Annonce
Aabenraa

Til kamp mod knallertbøller: Konservativ kandidat har fået skåret dæk op og alle hans valgplakater er fjernet

Ole Gottlieb havde en enkelt valgplakat liggende i sin bil, som han havde planer om at hænge op i Bov, når han mandag skulle hjem fra arbejdet som ansvarlige for restauranten på Padborg Park. Sidst på ugen forventer han at få de nye plakater fra trykkeriet, så han igen kan komme op i lygtepælene i hjembyen Felsted. Han har ikke tænkt sig at lade hærværksmændene få det sidste ord. Foto: André Thorup
Den konservative byrådskandidat Ole Gottliebs valgkampagne er blevet chikaneret på hans hjemmebane i Felsted. Restauratøren, der er gået til kamp mod lokale knallertbøller, har fået samtlige sine valgplakater i byen stjålet.

Felsted: Humøret var højt. Tonen kæk.

"Første gang jeg har bygget et korthus kun med esser" skrev Ole Gottlieb fredag aften som kommentar på Facebook til et billede, hvor hans valgplakaterne stod i entréen hjemme på Østergade i Felsted.

Lørdag godt middag fulgte så endnu et billede, hvor den politiske debutant var i fuld gang med at hænge plakaterne op:

Annonce

"Vil arbejde for et pænere byrum. Som I kan se er jeg allerede begyndt".

Søndag morgen var der ikke længere noget at smile ad. Alle 16 plakater, han havde hængt op i sin hjemby, var væk.

- Jeg havde hængt to op lige ude foran, hvor jeg bor, så jeg så med det samme søndag morgen, at de var væk, og så kørte jeg rundt og kunne se, at de alle sammen var fjernet, fortæller den 52-årige byrådskandidat, der ikke tøvede med at politianmelde hærværket.

Videoovervågning og politi

Det er nemlig ikke første gang, Ole Gottlieb oplever chikane. For omkring et år siden blev seks dæk skåret op på to biler, der stod i hans indkørsel. Det skete, umiddelbart efter han havde lagt hus til det, han selv kalder et "interimistisk borgermøde", hvor eneste emne på dagsordenen var problemerne med byens unge knallertkørere.

Problemer, der stadig er aktuelle.

- De kører på gangstier og cykelstier på ulovlige knallerter - tydeligt påvirkede, siger Ole Gottlieb, der det seneste år har haft videoovervågning både foran og bagved sit hus, og materialet fra natten mellem lørdag og søndag er overgivet til politiet.

To gange siden det lille borgermøde har Ole Gottlieb også måttet tilkalde ordensmagten, fordi der først på natten har været en stimlen sammen ved hans adresse.

Dér, hvor Ole Gottliebs plakat sad på den ene side og en af de øvrige C-kandidater - her Severin Sivesgaard - på den anden, er det kun Gottliebs plakat, der er fjernet. Den anden er pænt lagt ved siden af lygtepælen. Privatfoto

At man nu forsøger at chikanere hans valgkamp, har selvfølgelig sat nogle tanker i gang om, hvorvidt prisen ved at stille op til kommunalvalget kan blive for høj. Det får ham dog ikke til at opgive forsøget på at sikre sig en plads i byrådet.

- Det værste af, at det går ud over mine børn, men selv kan jeg stå model til meget. Jeg håber da, det er en enlig svale, for det her skal da ikke gerne være en del af gamet. Det er en skam, at man bruger de her midler - de, der ikke er enige med mig, kan jo bare vælge at stemme på andre, siger Ole Gottlieb, der allerede har været i kontakt med trykkeriet, så nye valgplakater er bestilt.

Annonce

En træls ekstraudgift

En uforudset ekstraomkostning, som den selvstændige restauratør helst havde været foruden i en tid, hvor forretningen har været presset på grund af coronaen.

- Men jeg har ikke tænkt mig at lade mig kue, og når jeg bliver irriteret nok som nu, så er det ikke pengene, der skal gøre, at jeg holder mig tilbage, siger den konservative byrådskandidat, der langt oppe på listen i sit politiske program har ambitionen om at skabe et mødested og flere aktiviteter for de unge - også dem, der godt kan lide fart.

Fredag aften morede Ole Gottlieb, der stiller op til byrådet for første gang, sig med at bygge et korthus af sine valgplakater, inden de fra lørdag middag måtte hænges op. Privatfoto

Jeg har gransket min hukommelse for at finde ud af, om jeg har sagt eller gjort noget, det kunne støde nogen, men det synes jeg altså ikke, jeg har.

Ole Gottlieb, konservativ byrådskandidat


Annonce
Aabenraa For abonnenter

Byen kommer tættere på: Faxe Kalk er bekymret for udviklingen på havnen

Danmark

Onsdagens coronatal:overblikket over epidemiens udvikling

Annonce
Annonce
Annonce
Haderslev

Tyskerne er tossede med sønderjysk liebhaveri: Ejendomsmægler oplever stigning på 350 procent

Kolding For abonnenter

Beboere i landsby er bekymrede og retter kritik af botilbud efter brand: De tager ikke vores klager alvorligt

Navne For abonnenter

Lars Koch Hertel var læge i Christiansfeld i mere end 30 år: Nu er han død 71 år gammel

Erhverv For abonnenter

Vognmand kæmpede for at holde lastbiler på vejen: Nu har mangel på chauffører tvunget ham til at sælge 15 lastbiler

Kommuner til atomaffald efterlyses: Hvem melder sig frivilligt?

Varde For abonnenter

Han lægger historier på Facebook flere gange om dagen – men åbenheden dækker over en stor lukkethed

Kolding For abonnenter

Andrea fik sit store gennembrud i Retfærdighedens Ryttere: Nu spiller hun med i ny stor Netflix-serie

Thomas kørte i sin fars hjulspor: Boede i lastbil i to og et halvt år

Haderslev

Hesteavler frifundet i forældet straffesag: Snød banken for 700.000 kroner i hestehandel

Storfisker er træt af hetz og sælger mange fiskekvoter

Sønderborg

Venstre vil tage statsministeren på ordet: - Vi skal turde frigøre folkeskolerne i Sønderborg

Team Esbjerg For abonnenter

Team Esbjerg floppede: En helt igennem sjasket præstation

Team Esbjerg

Se videoanalyse: En sløv præstation - Team Esbjerg smed dyrebart point i topstriden

Annonce