Annonce
Sydjylland

Til kamp for en ny politisk kultur

- Det er vigtigt for mig, at være en ordentlig politiker, og jeg har et inderligt blåøjet håb om, at kunne være med til at gøre en forskel. Min tanke med billedet var, at skabe et håb, der skal lyse op og vise vejen mod, at vi godt kan skabe noget andet sammen, siger Birgitte Millung, Alternativets spidskandidat til regionsrådsvalget. Foto: Mette Mørk

Alternativets spidskandidat til regionsrådet går til valg på ønsket om en ny politisk kultur med større sammenhæng og konstruktiv dialog mellem kommune, region og folketing. Mere bæredygtighed og nærhed i sundhedssektoren står også højt på listen.

Mærkesager: Region Syddanmark skal gå i spidsen for at få skabt en ny kultur med større sammenhæng. Sådan siger Alternativets spidskandidat til regionsrådet, Birgitte Millung.

- Min største ambition er at få skabt en ny politisk kultur. En kultur, hvor sammenhænge mellem kommune og region og folketing er meningsfyldte, og hvor vi er i en konstruktiv dialog med formål om at blive klogere på de beslutninger, der skal træffes, og de ting, der skal indføres, siger hun.

Ifølge den alternative spidskandidat er der i dag for lidt dialog, når folketinget vedtager en ny lov, som skal implementeres i regionen eller kommunen. Og det vil hun lave om på.

- Der er flere ting, vi skal huske at tænke på, når vi laver nye regler. Og den ene hånd bliver altså nødt til at kunne følge med til, hvad den anden hånd gør.

Blå bog

Birgitte Millung, 50 år, overtandlæge i Svendborg kommunale tandpleje og er ved at tage en master i læring med specialisering i ledelses og organisations psykologi. Er født og opvokset i Aarhus. Bor nu i Rudkøbing på Langeland. Er gift, har syv børn - fire egne og tre bonusbørn, har to hunde, fem høns og to kyllinger.

Tre bæredygtige bundlinjer

Alternativets nye vækstbegreb står ifølge Birgitte Millung også højt på listen over ambitioner for regionen.

- Det nye vækstbegreb består af tre bundlinjer: Økonomi, den sociale og den grønne bundlinje. Det, mener jeg, er vigtigt, fordi vi står ved et skel rent udviklingsmæssigt både nationalt og globalt, så vi er nødt til at handle på det her. Alle sektorer er nødt til at gøre det bedste, vi kan, siger hun.

Særligt indenfor sygehussektoren ser den alternative politiker store muligheder for at få et mere bæredygtigt miljø på det sociale område:

- Det er vigtigt, at man aldrig sender personer hjem fra sygehuset, uden at man har et grundigt overblik over det videre forløb for det hele menneske. For at komme med et eksempel, så kan en person godt være fysisk rask efter en operation, men er det psykiske ikke med, så har personen måske ikke det fornødne overskud til at få lavet den genoptræning, der skal til. Og det er vigtigt, hvis en person er sygemeldt og skal tilbage på job eller skal hjem og være noget for sin familie, fortæller Birgitte Millung og fortsætter:

- Men for at det kan lykkes, skal der være mere tid til at være nærværende for de patienter, der er i sygehussektoren i Region Syd. En opmærksomhed, som jeg ved, at medarbejderne rigtigt gerne vil levere, men som kan være svær at levere under de arbejdsformer, der er lige nu, hvor målstyring og registrering fylder rigtigt meget. Hvis vi arbejder i et miljø, hvor der er rigtigt meget skema og registrering, så glemmer vi nogle gange selv at holde øje. Derfor er det enormt vigtigt at få sat fokus på.

Annonce

Tre oplæg

Du skal stemme til regionsrådsvalget, fordi dine holdninger og meninger betyder noget, og det er det, demokratiet grundlæggende bygger på.

Forskellen på mig og de andre kandidater er, at jeg ikke er skolet i politik. Jeg er ikke bange for at gå nye veje og ændre på ting, der ikke virker velfungerende.

Når jeg bliver valgt, vil jeg som det første hellige en hel dag med mine børn og mand og puste ud over en lang valgkamp. Så vil jeg glæde mig over, at Alternativet kommer ind i regionsrådet, og så vil jeg kridte skoene og komme i gang med at skabe et bedre samfund.

Annonce

Op og ned i Syddanmark

Det bedste ved Syddanmark er den enormt store variation i naturen og en lige så stor variation i de mennesker, der bor her.

Syddanmarks største udfordring er at få lov og folde sig ud. For store dele af Region Syddanmark er det, vi kalder Udkantsdanmark. Få hele regionen i en god trivsel.

Annonce

Tættere på

Jeg gik ind i politik, fordi jeg oprigtigt har noget på hjerte.

Min fritid bruger jeg på at læse for at blive klogere og for at slappe af. Jeg holder også af at gå ture med mine hunde, min mand og mine børn, og så vinterbader jeg fra oktober til april. Jeg synes, det er kedeligt at bade om sommeren, men det er nu, det begynder at være fedt. Det giver et adrenalin kick, og så er det en fed måde at opleve naturen på.

Annonce
Haderslev For abonnenter

76-årig blev igen dømt for bombetrusler mod Gram Slot

Annonce
Annonce
Annonce
Varde For abonnenter

12-årig datter til sin mor: Hvis far stiller op som borgmester igen, flytter jeg hjemmefra

Navne For abonnenter

Efter 20 år som førstemand er det snart slut: - Som borgmester står du forrest, når der er fest - men også når der falder brænde ned

Aabenraa

Efter fund af skader på de 466 nye popler: Planerne for poppelalleen må udskydes

Esbjerg

Stormløb mod berømt mange-millionærs hus: 400 troppede op

DF-hovedbestyrelsesmedlem udfordrer Messerschmidt i formandsvalg

Esbjerg For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Varde

En stor mand med charme – og et kvantum kynisme

Kolding

Voldsomme billeder: Op mod 30 brandfolk kæmpede med stor gårdbrand

DF slår revner - er det Fremskridtspartiet om igen?

Ribe Esbjerg HH For abonnenter

Hvor er han altså bare vild inde i målet: Søren Rasmussen burde mindst tage fem år mere

Aabenraa For abonnenter

Nu kan Susanne kalde sig politiker: Erhvervskvinden skal lære at være tålmodig

Billund

Sæsonens første håndboldskuffelse: Grindsted smed et point væk i København

Annonce