Annonce
forside

Til alle borgere i Esbjerg

Læserbrev: I forbindelse med, at Esbjerg Kommune har en ansøgning fra Ørsted om opførelse af et Biogasanlæg i Måde bag rensningsanlæg øst, med en kapacitet på 300.000 ton, vil jeg opfordre alle til at læse lokalplanforslaget (01-120-0005 tillæg 1 til LP 451 Måde Industriområde) - det kan findes på lokalplaner.dk Esbjerg.

Det er et anlæg af samme type, som det Kalundborgs borgere har døjet/døjer med, i form af lugt af rådne æg, helt op til ni kilometer fra anlægget

Vi har i Esbjerg haft vores del af lugt i gennem mange år (fiskelugt). Anlægget i Kalundborg ligger en til tre kilometer fra byen. I Esbjerg er der 550 meter til nærmeste nabo og cirka to kilometer til torvet.

Anlægget skal bruge biomasse fra nærliggende industri cirka (140.000 ton) om året, men for, at anlægget skal være rentabelt, skal man tilføre minimum 100.000 ton biomasse (gylle og anden biomasse) hvilket vil betyde en voldsom forøgelse af tung trafik ind og ud af Esbjerg (cirka 25 lastvogne om dagen 365 dage om året) med forøget forurening til følge.

Hvilket Esbjerg Kommune har glemt at oplyse om i lokalplansoplægget.

Hvis du/I efter at have læst lokalplanforslaget vil gøre indsigelser eller protestere imod forslaget gøres dette på, Lokalplan.dk Esbjerg eller på skrivunder.net biogas Esbjerg Indsigelsesfrist 22-1-2019.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydjylland

134 klager på fem måneder: Tolkefirma har spændt ben for politiet i Syd- og Sønderjylland

Leder For abonnenter

Danmark skal hænge sammen

Kan man forestille sig en situation, hvor det offentlige dropper investeringen i vejnettet i dele af landet, så borgerne selv må i gang med asfalteringen? Nej selvsagt ikke. Men faktisk er det nogenlunde en parallel beslutning, vores regering har truffet ved at ikke at afsætte midler til bredbåndspuljen i sit udspil til finanslov. Danmark er på vej til at blive næsten 100 procent digitaliseret. Det rummer mange fordele. Både i dialogen med myndighederne og i privatlivet kan det meste hurtigt og bekvemt ordnes via nettet, der samtidig giver adgang til et uendeligt univers af information og underholdning. Forudsætningen for at være en del af det moderne Danmark er hurtigt, stabilt internet. Imidlertid er det fortsat steder i landet, hvor borgerne ikke har denne mulighed. Hermed er de berørte koblet af en central del af infrastrukturen. Konsekvenserne er logiske. Unge familier vælger landet fra, hvis der ikke er net af tilstrækkelig kvalitet. Man skubber således yderligere på den affolkning, der allerede er sat ind af andre årsager. Kreditinstitutternes uvilje til at yde lån til boligkøb i den knap så tæt befolkede del af landet er i forvejen et problem. Men er der heller ikke netforbindelser af en antagelig kvalitet kan boliger på landet blive usælgelige. Samtidig er det svært at drive virksomhed uden bredbånd. Både det lille mekanikerværksted i landsbyen og den moderne landmand er afhængig af computeren. Ansvaret for netforbindelser kan man ligeså lidt som byggeri af veje eller broer pålægge den enkelte. Et eksempel fra Fyn viser således, at det kan koste privatpersoner op til godt 270.000 kroner at få etableret en individuel forbindelse med fibernet. Naturligvis skal staten være sparsommelig. Men en pulje på 100 millioner kroner er ingen kæmpepost på statens samlede udgifter, der i 2018 var på næsten 700 milliarder kroner. For borgerne kan hurtig adgang til nettet til gengæld gøre en verden til forskel. Danmark skal hænge sammen.

Annonce