Annonce
Billund

Til kamp mod mobning: På BillundSkolen skal forældre tale om sociale medier

Forældre og børn til første skoledag i 2016. Snart inviteres de til klassemøder om blandt andet brugen af sociale medier og forældresamarbejde. Arkivfoto
Et nyt skoleår er skudt i gang på BillundSkolen. Årets tema er sociale medier og forventningsafstemning mellem skole og forældre.

Billund: Det foregår både i 2. og 9. klasse: At der er tilbagevendende episoder med, at elever bliver uvenner eller føler sig mobbet via de sociale medier. Derfor sætter BillundSkolen i år fokus på, hvordan man som barn, ung og voksen agerer på de sociale medier. Det sker til de klassemøder, som forældre med børn på alle alderstrin bliver inviteret til først på skoleåret.

- I år har vi fokus på digitalisering, brugen af sociale medier, etik, og hvordan man deler og sender noget til hinanden, siger skoleleder Lars Aagaard, der ønsker en åben dialog om, hvad der er god skik, og hvad der ikke virker.

- Vi har oplevet, at sproget kan blive ret hårdt, men selvom vi er uenige om noget, kan vi stadig godt tale ordentligt til hinanden, siger Lars Aagaard, der samler alle forældre i ti minutter, inden dialogen fortsætter i de enkelte klasser.

Annonce
Der kan være vidt forskellige behov i forhold til at samarbejde med forældrene i de forskellige klasser. I 1.b handler det om noget helt andet end i 9. klasse, men det er godt at vide, hvad de enkelte forældre kan og vil byde ind med.

Skoleleder Lars Aagaard, BillundSkolen

Forældrebank

Skolen ønsker også at finde ud af, hvor meget forældrene til børnene på de forskellige klassetrin kan involvere sig i deres børns skolearbejde.

- Som skole ønsker vi et øget forældresamarbejde og at åbne skolen op, og det gode spørgsmål er naturligvis "hvor meget", og der er ikke et entydigt svar. Det kan være meget forskelligt fra årgang til årgang, og derfor er det en god ide netop at få afstemt forventninger, siger Lars Aagaard, der i løbet af året gerne holder åbent hus for forældre, bedsteforældredag og fernisering af projekter og fremlæggelser.

- Vi har som noget nyt også åbnet for, at 8. årgang igen kan komme i praktik i en uge omkring efterårsferien, og her vil det for eksempel være fint med en forældrebank, hvor nogle kender nogle, der kan hjælpe.

Et andet - og vellykket initiativ på BillundSkolen handler også om kommunikation - nemlig hjemmebesøg, hvor læreren besøger det enkelte barn og familien derhjemme.

- Det giver bare noget helt andet og er med til at bygge en relation op, der ikke fokuserer på faglig kunnen, men på at møde børn og forældre i egne omgivelser.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Aabenraa

Nu spidser det til i sag om tyske huskøbere i Danmark: Styrelse kan sende minister i samråd

Kultur For abonnenter

Krig og nye gæster påvirker hverdagen på Badehotellet: Sæson 7 balancerer fermt mellem feelgood og mere alvorsfulde takter

Leder For abonnenter

Det utilgivelige læk

Danmark er et af de mest digitaliserede lande i verden. Det nyder vi som borgere godt af, når vi eksempelvis kan betale i supermarkedet via en app, eller når vi skal i kontakt med offentlige myndigheder og ikke behøver af møde fysisk op. Tager man blot et smut syd for grænsen, vil man opdage et samfund, der virker tilbagestående i forhold til at høste fordelene af et digitaliseret samfund. Men udviklingen har også sine omkostninger. Eksempelvis kan det være svært for ældre at finde ud af selvangivelsen eller anden form for computerkontakt med myndighederne. Disse generationsudfordringer gøres der meget for at afbøde, men nogle omkostninger er af en karakter, så de er utilgivelige. En sådan er Sygehus Lillebælts læk, som netop er blevet kendt i offentligheden, af fortrolige oplysninger om godt en halv million patienter. Kort fortalt har blandt andet cpr-numre, navne og hjerteoplysninger i flere end fem år ligget tilgængelige for alle 26.000 ansatte i Region Syddanmark samt et ukendt antal samarbejdspartnere fra ind- og udland. Regionen og sygehuset er blevet kritiseret for lækket i en afgørelse fra Datatilsynet, men lægelig direktør på Sygehus Lillebælt Mads Koch Hansen har "ikke fantasi til at forestille sig", at nogle ansatte uberettiget skal have gjort brug af patienternes oplysninger. Det kræver nu ellers ingen livlig fantasi at forestille sig, at der blandt 26.000 ansatte samt samarbejdspartnere i ind- og udland skulle findes et enkelt broddent kar, hvis moral og syn på tavshedspligt er flosset. Selv om den i øvrigt afgående lægelige direktørs tillid til sine ansatte kan være sympatisk, er den grænsende til naiv. Desværre oplever vi af og til disse helt utilgivelig læk af personlige oplysninger fra offentlige myndigheder, og netop fordi digitaliseringen af samfundet ikke kan spoles tilbage, er der grund til på det kraftigste at indskærpe vigtigheden af, at have styr på den slags. Mister folk først tilliden til myndighederne, kan det være uopretteligt.

Sport

Forstå hvorfor verden græder: - Vi har mistet en rockstjerne i Kobe Bryant

Annonce