Annonce
Læserbrev

Til kamp mod kampen

Læserbrev: Der er ingen tvivl om, at en god overskrift 'sælger aviser'. Og en god overskrift var det, da JydskeVestkysten forleden skrev, at 'Udvalgsformand vil tage kampen op med privatskolerne'.

Som udvalgsformand har jeg dog ingen intentioner om at tage kampen om med eller mod nogen, og konklusionen i overskriften må da også stå for journalistens egen regning.

Folkeskolen er en af grundstenene i det danske samfund, og folkeskolen er for de fleste det naturlige førstevalg. Men lige så naturligt folkeskolen er og skal være, ligeså naturligt et alternativ er privat- og friskolerne.

De fleste privat- og friskoler er ikke skabt i protest mod folkeskolerne. I Haderslev Kommune er de fleste privat- og friskoler skabt på grund af lukning - og altså i mangel - af en folkeskole.

Den pågældende artikel i JydskeVestkysten handlede i bund og grund om det stærkt faldende elevtal, der rammer skoleområdet i de kommende år. Et fald, som kan ramme alle skoler. Mange privat- og friskoler arbejder målrettet med biografreklame, annoncer og andet PR-materiale i målet om at sikre sig flest mulige elever. Mit budskab til folkeskolerne er, at de også gerne må 'reklamere' for sig selv. De har så meget godt at byde på og så meget at være stolte af.

Lad os ikke kæmpe med eller mod nogen - lad os i fællesskab kæmpe for børnene. Det fortjener de. Det er dem, der skal i fokus og dem, det drejer sig om.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Billund

Brandvæsenet pumper løs: Oversvømmelser rammer lufthavnsparkering

Kommentar For abonnenter

Håbet, tålmodigheden og planetariet

Det synes at være en evighed siden, at dørene blev stænget i Orion Planetariet i Jels. I september 2016 meddelte bestyrelsen i Orion II Fonden, som har drevet planetariet, at der ville blive lukket med virkning fra den 1. januar 2017. Det kan godt være, at lyset blev slukket i kuppelsalen i planetariet, men der var stærke kræfter i form af en arbejdsgruppe, som ville det anderledes. Hen mod julehøjtiden i 2017 blev arbejdsgruppen projekt offentliggjort her i avisen. Kort fortalt gik gruppens ide ud på at få etableret en fulldome-biograf i planetariet, og desuden skulle der være en opsigtsvækkende udstilling af de mange PH-lamper, som Louis Poulsen har liggende i deres skatkammer. Lyset. Sådan er projektet blevet kaldt. Et passende navn til et projekt, som handler om at skabe et univers med fokus på stjerner og design. Lige omkring årsskiftet 2017/2018 satte styregruppen så fart på en økonomisk indsamling, hvor det på ganske kort tid lykkedes at få tilsagn om 300.000 kroner fra virksomheder, foreninger samt private. Det var et signal om, at den lokale opbakning var til stede. Med pengene i baghånden blev der udarbejdet et projektforslag, og alle forhåbninger har i store dele af 2019 hvilet på et forventet tilsagn fra en enkelt fond. Nærmest helt henne på målstregen – efter ellers at have udtrykt respekt og anerkendelse omkring projektet – blev det til et nej fra den pågældende fond. Arbejdsgruppen er – om end ikke slået tilbage til start – men dog bragt ud af kurs. Men lader sig ikke slå ud. Nu er der kontakt til to andre fonde, som her i første kvartal af 2020 har bebudet et svar. Det handler altså om tålmodighed. Masser af tålmodighed. Intet kommer af sig selv, og arbejdsgruppen, som opererer ganske frivilligt i håbet om at kunne få genåbnet planetariet, giver ikke op. Arbejdsgruppen lever fortsat med det klare mål at få skabt et nyt fyrtårn for Jels og for Vejen Kommune. Set fra sidelinjen er der sikkert dem, som mener, at det ikke bliver til noget med projekt Lyset. Måske får de ret. Forhåbentlig får de ikke. Glasset er fortsat halvt fyldt. For når alt kommer til alt, så er projektet med Lyset i planetariet på Søvej i Jels så ganske klart værd at vente på. At håbe på. Lige nu er det en helt oplagt turistattraktion, vi venter på. Og lad os slutte med et citat fra en John Mogensen-skæring: Tålmodighed er en dyd, hvis man gider at vente… GOD SØNDAG

Esbjerg

Video: Molboarbejde med massive vandmasser: Bilka-kryds oversvømmet da store regnmængder blev pumpet i ring

Annonce