Annonce
Tønder

Til salg: Flere har vist interesse for million-grund på Rømø Havn

Arealet inden for den røde streg er de 1,9 hektar, som Tønder Kommune nu udbyder som projektgrund med en mindstepris på tre millioner kroner. Nederst i billedet ses Rømø Havn, øverst til højre er det centerbyggeriet i Havneby, der blandt andet huser den lokale brugs. Foto: Tønder Kommune
På baggrund af flere henvendelser udbyder Tønder Kommune nu et 1,9 hektar stor ubebygget areal i Havneby til et udviklingsprojekt. Mindsteprisen er sat til tre millioner kroner.
Annonce

HAVNEBY: - Det er et tegn på, at der er tro på udvikling i Tønder Kommune.

Sådan tolker borgmester Henrik Frandsen (V) interessen for et 1,9 hektar stort ubebygget areal tæt på Rømø Havn.

Ifølge Henrik Frandsen har kommunen fået "flere henvendelse" fra interesserede. Det resulterer nu i, at kommunen med afsæt i en enig kommunalbestyrelse udbyder området til salg i en udbudsrunde. Her sættes mindsteprisen til tre millioner kroner, og udbudsperioden er fastsat til 12 uger.

Henrik Frandsen ønsker ikke at komme nærmere ind på antallet af henvendelser.

- Der er mere end én, der har vist interesse, siger han.

Der er mere end én, der har vist interesse.

Henrik Frandsen, borgmester, Tønder Kommune

Annonce

Købt i 2015

Tønder Kommune købte tilbage i 2015 det 1,9 hektar store areal, der var udstykket til fem grunde. Købsprisen var dengang 2,5 millioner kroner.

Forud for den nu forestående udbudsrunde har to mæglere vurderet, at den aktuelle markedspris vil ligge på henholdsvis 2,0 mio. kr. eller knap 2,6 mio. kr.

Når en enig kommunalbestyrelse vælger at sætte mindsteprisen til 3,0 millioner kroner, så er det ifølge Henrik Frandsen udtryk for en tro på både en attraktiv beliggenhed, gode projektmuligheder og opadgående konjunkturer.

Kommunalbestyrelsen har tidligere godkendt en udviklingsplan for Rømø frem til 2025. Essensen i denne plan er, at bæredygtig helårsturisme skal drive udviklingen af Rømø. Det er derfor håbet, at salget af arealet til et projekt, kan være et bidrag til denne udvikling.

Annonce

Styrket bymiljø

Den nuværende lokalplan for området, hvor der i nabolaget bl.a. er opført ni såkaldte "Sort sol"-huse, åbner bredt for både helårs boligbyggeri, liberalt erhverv eller f. eks. hotelferielejligheder. Hvis arealet skal anvendes til andet end beskrevet i lokalplanen, skal der udarbejdes en ny lokalplan, som muliggør det.

Af sagsfremlægningen i byrådssalen fremgik endvidere, at der oprindelig var planlagt en udbudsperiode på otte uger. Efter oplæg fra medlemmerne i økonomiudvalget besluttede kommunalbestyrelsen, at forlænge budperioden til 12 uger.

Ved de seneste to større offentlige budrunder, som Tønder Kommune stod bag, var den fastsatte budperiode henholdsvis otte og fire uger. Førstnævnte gjaldt gården Åved ved Løgumkloster, hvor der ikke indkom et bud, mens sidstnævnte var den tidligere Oldtidspark i Skærbæk, der blev solgt til en gruppe lokale investorer.

Annonce

Åbent punkt

Udbudsperiode på 12 uger gav ikke anledning til debat i byrådssalen. Faktisk ønskede - ud over borgmesteren - kun Liberal Alliances Claus Hansen ordet til punktet. Han konstaterede i lighed med Henrik Frandsen, glæde over interessen for området, og så var han ikke mindst glad for, at udbuddet i modsætning til tidligere tilsvarende sager blev behandlet som åbnet og altså ikke et lukket dagsordenspunkt.

- Det var et enigt økonomiudvalg, der valgte at gå fra et lukket til et åbnet dagsordenspunkt. Det var rigtig godt, for så kan alle se, hvad der foregår, sagde Claus Hansen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder

Budskabet er forstået – vistnok

Annonce