåbelig ide

Bevares. Vi kan nok alle trænge til et trøstende ord i denne krisetid med udsigt til både sygdom og økonomisk nedtur. Her er det kristne budskab om tro, håb og kærlighed så relevant som nogensinde. Men vi behøver ikke at være fysisk sammen om den oplevelse. Den moderne teknologi byder på rigelig mulighed for at forrette gudstjenester på utraditionel, men sikker vis. Derfor må man undre sig over, at Kirkeministeriet i første omgang besluttede at åbne kirkerne til påske. Naturligvis er påsken en af kirkeårets største helligdage. Men enestående forhold kræver også enestående løsninger. Den nuværende epidemi er absolut en af de undtagelser, der berettiger til for en gangs skyld at aflyse den fysiske kirkegang – selv i påsken. Statsminister Mette Frederiksen har stillet danskerne i udsigt, at vores samfund langsomt kan åbne op igen efter påsken. Betingelsen er, at smittekurven fortsætter med at flade ud. Det sker imidlertid kun, hvis vi viser agtpågivenhed og undgår letsindig adfærd. I praksis vil det formentlig i de fleste kirker være muligt at gennemføre en påskegudstjeneste med god afstand mellem deltagerne. Ikke desto mindre er netop en gudstjeneste netop et eksempel på, at flere mennesker unødigt forsamles. Derfor er det godt, at beslutningen nu er trukket tilbage. Blandt andre sognepræst Dennis Voss Stensgaard fra Vester Nebel havde på forhånd afviset at holde gudstjeneste. I hans tilfælde kunne det ske med god samvittighed. Han er sygemeldt, fordi han formentlig selv er smittet med coronavirus. Ikke desto mindre gav han i utvetydige vendinger udtryk for sin frustration over kirkeministeriets udmeldinger. I hans øjne var det blandt andet en hån mod de unge, der netop på grund af den aktuelle epidemi har fået udskudt deres konfirmationer til august og september. Koldings borgmester, Jørn Pedersen var enig og opfordrede andre præster til at følge Dennis Voss Stensgaards eksempel. Lykkeligvis bredte den sunde fornuft sig til sidst også til ministeriet.

Annonce