Annonce
Tønder

Til kamp for videregående uddannelser til Tønder

Annonce

Læserbrev:  Forleden bragte Jyllands-Posten kronikken ”Decentralisér videregående uddannelser – også for samfundets skyld”, som argumenterer for blandt andet den samfundsøkonomiske gevinst ved udflytning af videregående uddannelser. Jeg lægger mig i slipstrømmen, fordi jeg vil have videregående uddannelser placeret i Tønder.

Lukningen af lærerseminariet i 1989, kasernen i 2002 og konsekvenserne af strukturreformen i 2007 bragte Tønder i en negativ affolkningsspiral, og byen har i over 10 år blødt borgere. Udflytningen af statslige arbejdspladser til Tønder er ikke nok til at dæmpe udviklingen. Vi skal vi have videregående uddannelser hertil.

I 2017 forsøgte man i Tønder at samarbejde med UC SYD om at oprette en delvis digital læreruddannelse på Campus Tønder. Projektet kuldsejlede på grund af den urealistiske forventning om, at man kunne løbe en bæredygtig uddannelse med 15-18 ansøgere i gang på blot ét år. Udvikling og drift af en ny uddannelsesstation er både tidskrævende og ressourcetung.

Det bliver svært at få videregående uddannelser til Tønder. Men vi kan, og vi skal tillade os at tænke stort og drømme endnu større trods for eksempel faldende ungdomsårgange. Det er et politisk valg, om man vil og tør. Uddannelsestyper skal vælges på politisk niveau i samarbejde med uddannelsesinstitutionerne. Jeg plæderer for ordinære uddannelser med fysisk mødepligt, som tiltrækker unge fra hele landet til at bosætte sig i område.

Uddannelsespolitisk blæser nye vinde mod udflytning af videregående uddannelser som forudsætning for at afbøde uligheden i uddannelsesniveauer – særligt i yderområderne. Jeg vil sætte alt ind på, at det bliver et stort tema til det kommende kommunal- og regionsvalg i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde For abonnenter

Barn skulle onanere med børste, og ung kvinde blev voldtaget: Læs uddrag af anklageskrift mod 22-årig fra Varde

Annonce