Annonce
Tønder

Til salg: To bud på Tønders gamle brandstation

Tønders tidligere brandstation i Jernbanegade har stort set stået ubenyttet hen siden byens frivillige brandfolk rykkede ind i den nye station på Nordre Landevej. Foto. Hans Chr. Gabelgaard
Efter at det tilbage i 2018 ikke lykkedes at få solgt Tønders tidligere brandstation, gøres der nu et nyt forsøg. Der er indkommet to bud, som kommer til politisk vurdering på torsdag.

TØNDER: Bliver anden gang lykkens gang?

Svaret på dette spørgsmål forventes at falde torsdag formiddag på rådhuset i Tønder. Her skal medlemmerne af økonomiudvalget mødes for blandt andet at tage stilling til et eventuelt salg af Tønders tidligere brandstation i Jernbanegade.

Den har været udbudt til salg i en offentlig budrunde, og ved fristens udløb er der indkommet to bud. Så der bliver altså noget at vælge og vrage mellem.

Annonce

Det var ikke tilfældet, da Tønder Kommune tilbage i 2018 første gang satte brandstationen til salg. Det skete i forlængelse af, at Tønder frivillige Brandværn havde taget byens nye brandstation på Nordre Landevej i brug. Dengang kom der kun et enkelt bud. Den interesserede køber bød 1984 kroner, men den pris var kommunen ikke interesseret i at sælge til.

Brandstationen

Tønders gamle brandstation i Jernbanegade blev fraflyttet i februar 2017, da Tønders frivillige brandværn rykkede ind i den nyopførte brandstation på Nordre Landevej.

Den gamle brandstation består - ud over slangetårnet - også af en garage fra 1938 med en tilbygning fra 1954, der fungerer som mandskabsrum og andre faciliteter.

Derudover er der en administrationsbygning fra 1944. Den indgik i første omgang som en del af det samlede salgsfremstød, men blev siden taget ud.

Det samlede areal på hjørnegrunden Jernbanegade/Ved Slotsbanken er ifølge salgsmaterialet på 2730 kvadratmeter.

Et tilsvarende lavt bud kommer næppe på tale i den nuværende budrunde. Modsat tidligere er den aktuelle udbudsrunde behæftet med en mindstepris på 650.000 kroner. Samtidig skal et bud på bygningerne ledsages af et projekt for den fremtidige anvendelse.

- Vi får valgmuligheden og kan vælge det projekt, vi synes er bedst, sagde borgmester Henrik Frandsen (Tønder Listen), da kommunalbestyrelsen tilbage i august sidste år besluttede, at man ville gøre et nyt forsøg på at skille sig af med brandstationen.

Markedsprisen

Mindsteprisen på 650.000 kroner er fastsat i forlængelse af, at en lokal ejendomsmægler har vurderet markedsprisen for administrationsbygningen til at være 400.000 kroner, mens markedsprisen for brandstationen med garager og slangetårn er vurderet til 250.000 kroner.

Tønders tidligere brandstation har stort set stået tom, siden byens ny brandstation blev indviet og taget i brug i marts 2017. Dog har garagebygningen en overgang fungeret som værksted for de frivillige, der står bag Tønder Festivalen.


Modsat tidligere er den aktuelle udbudsrunde behæftet med en mindstepris på 650.000 kroner.

Fra artiklen
Annonce
Tønder For abonnenter

Melding fra kokken: Samme gode mad i Skærbæk som i Tønder

Danmark

Fredagens coronatal: 1085 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kolding

Barejer oplever flere stoffer i nattelivet: Nu efterlyser han samarbejde med andre barer

Haderslev For abonnenter

Efterskolen satte hjerterne i brand: Ti år efter skal Laura og Frederik giftes

Tønder

Skiftedag: Kendt Tønder-kok i spidsen for nyåbnet restaurant i Skærbæk

Vejen

Bilentusiaster skynder sig langsomt: Lokal gruppe vil vise lir og lækre detaljer ved træf på Assersbølgård

Kolding For abonnenter

Han er firmaets mand og en "uddødende race": Nu kan revisor fejre 50-års jubilæum i samme virksomhed

Danmark

Her er de nyeste corona-tal søndag: 497 nye smittetilfælde

Tønder

Han bød kongen velkommen: Lensgreve hædres med ny udstilling og bog

Esbjerg

Jan vil boykotte hjerteklubben EfB efter træner-ballade: - Så længe ledelsen støtter en voldskultur, lægger jeg ikke en eneste krone i kassen

Danmark

Albert Dyrlund er død: Youtuberen drømte om opmærksomhed, men ville også gerne af med den

Aabenraa

16-årige pige fundet: Politiet var bekymret for hende

Aabenraa For abonnenter

Der er 51 år imellem dem: Biavl førte til venskab mellem Alexandra og Egon

EfB

Paul Conway holdt sit løfte til avisen: Nu er der kontakt mellem EfB og van der Vaart

Annonce