Annonce
Varde

Til fare for beboerne: Bosted beklager manglende styr på medicinering

Hjulsøgård har ikke haft styr på medicineringen. Og det kunne have været til fare for de unge beboere på behandlings- og opholdsstedet ved Frøstrup. Arkivfoto: André Thorup
Bostedet Hjulsøgård ved Frøstrup har ikke haft styr på medicineringen til fare for beboerne. Den konstituerede leder beklager dybt og forklarer det med et lederskifte.

Lunde: Hjulsøgård UNG ved Frøstrup har haft så dårligt styr på medicinbehandlingen, at det kan have været til fare for beboerne.

Så skarp lyder kritikken fra Styrelsen for Patientsikkerhed efter et tilsyn i april.

Ifølge styrelsen var der "ingen instrukser på behandlingsstedet", der et opholdssted for unge ramt af misbrug, omsorgssvigt og psykiske problemer. Og der var ikke de "nødvendige kompetencer til at varetage de sundhedsfaglige opgaver", hvilket udgjorde en "betydelig risiko for patientsikkerheden".

Annonce

- Det gør mig ondt, og det kan jeg kun beklage dybt, siger den konstituerede leder på bostedet, Frands Kristensen.

Har fået påbud

På baggrund af kritikken har Hjulsøgård fået påbud om at bringe medicinforholdene på stedet i orden, før de må uddele medicin igen. Og det er noget, som berører Frands Kristensen, der har arbejdet med misbrugsproblemer i 35 år og i sin tid var med til at stifte Hjulsøgård.


Det er mit ansvar, at vi ikke har brugt tid nok på det, og det er ikke godt nok.

Frands Kristensen, konstitueret leder af Hjulsøgård


- Det er en rigtig træls sag. For der er kun et par steder som Hjulsøgård i Danmark. Og det er et vigtigt arbejde, de laver. Så der skal helst være respekt om det, de gør, fastslår han.

Annonce

Under lederskifte

Frands Kristensen er nu blevet midlertidig indsat som konstitueret leder på Hjulsøgård, og ifølge ham er det i forbindelse med et længere lederskifte på bostedet, at det er gået galt med medicineringen.

Frands Kristensen var i sin tid med til at stifte bostedet Hjulsøgård, og han er nu blevet konstitueret som leder, imens der arbejdes på at få bragt orden i medicinforholdene på stedet. Arkivfoto: Henrik Reintoft

- Det var en vagthavende, der uddelte medicinen. Det er blevet noteret. Men det er ikke blevet noteret rigtigt, og der var ikke styr på det, forklarer han.

Frands Kristensen understreger, at ingen beboere på Hjulsøgård har lidt skade på grund af problemerne med medicineringen.

Annonce

Fik nyt påbud

Hjulsøgård har efterfølgende forsøgt at rette op på tingene. Men Styrelsen for Patientsikkerhed mente ikke, at det var godt nok dokumenteret. Derfor har Hjulsøgård den 31. maj fået et nyt påbud om at bringe tingene i orden, inden de selv må håndtere medicinen igen.


Det er et så vigtigt sted, der har hjulpet og hjælper så mange unge ud af deres problemer.

Frands Kristensen, konstitueret leder af Hjulsøgård


I mellemtiden er det Varde Kommune, der står for uddelingen af medicin på bostedet. Hjemmeplejen kommer nu tre gange om dagen og uddeler medicin til beboerne.

- Det er mit ansvar, at vi ikke har brugt tid nok på det, og det er ikke godt nok, lyder det fra Frands Kristensen.

Annonce

Har nu gjort alt

Frands Kristensens mål og forventning er nu, at der kommer helt styr på medicineringen på Hjulsøgård til en gang efter sommerferien, senest til september. Og at Styrelsen for Patientsikkerhed så vil acceptere og godkende det.

- Jeg synes, at vi har gjort alt, hvad vi kan. Vi har blandt andet hyret firmaet Trap Consulting, der er specialister inden for det  her felt. Og så har vi ansat en sygeplejersker fuld tid på bostedet, der kommer til at stå for medicineringen fremadrettet, ligesom vi søger efter flere ansatte, fortæller den konstituerede leder og tilføjer:

- Nu skal vi have styr på det her og noget ro over stedet igen. Det har de altså fortjent. For det er et så vigtigt sted, der har hjulpet og hjælper så mange unge ud af deres problemer.

Hjulsøgård UNG har plads til tolv beboere ad gangen. For tiden bor der ni unge, der har været igennem alt fra misbrug til omsorgssvigt. Foto: Hjulsøgård

Bostedet Hjulsøgård UNG

Socialpædagogisk opholdssted i Varde Kommune for unge mellem 13 og 25 år, der er ramt af misbrug, kriminelle problemer, psykiatriske problemstillinger og omsorgssvigt.

I behandlingen på stedet indgår struktur, gruppeterapi, individuel terapi, uddannelse, sport, familiebehandling og praktiske gøremål.

Hjulsøgård UNG er medlem af Landsorganisationen for sociale tilbud, LOS, og Dansk Erhverv. Og så har stedet et fast samarbejde med UU-vejledningen i Varde Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce