Annonce
Læserbrev

Til andre end unge under 25 år med angst og depression

Annonce

Læserbrev: Jf. Trille Nikolajsens indlæg den 19. november omkring mulighederne for hjælp og støtte til unge under 25 år med angst og/eller depression skal jeg hermed kommentere med følgende:

Jeg har været i fin dialog med Trille, som også har tilført mig en fin oversigt over unges muligheder. Men jeg har endnu ikke fået en tilbagemelding fra hende eller andre med en oversigt over tilbuddene for dem, der er over 25 år!

Jeg er frivillig instruktør i selvhjælpsgruppen 'Lær at tackle angst og depression' og har gennemført tre kurser af syv uger med gennemsnitlig 13-15 kursister per gang. Alle over 25 år. Og min medinstruktør Hanne og jeg har ved afslutningen af hvert kursus oplevet en stærkt mærkbar ændring i disse kursisters adfærd og ønsker om at kunne komme videre i deres bearbejdning af deres angst og/eller depression til dels ved egen hjælp. Lønnen for os er at opleve denne positive ændring, og det har vi det meget fint med!

Men da 'Lær at tackle' ikke er et direkte krav til kommunen fra stat/regions side, så har det været let at finde de ca. kr. 450.000 som nedlæggelsen vil spare. Dette endog gjort uden at forhøre sig om konsekvenserne nogetsteds!

Så er det jeg spørger igen, igen: OK, der er tilbud til unge under 25 år, men hvad med de ca. 150-200 kursister vi igennem de sidste år har hjulpet til et lidt bedre liv? Skal de nu bare gå tilbage til sofaen og vente på at livet passerer revy?

I forhold til omkostningen årligt er besparelsen helt forkert! Tænk blot på hvis èn eller to kursister går helt ned og skal hjælpes 24/7 resten af livet, så er kr 450.000 godt nok ikke mange penge!

Måtte jeg høre fra direkte ansvarlige for besparelsen? Og sige Trille tak for ellers positiv mailudveksling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce