Annonce
EfB

Godt nyt til Lars Olsen: Tighadouini er med for EfB mod Kolding

Træner Lars Olsen kan måske glæde sig over uventet forstærkning fra en gammel kending. Foto: Dennis Jørgensen
Den tidligere Malaga-spiller træner med tirsdag formiddag for første gang. Han står lige nu uden klub og har selv henvendt sig til EfB. To profiler skånes i tirsdagens kamp.

Der bliver helt sikkert et gensyn med marokkaneren Adnane Tighadouini, når EfB tirsdag aften spiller træningskamp mod Kolding i Tjæreborg.

Tighadouini, der trænede med holdet tirsdag formiddag og efterfølgende kom med i truppen til årets første træningskamp, har selv henvendt sig til EfB og er indtil videre i klubben på ubestemt tid.

- Nu ser vi, hvordan det går. Jeg kan ikke sige andet end, at han vil være her det næste stykke tid, fortæller sportschef Jimmi Nagel Jacobsen.

Adnane Tighadouini kommer til Esbjerg helt ude af kamptræning. Han har således ikke været på kampbanen siden dengang i maj sidste år, da han med en scoring i kampen i Herning mod FC Midtjylland var med til at sikre bronzemedaljerne. Dengang var han ejet af den spanske 2. divisionsklub Malaga, men den aftale blev opsagt i slutningen af transfervinduet, og den 27-årige marokkaner har holdt formen ved lige i sin tidligere klub Vitesse i Holland i efteråret. Håbet var, at han kunne spille sig til en kontrakt i Vitesse, det lykkedes ikke, og så henvendte han sig til EfB for at få lov til at træne med.

Det gjorde han altså første gang tirsdag formiddag, og uden at han på nogen måder lavede mirakler, præsenterede han sig dog immervæk i en slankere udgave, end da han kom til EfB første gang for halvandet år siden.

- Vi kender hans topniveau, så selvfølgelig skal vi benytte os af sådan en chance. Hvad det ender med er umuligt at sige, og lige nu kan jeg heller ikke tage stilling til, om han skal med os på træningslejr til Tyrkiet i slutningen af januar, siger Jimmi Nagel Jacobsen.

Mens der altså bliver mulighed for at se Adnane Tighadouini lidt nærmere an tirsdag aften, må tilskuerne kigge langt efter fire andre EfB-profiler. Jacob "Lungi" Sørensen er lige landet efter turen til Tyrkiet med U21-landsholdet, han trænede halvt med tirsdag formiddag, men spiller ikke tirsdag aften. Det samme gælder naturligvis Daniel Anyembe, der er knæskadet og formentlig ikke kommer i kamp i hele foråret, og endelig blev det tirsdag besluttet, at hverken Mohammed Dauda eller Rodolph Austin, der begge gik ud af træningen mandag, skal spille mod Kolding. Håbet er, at de er klar til fredagens kamp mod FC Midtjylland.

Kampen i Tjæreborg spilles tirsdag aften 18.00.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

PostNord er en dødssejler

I årevis har fusionen mellem Post Danmark og det svenske Posten AB til PostNord i 2009 været et problembarn. Der er nemlig så store forskelle mellem Danmark og Sverige, at det har vist sig nærmest umuligt at få fællesskabet til at fungere. Mens Danmark er en digital spydspids, bliver der fortsat ekspederet masser af fysiske breve og dokmenter via posten hos vores nordiske naboer. Og skønt man kan begræde det traditionelle brevs forsvinden i vores land, er udviklingen uafvendelig. Situationen i Danmark har siden 2012 udløst adskillige årsregnskaber med blodrøde tal, hvilket har belastet hele PostNord i fatal grad. I det seneste årsregnskab for 2018 havde den danske del af forretningen et minus på over en milliard kroner. Noget tyder på en bedring i økonomien, men prisen har været høj i form af massefyringer og bestandigt forringet service. Imens fortsætter brevmængden med at falde på grund af den digitale kommunikations fortsatte fremmarch kombineret med alt for lange leveringstider på fysiske breve. Nu er flere partier så åbne for at forlade postsamarbejdet. De nye toner er der grund til at være tilfreds med. For nok er situationen lige nu slem. Men fremover vil den blive endnu værre. Også hos vores naboer vil den moderne kommunikation vinde stadig mere frem. Det er ganske enkelt for hurtigt, bekvemt og billigt at holde digital kontakt med både venner, familie og myndighederne til, at fysiske breve på sigt kan overleve i større omfang. Det gælder også i Sverige. PostNord er med andre ord en dødssejler, det ikke vil være klogt at holde fast i. Lad os få lukket virksomheden, inden vi bruger endnu flere penge på at forlænge dens skrantende eksistens. Naturligvis skal det også fremover være muligt at sende fysisk post i Danmark. Men der er bestemt ingen grund til at genopbygge et nationalt postvæsen. I stedet bør politikerne se på muligheden for at betro opgaven til private aktører. Dyrere og ringere end den nuværende ordning kan det umuligt blive.

Erhverv

3F Kolding er uforstående over for at Danfoss flytter fabrik til Polen

Annonce