Annonce
Læserbrev

Til Else Flansmose med flere

Læserbrev: Det er jo helt utroligt hvad der er blevet skrevet omkring Skovgårdvej. En ting er dog helt sikkert, Skovgårdsvej er ikke, og har aldrig været årsag til trafikproblemer i Askov. Problemerne skyldes ene og alene rigtig dårlig byplanlægning igennem rigtig mange år, og problemerne bliver jo ikke mindre af at man fortsætter i samme spor ved at man fortsat laver udstykninger syd for hovedgaden. Alle disse mennesker skal jo fortsat ind igennem Askov by for at komme ud til Skovgårdsvej eller til Boulevarden. Jeg ville kunne forstå det hvis det havde gjort sikkerheden for skolebørnene bedre, men dette er absolut ikke tilfældet.

Jeg har, hvis politikerne er interesseret, løsningen til den mest "bæredygtige" løsning nogensinde i kommunens historie og samtidig en løsning som vil kunne trække mange tilflyttere til som jo er det politikerne ønsker da de jo hele tiden snakker om vækst.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Nye tegn på jødehad er skændige

I disse dage er det 81 år siden den uhæmmede ondskab blev sluppet løs, da nazisterne og deres medløbere angreb jødiske synagoger, forretninger og hjem. Cirka 600 værgeløse mennesker blev myrdet i perioden mellem den 7. og den 13. november, mens omkring 30.000 blev sendt i koncentrationslejre som optakt til en forfølgelse, der senere blev uendelig meget værre med seks millioner myrdede jøder i den tysk kontrollerede del af Europa. Men en af de sørgeligste og mest tåbelige fordomme, nemlig antisemitismen, lever stadig – også her i Danmark. Således kan Randers Amtsavis berette, hvordan flere end 80 gravsteder på byens jødiske begravelsesplads natten til søndag blev skændet med maling og klistermærker i form af gule davidsstjerner med påskriften ”Jude”. Denne stjerne blev forfølgelsens symbol for ofrene, der var tvunget til at bære tegnet på deres religiøse tilhørsforhold fra 1941 og indtil deres død eller for de få heldiges vedkommende frem til krigens afslutning. Samme afskyelige klistermærke er også blevet placeret på postkassen foran en jødisk families bopæl i Silkeborg. Blandt antisemitismens mange fædre er uvidenhed, fordomme og banal trang til at gøre andre mennesker ondt. For rationelt tænkende mennesker er fænomenet derfor uforståeligt. I Danmark har der levet jøder i hvert fald siden 1600-tallet og måske endnu længere tilbage. Siden 1814 har jøderne haft nøjagtig de samme rettigheder som alle deres øvrige danske landsmænd og er en fuldt integreret del af vores fælles fædreland. Naturligvis har jødiske danskere ydet enorme bidrag til dansk kultur, videnskab og økonomi. Men reelt er der ingen grund til specielt at fremhæve den dansk-jødiske histories stjerner. Vores indbyggere med jødisk baggrund bidrager uanset deres position til vores samfund ganske som alle andre danskere. Og uanset religiøs baggrund har alle danskere ret til et liv i frihed og tryghed. Disse fornyede tegn på jødehad er ganske enkelt skændige.

Annonce