Annonce
Sønderjyske Fodbold

Til slut fik AaB alligevel det straffespark, der skulle til for at slå SønderjyskE

Sådan blev superligakampen mellem AaB og SønderjyskE afgjort i overtiden. Med lidt tv-kiggeri fra dommer Aydin Uslu. Arkivfoto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
SønderjyskE var bedst i Aalborg, men marginalerne var med AaB til allersidst, og så vandt hjemmeholdet på et sent straffespark.

JV I AALBORG: Oppe fra bakkekammen syd for afkørslen mod Svenstrup, dukker Aalborg op i horisonten.

Med Limfjorden strakt ud under en himmel så lyseblå som den sønderjyske hjemmebanetrøje.

Et sted ovre bag ved Aalborg-tårnet, der på afstand synes lille bitte, ligger Aalborg Stadion.

Det var her, SønderjyskE på en råkold mandag aften skulle forsvare den sjetteplads, holdet overtog, da OB's målscore fik et minus med søndagens 0-2 i Vejle.

Da aftenen var omme, var det igen OB, der lå på sjettepladsen.

KAMPEN I TAL

AaB-SønderjyskE 1-0 (0-0)

Mål: 1-0 Iver Fossum (straffe, 90.)

Advarsler

AaB: Jakob Ahlmann (14.), Rasmus Thelander (32.), Frederik Børsting (90.)

SønderjyskE: Rasmus Vinderslev (32.), Anders K. Jacobsen (75.), Jeppe Simonsen (90.)

SE: Lawrence Thomas - Jeppe Simonsen (90. Phillip Scmiedl), Stefan Gartenmann, Patrick Banggaard, Marc Dal Hende - Rasmus Vinderslev (45. Emil Frederiksen/90. Pierre Kanstrup), Victor Mpindi, Mads Albæk - Julius Eskesen (80. Bård Finne), Anders K. Jacobsen, Peter Christiansen (60. Haji Wright)

Det gik galt for SønderjyskE efter blot tre minutter. Lawrence Thomas kom ud til et indlæg, men Tom van Weert nåede bolden først og blev torpederet af den australske SønderjyskE-målmand.

Straffespark til AaB.Og dog.

Efter et par minutters spilstop blev straffesparket annulleret. En AaB-spiller var fanget af VAR. I offsideposition. Så var det udeholdets tur til at juble.

Det ændrede ikke ved, at det var en dårlig start for SønderjyskE. Marc Dal Hende tabte en nærkamp mod Kristoffer Pallesen. Julius Eskesen tog forkerte beslutninger. Peter Christiansen var ikke klar på et udspark fra Thomas.

Og så lugtede det pludselig af straffespark til SønderjyskE. Christiansen fik løftet bolden ind til en fri Anders K. Jacobsen, og det så ud som om, han blev generet bagfra, da han skulle sparke bolden i nettet. Nej, signalerede dommer Aydin Uslu. Marginaler og/eller kendelser mod SønderjyskE.

SønderjyskE spillede igen 4-3-3 - eller 4-5-1 alt efter temperament - og AaB havde i begyndelsen let ved at spille sig gennem midtbanen med Rasmus Vinderslev, Victor Mpindi og Mads Albæk.

Omvendt tvang AaB-presset SønderjyskE til at sparke en del over egen midtbane og frem mod de forreste. Græstæppet var ellers i langt bedre stand end i Haderslev og mange andre steder for tiden.

Annonce

Afværget på målstregen

SønderjyskE var tæt på efter 36 minutter. En bold blev headet videre i feltet, Peter Christiansen kom ikke over sin mand, men bolden endte hos Anders K. Jacobsen, hvis indersideflugter blev afvist på målstregen. Udeholdet havde en periode, hvor det holdt bedre fast i bolden og fik flyttet rundt med AaB-forsvarerne.

Emil Frederiksen afløste Vinderslev i pausen, Hans første aktion var ikke god. Jeppe Simonsen var løbet i feltet, men Frederiksens stikning blev for dyb. Den chance kunne være blevet stor.

Efter en times spil var det Haji Wrights tur til at komme i kamp. Efter en batalje til træning var han sat ud af truppen til hjemmekampen mod OB, men til kampen i Aalborg var han som lovet af SønderjyskE-træner Glen Riddersholm tilgivet og tilbage i varmen. Eller rettere en lunken plads på bænken indtil han blev sendt i kamp i kulden.

Wright fikvist noget styrke i duellerne, men ellers gjorde han igen ikke meget væsen af sig.

Bård Finne kom ind til de sidste 10 minutter. Han har været på jagt efter scoringer i de seneste kampe.

Ellers virkede det som om, SønderjyskE jagtede sejren mere end AaB. Udeholdet havde klar flest forsøg mod mål, men for få inden for målrammen.

Annonce

Rødt til Riddersholm

Og så var det, at AaB til allersidst alligevel fik sit straffespark. Jeppe Simonsen var bag sin mand i en nærkamp, og da begge spillere faldt omkuld, fik AaB den afgørende mulighed fra 11 meter. Iver Fossum fik rollen som matchvinder og en frustreret Riddersholm fik et rødt kort.

Bård Finne var ekstremt tæt på en fortjent udligning, men Jacob Rinne reddede hjemmeholdet med en fantomredning.

Da SønderjyskE-bussen nogle timer senere passerede bakkekammen  syd for Svenstrup-afkørslen, lå Aalborg skjult i mørket bag den.

Og forudsætningerne for en plads i top seks synes også noget mere dystre for SønderjyskE efter en afgørende uge med blot et enkelt point.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce