x
Annonce
Læserbrev

Til kamp mod kampen

Læserbrev: Der er ingen tvivl om, at en god overskrift 'sælger aviser'. Og en god overskrift var det, da JydskeVestkysten forleden skrev, at 'Udvalgsformand vil tage kampen op med privatskolerne'.

Som udvalgsformand har jeg dog ingen intentioner om at tage kampen om med eller mod nogen, og konklusionen i overskriften må da også stå for journalistens egen regning.

Folkeskolen er en af grundstenene i det danske samfund, og folkeskolen er for de fleste det naturlige førstevalg. Men lige så naturligt folkeskolen er og skal være, ligeså naturligt et alternativ er privat- og friskolerne.

De fleste privat- og friskoler er ikke skabt i protest mod folkeskolerne. I Haderslev Kommune er de fleste privat- og friskoler skabt på grund af lukning - og altså i mangel - af en folkeskole.

Den pågældende artikel i JydskeVestkysten handlede i bund og grund om det stærkt faldende elevtal, der rammer skoleområdet i de kommende år. Et fald, som kan ramme alle skoler. Mange privat- og friskoler arbejder målrettet med biografreklame, annoncer og andet PR-materiale i målet om at sikre sig flest mulige elever. Mit budskab til folkeskolerne er, at de også gerne må 'reklamere' for sig selv. De har så meget godt at byde på og så meget at være stolte af.

Lad os ikke kæmpe med eller mod nogen - lad os i fællesskab kæmpe for børnene. Det fortjener de. Det er dem, der skal i fokus og dem, det drejer sig om.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

JV mener: Pressemøde var en mavepuster til Danmark

To måneder uden indtægter. Mindst. Det ser ud til at blive virkeligheden for tusindvis af forretningsdrivende. Det er blandt andet frisører, massører, cafeer, restauranter, biografer og mange butikker, som tidligst kan åbne igen 11. maj. Endnu længere skal oplevelsesbranchen og de store arrangementer vente, da de bliver ramt af, at denne sommersæson til og med august er aflyst. Det var noget af en mavepuster, statsminister Mette Frederiksen (S) mandag aften gav Danmark med sine meldinger om en meget langsom og gradvis genåbning af samfundet. Hun gav på pressemødet ganske vist udtryk for, at Danmarks økonomi er sund. Men det er den ikke i meget store dele af det erhvervsliv, vi alle skal leve af, enten direkte eller indirekte. Mange virksomheder gisper efter vejret, og de får brug for flere økonomiske respiratorer end dem, der er vedtaget i de foreløbige hjælpepakker. Ellers dør alt for mange danske virksomheder, hvilket koster både værdifulde arbejdspladser og skatteindtægter. Det er enormt positivt, at den hidtidige nedlukning af Danmark ser ud til at få den ønskede effekt. Vi har heldigvis foreløbig undgået de uhyggelige scener fra Italien og Spanien, hvor sundhedsvæsenet ikke kan følge med. Men vi skal have gang i økonomien igen, og hvis det skal ske uden, at epidemien eksploderer, kræver det både noget af den enkelte borger og af myndighederne. Vi skal hver især følge reglerne og blive ved med at holde afstand, selv om det kan have store menneskelige omkostninger. Men vi skal også kræve af myndighederne, at de i forbindelse med genåbningen af samfundet, i første omgang daginstitutioner og dele af skolerne, gør deres til at holde smittespredningen under kontrol. Det skal blandt andet ske ved, at der omsider kommer styr på noget så fundamentalt som, at der er værnemidler nok til frontlinje-medarbejderne i sundheds- og plejesektoren. Og at der gennemføres mange flere test end hidtil, så man så vidt muligt undgår, at smittede medarbejdere går på arbejde med måske fatale følger.

Danmark

Liveblog: Disse børn og ansatte skal ikke i skole eller børnehave efter påske

Annonce