Annonce
forside

Til borgere som har gæld og som er på offentlig forsørgelse

Læserbrev: Kære Haderslev Kommune.

SU, Udbetaling Danmark, SKAT, Opkrævningen, pengeinstitutter m.v. opfører sig ofte som om, at de regler, der gælder i forhold til kommunal gæld, slet ikke er gældende for dem.

Det er noget vrøvl, for den eneste forskel er, at reglerne for ovennævnte instanser er anført i andre love og paragrafer. Afdrag på gæld til ovennævnte instanser skal sættes i bero og bliver sat i bero. Forskellen er, at SU videresender gæld til SKAT, når der ikke bliver afdraget på SU-restancen, og afdrag på visse boliglån videresender Borgerservice også til SKAT - men om det er den ene eller anden instans, der sætter afdragene i bero, kan jo være ligegyldigt- Det vigtigste er, at afdragene skal sættes i bero, indtil den enkelte borger ikke længere er på offentlig forsørgelse. Vi har et problem - nemlig at f.eks. opkrævningen i Haderslev iflg. en mail til mig fra den øverste chef Anne-Mette Michelsen, vil vedblive med at ringe og skrive til borgerne og fortælle dem, hvor stor deres gæld er - hvis borgerne skulle have glemt det - samt fortælle borgerne, at de kan aftale en afdragsordning på gælden, hvis de vil.

Der antydes næsten direkte i telefonen, at folk kommer i Ribers, hvis de ikke begynder at afdrage. Borgerne føler sig direkte truet, og det er jo også alene derfor, at opkrævningen bliver ved med at skrive til borgerne, for hvorfor skulle de ellers gøre det? Fremgangsmåden er dårlig forvaltningsskik og tyder på dårlig moral, men må formodes at være godkendt af direktør Rune Larsson. Hvorvidt økonomiudvalget her godkendt fremgangsmåden er jeg ikke vidende om.

Nu klager jeg over fremgangsmåden til Ankestyrelsen - om nødvendigt klages videre til Ombudsmanden. Såfremt nogle borgere måtte føle sig i klemme eller trådt på i forhold til opkrævningen, så bedes man kontakte mig på: mogr@haderslev.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sønderborg

Kommunaldirektør ville skjule oplysninger i forureningssag: Det får ingen konsekvenser

Nordtyskland

62-årig kvinde var pusher

Annonce