Annonce
Sønderborg

Til august næste år kan man høre både Rasmus Bjerg og Poul Krebs i Mølleparken

Sønderborg: Mens vi alle småfrysende drøner rundt og leder efter den perfekte julegave, kan Kultur i Syd lige kaste en "joker" på bordet. Nemlig en dobbeltkoncert i Mølleparken til august næste år. De to "knægte" i spillet er ingen ringere end skuespiller Rasmus Bjerg i rollen som John Mogensen og trubadur Poul Krebs i rollen som sig selv.

Aftenen starter med en koncert med Rasmus Bjerg, som hylder John Mogensen, hans liv, hans musik og hele historien om ham. Siden premieren på Ole Bornedals biografiske drama ”Så længe jeg lever”, er mere end 400.000 publikummer gået i biografen for at opleve Rasmus Bjerg i rollen som Danmarks muligvis mest folkekære musiker, der gik bort alt for tidligt i en alder af 48.

- Det bliver en folkefest for hele familien. Det skal ikke være så pænt og fornemt, for det havde ikke været i John Mogensens ånd. Det skal være ægte, lover Rasmus Bjerg, som er en af initiativtagerne til koncertrækken i en pressemeddelelse.

Annonce

Krebs og livets vej

Scenen overlades til Poul Krebs, der i snart en menneskealder altid har været leveringsdygtig i både underfundige og skæve historier, fra hans egen rejse igennem livet, der ikke altid er gået af den lige vej. En rejse, der har gjort Poul Krebs til en af landets mest populære kunstnere, og som undervejs har udmøntet sig i album som ”Små Sensationer”, ”Kosmorama”, ”Forbandede Vidunderlige Tøs”, ”Fri Som Et Forår”, ”Morgendagens Tåber”, ”På En God Dag”, ”Asfalt" og senest ”Maleren og delfinerne på bugten”.

Poul Krebs har i løbet af sin lange karriere skrevet langt over 500 sange, har spillet flere end 1.000 koncerter og har efterhånden udgivet 24 albums, der tilsammen er solgt i langt over 1 million eksemplarer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Fortsæt nu endelig bare det gode arbejde

Det har siden september kostet et velfortjent klip i kørekortet, hvis politiet opdager, at du roder med din mobiltelefon, mens du kører bil. 6814 bilister har følt konsekvensen af den strammede lovgivning. Det er mange, men det er ikke en eneste for mange. Tvært imod. Det var på høje tid, at konsekvensen for åbenlyst uopmærksom adfærd i trafikken blev takseret hårdere. Politiet anslår, at op mod 30-35 procent af uheld og ulykker i trafikken skyldes uopmærksomhed. Mennesker kommer alvorligt til skade. Nogen kære dør. Fordi andre mener, at det er nødvendigt at læse en sms, kigge på Facebook, skrive en besked i Messenger, lede efter musik på Spotify. Mens bilen tordner afsted gennem landskabet. Det tager ikke meget mere end fire sekunder at læse en sms og besvare med et thumbs up, en smiley eller et hjerte. Mange af os har gjort det. Men fire sekunder er knap 60 meter hen ad vejen ved skolen. Det er knap 90 meter på landevejen. Og næsten 125 meter på motorvejen, hvor fartbegrænsningen er 110 kilometer i timen. I blinde. Det er livsfarligt, og selvfølgelig skal den slags ligegyldighed med andres liv og helbred koste noget mærkbart. Leder af færdselspolitiet ved Syd- og Sønderjyllands Politi, Knud Reinholdt, havde forventet, at flere ville lade mobilen ligge, da klippereglen trådte i kraft i september. Det forventede han med afsæt i erfaringer, fra dengang hastighedsforseelser begyndte at koste klip. Sådan er det desværre ikke gået. Der er ikke noget i antallet af klip, der tyder på bedring. Der er ikke noget i færdselspolitiets oplevelser, der tyder på det. I virkeligheden er det nok ikke så overraskende. Vi - og det vi gælder altså næsten os alle - har fået et helt utroligt tæt forhold til vores mobiltelefoner, og vi sætter den over venner, familie, koner og børn i masser af sociale sammenhænge. Der er det dog ikke strafbart, blot tankevækkende. I trafikken derimod skal vi ikke acceptere det. Det tog tid med alkohol og det at føre bil, men det blev dog med tiden totalt uacceptabelt. Vi må samme vej med mobilen, og vejen går over en række klippede kørekort. Klø på, kære politi. Vi trænger tydeligvis til kollektiv opdragelse, og den må være lidt hårdhændet. Hver og en af dem I klipper har fortjent det.

Vejen

Der blitzes på Lunderskovvej

Annonce