Annonce
Kultur

Til sidst får soldaten alligevel prinsessen

Et Hundeliv, lyder titlen på Ladelund Efterskoles musical frit efter H.C. Andersnes "Fyrtøjet". Helt i hundene er soldaten dog ikke gået, som man kan se her, til sidst får han nemlig alligevel den smukke prinsesse. Fra Venstre: soldat Mathias Laursen og prinsesse Isabel Aude Parastar. Foto: Søren Dippel
Efterskoleelever opdaterer H.C. Andersens gamle eventyr om Fyrtøjet. Det er blevet til en nyfortolkning og en musical med titlen ”Et Hundeliv”.
Annonce

Ladelund: En gang imellem skal der bare nye boller på suppen, så selv om man er en verdensberømt dansk eventyrforfatter, må man finde sig i at stå model til nyfortolkninger. Det er netop en sådan nyfortolkning af et kendt H.C. Andersen-eventyr, samtlige elever på Ladelund Efterskole har sat sig for at opføre med tre forestillinger.

Det er H.C. Andersens ”Fyrtøjet”, som i elevernes fortolkning er blevet til ”Et Hundeliv” og en musical med flere end 100 medvirkende både på skolens skrå brædder og bag scenen. Ja, i den uges tid, stykkets medvirkende har øvet på livet løs, har nogle af eleverne også haft til opgave at ”opføre et stykke” i skolekøkkenet for at bage kager eller tilberede forskellige lækkerier som belønning for den bogstaveligt talt eventyrlige entusiasme, de medvirkende har lagt for dagen.

Kort fortalt er fyrtøjet i det gamle eventyr blevet forvandlet til en lighter, som soldaten kan bruge til at tilkalde hjælp fra tre store hunde, når han skal date kongens smukke datter. Men kongeriget fattes penge, så derfor tvinger kongen prinsessen til at deltage i et talentshow for at vinde førstepræmien. Men da det ikke lykkes prinsessen at vinde, får kongen i stedet soldatens hævekort, og så får soldaten alligevel prinsessen til sidst.

- Alle skolens elever er involveret i musicalen, og eleverne har selv fundet de seks populære sange, som passer til stykket. I slutscenen for eksempel synger alle – også publikum - med i kor på Shu-bi-duas Vuffeli-vov, siger lærer og scenograf Klaus Johansen.

Et Hundeliv

Ladelund Efterskole har premiere på musicalen, Et Hundeliv, torsdag den 14. november klokken 19.30.

Blandt de inviterede gæster er: eleverne fra Askov Efterskole og Skibelund Efterskole og Ladelund Efterskoles egne tidligere elever.

Fredag den 15. november er der en forestilling klokken 10.30 for eleverne i 6. klasse fra Askov-Malt Skole og deres bedsteforældre.

Fredag den 15. november klokken 18.30 har Ladelund Efterskole inviteret elevernes forældre til at overvære forestillingen.

Annonce

En grim ælling

Selv om det er mange Herrens år siden, H.C. Andersen skrev eventyret om soldaten, fyrtøjet og hundene med øjne så store som tekopper, har eleverne på Ladelund Efterskole et godt kendskab til H.C. Andersen.

- Jeg har da været i Tivoli og prøvet den der forlystelse, Den flyvende Kuffert, siger Alexander Broe, som også har set Den lille Havfrue.

Ellen Permin kan stadig huske, at hun i 6. klasse var med til at spille et teaterstykke om H.C. Andersen.

- Jeg spillede selv H.C. Andersen med høj hat, sort jakkesæt og det hele, og fra min barndom kan jeg da også huske eventyret om Klodshans.

Isabel Aude Parastar, som har fået rollen som den smukke prinsesse, har fuldt ud tjek på H.C. Andersens eventyr om Den grimme Ælling:

- I niende klasse var jeg til eksamen i H.C. Andersens Den grimme Ælling. Man må ikke glemme, at Den grimme Ælling ikke bare er et eventyr – det er også en fortælling, som afspejler H.C. Andersens eget liv.

Efter premieren på ”Et Hundeliv”, er det et helt andet eventyr, som venter eleverne på Ladelund Efterskole. Mandag formiddag gælder det nemlig terminsprøverne i skriftlig dansk og skriftlig engelsk.

Et team af journalister - fotograf, interviewer og kameramand - skal forevige Ladelund Efterskoles nyfortolkning af H.C. Andersens eventyr om Fyrtøjet. Fra venstre: Malou Torpegaard, Mathias Hesselberg og Marcus Møller. Foto: Søren Dippel
Annonce
Annonce
Regionalt For abonnenter

X Factor-Emil slår sig løs til Dirty Dancing og har sin egen playliste på karaokebaren: - The Beatles er fed at fyre den af til

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Varde

Cirkusprinsesse på besøg i Varde

Trekantområdet

Mand stadig i kritisk tilstand efter badeulykke: Kommune tjekker sikkerheden

Annonce